افزایش 2 درصدی بهای نفت پس از 7 هفته کاهش قیمت
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل فارس به نقل از رویترز، قیمت نفت در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی بیش از 2 درصد افزایش یافت زیرا آمارهای منتشره از اقتصاد آمریکا گمانهزنیها در مورد رشد تقاضا را تقویت کرد.
هر بشکه نفت برنت با یک دلار و 79 سنت افزایش 75.84 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا با یک دلار و 89 سنت افزایش 71.23 دلار معامله شد.
عامل دیگری که سبب تقویت قیمت نفت شده بود، این بود که عربستان و روسیه، 2 صادرکننده بزرگ نفت جهان دیروز از تمام اعضای اوپک پلاس درخواست کردند تا برای صلاح و بهبود اقتصاد جهان به توافق کاهش تولید بپیوندند و آن را اجرا کنند.
سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام، اوپک و همپیمانانش موسوم به اوپک پلاس در نشست 30 نوامبر توافق کردند، تا به طور داوطلبانه حدود 2.2 میلیون بشکه در روز کاهش تولید را در سه ماه نخست 2024 انجام دهند. این رقم شامل کاهش تولید داوطلبانه 1.3 میلیون بشکهای عربستان و روسیه نیز است.
اما از آنجا که ماهیت این توافق داوطبلانه است بازار نسبت به اجرای آن دچار تردید بود که با این درخواست امید به اجرای تعهدات ایجاد و بازار اندکی تقویت شد.
با این حال، هر 2 شاخص نفتی به علت نگرانی از فزونی عرضه در بازار برای هفتمین هفته متوالی کاهش یافت که طولانیترین دوره کاهش هفتگی قیمت نفت در نیم دهه گذشته به شمار میرود.
هر 2 شاخص نفتی پس از اینکه در روز پنجشنبه به کمترین رقم از اواخر ماه ژوئن کاهش یافتند، طی هفته گذشته 3.8 درصد از ارزش خود را از دست دادند. این کاهشها به علت این بود که تاجران معتقدند، بازار با فزونی عرضه مواجه است.
از دیگر عواملی که سبب کاهش قیمت نفت در هفته گذشته شده است، میتوان به آمارهای گمرک چین اشاره کرد در این آمارها نشان داده شد که واردات نفت خام این کشور در ماه نوامبر نسبت به سال به علت سطح بالای ذخایر، شاخصهای ضعیف اقتصادی و کاهش سفارش پالایشگاههای مستقل گذشته 9 درصد کاهش یافته است.
فیل فلین، تحلیلگر گروه پرایس فیوچرز، گفت، با این حال، افزایش روز جمعه، که نخستین افزایش در 6 جلسه گذشته است، میتواند نشانهای از این باشد که بازار پس از افت 6 جلسه متوالی، در حال حاضر کف قیمتی پیدا کرده است.
آمارهای منتشر شده از سوی وزارت کار آمریکا، رشد فرصتهای شغلی را قویتر از حد انتظار را نشان داد که نشانه ای از قدرت اساسی بازار کار است و این امر تقاضای سوخت در بزرگترین بازار نفت جهان را تقویت خواهد کرد.
از طرفی آمارهای دولت آمریکا در روز چهارشنبه، نشان میدهد، تقاضای بنزین در آمریکا در هفته گذشته 2.5 درصد از میانگین فصلی 10 ساله عقب مانده و ذخایر بنزین 5.4 میلیون بشکه افزایش یافته اس که بیش از 5 برابر پیش بینیهاست و این امر منجر به کاهش شدید قیمت بنزین شد.
راب هاورث، تحیلیگر بازار گفت، اما به دنبال گزارش قوی فرصتهای شغلی آمریکا به نظر میرسد آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز چهارشنبه که سبب تقویت نگرانی در مورد افزایش چشمگیر ذخایر بنزین شده بود دیگر چندان مهم نباشد.
پایان پیام /