چهارشنبه 7 آذر 1403

افت دلار در معاملات خارجی

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
افت دلار در معاملات خارجی

شاخص دلار مجددا از ورود به کانال 100 واحدی باز ماند.

در جریان معاملات آخر هفته، بسیاری از ارز‌های مختلف در برابر دلار در مسیر صعودی قرار گرفتند و دلار به عقب رانده شد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، صندوق بین المللی پول از رشد منفی سه درصدی جهان در سال جاری تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا خبر داده که در این بین نرخ رشد پیش بینی شده برای آمریکا حدود منفی شش درصد بوده است.

بانک جی پی مورگان، بزرگترین بانک آمریکا نیز در گزارشی پیش‌بینی کرده که رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه دوم امسال به منفی 40 درصد و نرخ بیکاری به 20 درصد افزایش پیدا کند. پیش‌تر این بانک در گزارش قبلی خود رشد اقتصادی منفی 25 درصدی را برای اقتصاد آمریکا در سه ماهه دوم سال جاری پیش بینی کرده بود.

از سوی دیگر رشد اقتصادی چین تحت تاثیر شیوع کرونا در سه ماهه نخست امسال به منفی 6.8 درصد رسیده که این رقم، بدترین عملکرد ثبت شده اقتصاد چین از دهه 1970 تاکنون محسوب می‌شود.

سرعت شیوع کرونا در برخی از مناطق کاهشی شده تا جایی که نرخ مرگ و میر روزانه در آمریکا و انگلیس نزولی شده و شمار مبتلایان در فرانسه و چین کاهش داشته است. در اسپانیا، اتریش، دانمارک و ایتالیا برخی از کسب و کار‌ها فعالیت خود را به صورت محدود از سر گرفته اند.

دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی از در پیش بودن رکودی عمیق‌تر از رکود بزرگ سال 2008 خبر داده و کریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بین‌المللی پول در اظهاراتی مشابه گفته است که بحران ناشی از کرونا شبیه هیچ کدام از بحران‌های قبلی نیست.

صندوق بین المللی پول در نخستین گام از تخصیص 0.5 میلیارد دلار وام برای مقابله با کرونا به 25 کشور خبر داده و بانک جهانی در حال رایزنی با کشور‌های ثروتمند برای در نظر گرفتن معافیت موقتی بازپرداخت وام‌ها توسط کشور‌های فقیر است.

دولت کانادا با تخصیص یک بسته بزرگ حمایتی جدید اعلام کرده است که تا 75 درصد حقوق کارکنان بیکار شده بر اثر کرونا را پرداخت خواهد کرد. به دنبال تعطیلی بخش بزرگی از کسب و کار‌ها در نتیجه شیوع گسترده کرونا، نرخ بیکاری کانادا در ماه مارس با 2.2 درصد افزایش در مقایسه با ماه قبل به 7.8 درصد رسید که این رقم، بالاترین نرخ بیکاری از اکتبر سال 2010 تاکنون محسوب می‌شود.

اکنون در سراسر آمریکا وضعیت فاجعه ملی اعلام شده و شمار بیکاران نیز با سرعت زیادی رو به افزایش است. برخی از مقامات بهداشتی در آمریکا هشدار داده اند که شمار قربانیان کرونا در این کشور در صورت بازگشایی زودهنگام اقتصاد ممکن است از 200 هزار نفر عبور کند. دونالد ترامپ از زمان‌بندی برای بازگشایی اقتصاد این کشور طی سه مرحله خبر داده است.

جولیان اوانز، کارشناس بازار در موسسه اوانز - پریچارد گفت: هنوز باید خود را آماده مواجهه با شرایط بدتر کنیم و اینکه تصور کنیم بحران تمام شده، خوش خیالی است.

مدیر دفتر منطقه‌ای فدرال رزرو در مینیاپولیس از سخت بودن احیای اقتصادی پساکرونا خبر داده و افزوده است برگشت به شرایط قبل کرونا زمانبر و سخت خواهد بود.

تاکنون بیش از دو میلیون و 251 هزار و 768 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین 154 هزار و 295 نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با 37 هزار و 175 نفر، ایتالیا با 22 هزار و 745 نفر، اسپانیا با 20 هزار و دو نفر، فرانسه با 18 هزار و 681 نفر و انگلیس با 14 هزار و 576 نفر بوده است.

یمز نایتلی، کارشناس ارشد اقتصاد بین الملل در بانک آی ان جی گفت: با توجه به گستردگی تعطیلی کسب و کار‌ها در آمریکا، پیشبینی ما این است که پیش از بازگشت به سطح قبل از بحران، رشد اقتصادی آمریکا تا منفی 13 درجه نیز کاهش پیدا کند و شاید بهبودی کامل از نظر اقتصادی تا میانه سال 2022 طول بکشد. این یعنی شاهد ادامه تعطیلی کسب و کار‌ها و فاصله گذاری‌ها خواهیم بود.

شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارز‌های جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با افت 0.31 درصدی نسبت به روز قبل و در سطح 99.787 واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل 1.034 دلار اعلام شد.

اکنون بسیاری از کشور‌های اروپایی در حال بررسی گزینه‌های موجود برای فرار از رشد اقتصادی منفی هستند هر چند که هنوز اختلاف نظر بین کشور‌های عضو منطقه یورو مانع از اجرای یک برنامه مشترک در مقیاس وسیع شده است.

مرکز آمار فرانسه در گزارشی اعلام کرده که حجم فعالیت‌های اقتصادی در این کشور در مقایسه با زمان قبل از شیوع بحران کرونا 36 درصد کاهش پیدا کرده است. این مرکز به دولت فرانسه هشدار داده است که هر ماه قرنطینه سراسری در خاک این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی سه درصد کاهش پیدا کند.

در آلمان نیز شماری از اندیشکده‌های اقتصادی این کشور با هشدار به در پیش بودن سخت‌ترین سال اقتصادی چهار دهه اخیر از دولت خواسته اند تا اقدامات حمایتی بیشتری را برای کاستن از تبعات اقتصادی ویروس کرونا بر فعالیت کسب و کار‌های کوچک و متوسط و بازار کار در پیش گیرد. انتظار می‌رود پس از مدت ها، نرخ بیکاری آلمان از پنج درصد فرا برود.

در تازه‌ترین دور از معاملات، پوند با جهش 0.14 درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای 1.250 دلار مبادله شد. یورو 0.15 درصد بالا رفت و با باقی ماندن در کانال 1.08 به 1.0871 دلار رسید.

موسسه رتبه بندی " فیچ" پیش بینی خود از رشد اقتصادی امسال چین را به تنها دو درصد تقلیل داده است که در صورت تحقق، ضعیف‌ترین رشد اقتصادی این کشور در چهار دهه اخیر خواهد بود. اقتصاد چین سال گذشته را با ثبت رشد 6.1 درصدی به پایان رسانده بود. صندوق بین المللی پول نیز نرخ رشد اقتصادی امسال چین را تنها 1.2 درصد پیش بینی کرده است.

دولت چین برای حمایت از اقتصاد این کشور و تقویت رشد اقتصادی تاکنون 1.3 تریلیون یوان (181.4 میلیارد دلار) اعتبار در نظر گرفته است که این اعتبار صرف امور متعددی از جمله معافیت‌های مالیاتی، پرداخت حق بیمه بیکاری و وام‌های کم بهره خواهد شد.

وزرای دارایی کشور‌های عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آ. سه. آن) نیز راه‌های تقویت همکاری‌های مشترک برای مقابله با پیامد‌های اقتصادی کرونا را بررسی کردند. رشد اقتصادی هند نیز امسال با کاهش محسوسی مواجه خواهد شد.

یوکیو ایشیزوکی، استراتژیست بازار ارز در موسسه ایوا سکیوریتیز گفت: نمی‌دانیم دولت‌ها چه اقدامات حمایتی دیگری را انجام خواهند داد، اما معامله‌گران چشم به راه کار‌های بیشتری هستند. دلار کماکان رهبر بازار ارز است و نوسانات آن به خوبی نشان‌دهنده اضطراب معامله‌گران است.

در معاملات بازار‌های ارزی جهانی، همچنین هر دلار با 0.11 درصد کاهش به 107.537 ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای 1.571 دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل 7.072 یوان چین اعلام شد.