افشای رفتار شرمآور طالبان | وابستگی کامل اقتصاد افغانستان به تریاک؟
دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل میگوید از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری بیش از 30 درصد افزایش یافته و درآمد محصولات آن هم سه برابر شده است.
دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل میگوید از زمان به قدرت رسیدن دوباره طالبان کشت خشخاش در افغانستان در سال جاری بیش از 30 درصد افزایش یافته و درآمد محصولات آن هم سه برابر شده است.
به گزارش عرشه آنلاین، دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (UNODC) در تازهترین گزارش خود که امروز سهشنبه منتشر شد گفته که قیمت تریاک و دیگر انواع مواد مخدر هم پس از ممنوعیت کشت خشخاش توسط رهبری طالبان در ماه آوریل افزایش یافته است.
این نهاد سازمان ملل که مقر آن در شهر وین اتریش است، گفته است که محصولات کشت خشخاش در سال 2022 «سودآورترین در سالهای اخیر» بوده است.
بنا به گزارش تازه، درآمد کشاورزان از فروش تریاک نیز از 425 میلیون دلار در سال 2021 میلادی به 1.4 میلیارد دلار در سال 2022 رسیده که سه برابر شدن آن را نشان میدهد.
اگرچه این سازمان میگوید برداشت امسال تا حد زیادی از فرمان رهبر طالبان «مستثنی» شده است.
به گزارش بی. بی. سی، سازمان ملل میگوید میزان مزارع زیر کشت تریاک در افغانستان با 32 درصد افزایش به 233هزار هکتار (580 هزار جریب) در سال گذشته رسیده است که گستردهترین ساحه کشت شده از اولین گزارش در سال 1994 است.
زمین زیر کشت تنها در سالهای 2018 و 2019 بیشتر بوده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل، افغانستان تقریباً انحصار تریاک و هروئین جهان را دارد که 80 تا 90 درصد تولید جهانی را تشکیل میدهد.
در 14 فروردین سال جاری خورشیدی فرمانی منسوب به هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان نشر شد که در آن کشت، تولید و خرید و فروش مواد مخدر در افغانستان «منع» شد و گفته شد با متخلفان براساس «شریعت اسلامی» برخورد خواهد شد.
در فرمان رهبر طالبان آمده بود «از تاریخ صدور این فرمان کشت کوکنار (خشخاش) در تمام کشور به طور کامل ممنوع است و هیچکسی پس از این نمیتواند برای کشت این گیاه تلاش نماید.»
همچنین گفته شده کسی که پس از این خشخاش بکارد «کشت او از بین برده میشود و با متخلفین براساس شریعت اسلامی برخورد صورت میگیرد.»
رهبر طالبان همچنین مصرف و خرید و فروش انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی را در سراسر افغانستان نیز منع کرده است.
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت افغانستان در سال گذشته، پیش از به قدرت رسیدن طالبان، شمار معتادان در این کشور به 2.5 میلیون نفر میرسد که نزدیک به 850 هزار آن زنان هستند.
طالبان پیش از قدرت، مناطق اصلی کشت خشخاش در افغانستان را کنترل میکردند و صدها میلیون دلار از قاچاق و تجارت آن بدست میآوردند.
حکومت وقت افغانستان نیز از بیم پیوستن کشاورزان به شورش طالبان با سمپاشی هوایی مزارع کوکنار مخالفت میکرد./ ایسنا
هم اکنون دیگران می خوانند-
بیانیه رسمی برای حذف ایران از جام جهانی
-
«محسن رضایی» به شهادت رسید + جزئیات
-
محتوای صدای پخششده پلیس در شهرک اکباتان چه بود؟
-
تکلیف فیلتر اینستاگرام و واتساپ مشخص شد!
-
ورود بازپرس ویژه جنایی به پرونده تیراندازی و قتلهای مشکوک مهاباد و پیرانشهر | علت جان باختن «فرشته احمدی» مشخص شد؟
-
من جوان 24ساله، تا حالا 3 زن طلاق دادهام!
-
باوان و آرتین | این تصاویر غمانگیز اشک ایران را درآورد