پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

اصول، ارزش‌ها و الگو‌های دینی باید معاصرسازی شوند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
اصول، ارزش‌ها و الگو‌های دینی باید معاصرسازی شوند

عضو اندیشه‌ورزی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی گفت: باتوجه‌به تحولات نظام اجتماعی باید مبانی و اصول ارزش‌های منبعث از قانون الهی، ائمه اطهار معاصرسازی شوند.

محمد بنیانیان سفید، عضو اندیشه‌ورزی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی و رئیس کمیته سبک زندگی در حکمرانی اسلامی با حضور در برنامه «گفت‌وگوی فرهنگی» رادیو گفت‌وگو با موضوع سلوک و سیره چگونگی الگوسازی از حضرت زهرا (س) بانوی دوعالم بیان داشت: ضرورت ارزش‌ها و الگو‌های دینی باتوجه‌به نیاز جامعه معاصرسازی و عرضه شود که متأسفانه این روند به‌کندی انجام شده است.

وی با تأکید بر ضرورت انطباق سبک زندگی حضرت زهرا با نیاز‌های جامعه بیان داشت: حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی بی‌نظیر در بسیاری از شاخص‌ها هستند که ممیزترین شاخص آن جهاد تبیین است.

بنیانیان تصریح کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) در جهاد تبیین فاطمی خود سه خطبه دارد که نمونه بارز جهاد تبیینی حضرت زهرا، خطبه پر مغز فدکیه و «خطبه حضرت زهرا سلام‌الله علیها با زنان مهاجرین و انصار» است؛ لذا باید در این زمانه جهاد تبیین را اعمال کرد.

عضو اندیشه‌ورزی شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش فلسفه تعلیم‌وتربیت اسلامی در 6 ساحت لحاظ شده ولی چگونگی ارتباط این فلسفه با دکترین تربیت‌معلم و در فضای مدرسه و محیط دانشگاه تبیین نشده است اظهار داشت: سبک زندگی حضرت زهرا (س) در ساحت تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی، شیوه تربیت فرزندان این بانوی بزرگوار در ساحت تربیت زیستی و بدنی، و شیوه زندگی وی در جامعه در ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی و ساده‌زیستی و عدم تجمل وی در ساحت تربیت اقتصادی و حرفه‌ای و سبک زندگی وی در ساحت تربیت علمی و فناوری و هنر درونی و بیرونی وی در مدیریت اجتماع و خانه در ساحت تربیت زیبایی‌شناختی و هنری می‌تواند الگو قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در نظام تربیتی نهاد حکومت، نهادین، نهاد فرهنگ، نهاد خانواده، نهاد مدنی و اقتصادی و نهاد رسانه عامل اساسی هستند که امروزه باید نهاد رسانه بسیار موردتوجه قرار گیرد چرا که رسانه‌ها زمینه بی‌اعتمادی نسبت به باور‌های دینی را ایجاد کرده‌اند.

قصور در معرفی حضرت زهرا (س) به نسل امروز

فاطمه ریحانی، مدرس دانشگاه و مدیر حوزه علمیه زهرا اطهر اظهار داشت: حضرت فاطمه زهرا (س) در عمر کوتاه خود الگوی شاخص و بی‌نظیر است که اگر فرهنگ اصلی الگو بودن حضرت زهرا (س) برای نسل امروز انجام نشده قصور بوده است.

وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) در عمر کوتاه خود شئون شاخصی دارند که در کودکی لقب «ام‌ابیها» می‌گیرد که گرفتن این لقب به جهت بزرگی و سختی کار مادر پدر شدن فقط به واسطه عملکرد ایشان بوده است.

ریحانی با بیان اینکه از این لقب این بانوی بزرگوار می‌توان بزرگ دانستن و مسئولیت دادن به فرزندان را الگوگرفتن اذعان داشت: متأسفانه امروزه مادر تربیت فرزندان نقص در الگوگیری داشته و به واسطه مسئولیت ندادن به فرزندان برخی از فرزندان پس از مقاطع تحصیلی کارشناسی هم توان پذیرفت مسئولیت را ندارند.

مدیر حوزه علمیه زهرا اطهر با تأکید بر اهمیت تربیت در 7ساله ابتدای زندگی فرزندان بیان داشت: اگر مادران بتوانند 7 سال اولیه تربیت کودک را مدیریت کنند می‌توانند زبان هماهنگ‌شدن با فرزند را دریابند و شناخت مادر از فرزند بیشتر از برطرف‌کردن نیاز‌های مالی فرزند می‌شود و اگر این سنوات طلایی مادر و فرزند با هم بگذرد تعلق خاطر ایجاد و استقلال و اقناع عاطفی و عزت‌نفس برای فرزند ایجاد می‌شود و این فرزند در جامعه گم نمی‌شود و مادر و فرزند بحران بلوغ نخواهد داشت.

وی تصریح کرد: اشتباه شناختی و راهبردی که در نحوه تربیت ما وجود دارد می‌تواند با درست الگوگرفتن از شخصیت حضرت زهرا (س) رفع شود.