افزایش ورشکستگی شرکتها در جهان به سطح بحران مالی 2008 رسید
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس، روزنامه فایننشال تایمز بر اساس آمارهای اداره ملی آمار آمریکا گزارش داده که شرکتهای جهان با موجی از ورشکستگی و با سرعتی 2 رقمی که در چند دهه اخیر سابقه نداشته مواجه شدهاند.
ورشکستگی کسبوکارهای آمریکایی در 12 ماه منتهی به ماه سپتامبر (شهریور) 30 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
این رقم برای بزرگترین اقتصاد اروپا یعنی آلمان در بازه ژانویه تا سپتامبر در مقایشه با مدت مشابه سال گذشته 25 درصد است.
تعداد شرکتهای در حال ورشکسته شدن در سراسر اتحادیه اروپا در 9 ماه منتهی به سپتامبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته 13 درصد رشد کرده که بالاترین رقم در 8 سال گذشته به شمار میرود.
در فرانسه، هلند و ژاپن در ماه اکتبر نسبت به مدت مشابه سال گذشته میزان ورشکستگی بیش از 30 درصد رشد داشته است.
کشورهای عضوسازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) که بیشتر شامل کشورهای ثروتمند است اخیرا گزارش داده در برخی کشورهای عضو نظیر کشورهای نوردیک یعنی دانمارک، سوئد و فنلاند، نرخ ورشکستگی افزایش یافته و به سطح بحران مالی سال 2008 رسیده است.
انگلیس و ولز هم در بازه ژانویه تا سپتامبر سال جاری شاهد افزایش میزان ورشکستگی به بالاترین رقم از سال 2009 بوده است.
نیل شیرینگ، اقتصاددان ارشد کپیتال اکونومیکس، میگوید، این روند به شدت با افزایش نرخ بهره و همچنین انحلال شرکتهای به اصطلاح زامبی که دوران همهگیری کرونا را به لطف حمایتهای دولتی پشت سر گذاشته بودند، تقویت شده است.
حمایت دولتی بیاندازه از شرکتها و خانوادهها در دوران همهگیری کرونا به میزان زیادی قطع شده است. در عین حال، بانکهای مرکزی مرتبا نرخ بهره را برای مقابله با تورم افسارگسیخته بالا میبرند.
به گفته شیرینگ، انتظار میرود، این روند ادامه داشته باشد زیرا حتی اگر روند افزایش نرخ بهره متوقف شود، باز هم بسیاری از کسبوکارها باید در ماههای آینده بدهیهای خود را با نرخ بهره بالاتر پرداخت کنند.
پایان پیام /