یک‌شنبه 4 آذر 1403

اقبال خوب سرمایه گذاران از صندوق نیلی

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اقبال خوب سرمایه گذاران از صندوق نیلی

افراد با توجه به میزان دارایی، پس‌انداز و درصد ریسک پذیریشان، همواره سعی می‌کنند دارایی خود را در یکی از بازارها، سرمایه‌گذاری کنند تا بتوانند خود را با تورم تاحدی همسو کنند؛ دراین بین، عده‌ای تصمیم می‌گیرند پول‌شان را در بانک پس‌انداز کنند و عده‌ای دیگر با خرید ملک، طلا و خودرو از سرمایه خود در مقابل تورم محافظت می کنند.

دراین بین بازار سهام هم به دلیل جذابیت‌هایی که دارد، همواره از سوی سرمایه‌گذاران به عنوان یکی از مقاصد سرمایه‌گذاری برای کسب بازدهی مطرح بوده است. اما با توجه به اینکه روند این بازار به نوسانات قیمتی گره خورده، همواره نگرانی‌هایی را از منظر ریسک‌های احتمالی برای فرصت‌های سرمایه‌گذاری در این بازار به وجود آورده است.

در این خصوص امیرعباس زاده رئیس اداره صندوق‌های درآمد ثابت تامین سرمایه دماوند، با در نظر گرفتن میزان ریسک‌پذیری افراد یا نداشتن فرصت کافی برای تحلیل بازار، توصیه می کند: سرمایه گذاران با استفاده از روش‌های غیر‌مستقیم و سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری وارد این بازار شوند تا از ریسک‌های مختلف عبور کنند.

عباس زاده با اشاره به وضعیت فعلی بازارسرمایه و ترغیب سرمایه گذاران به استفاده از فرصت‌های سرمایه گذاری به شکل غیر مستقیم گفت: بازار سرمایه چند سالی است که به دلیل ریزش‌ها و نوسانات قیمتی که تجربه می‌کند بازدهی قابل قبولی در مقایسه با سایر بازارها نداشته که این امر زمینه نگرانی سرمایه گذاران را فراهم کرده است.

وی بخشی از به وجود آمدن این شرایط را اعمال سیاست‌های دولت و ریسک‌های سیاسی که بعضا این بازار را تهدید می‌کند عنوان کرد و روند حرکتی این بازار را در آینده کاملا وابسته به همین فاکتورها دانست وگفت: اعمال سیاست‌های دولت در خصوص کنترل تورم، کسری بودجه، نرخ بهره، مالیات و... از یک سو و تداوم یا فروکش کردن ریسک‌های سیاسی از سوی دیگر از موضوعات بسیار مهمی است که می تواند بر بازار سرمایه تاثیر مستقیم خودش را داشته باشد و باعث رشد یا عقب‌ماندگی این بازار شود.

این کارشناس بازارسرمایه، با ابراز خوشبینی ازاینکه این بازاردر آینده روند بهتری داشته باشد خاطرنشان کرد: اگر چه انتظار این است عوامل و فاکتور‌های اثر گذار بر این بازار به مرور کمرنگ و عقب‌ماندگی این بازار جبران شود، اما با توجه به شرایط فعلی بازار نمی‌توان انتظار بازدهی قابل توجهی از بورس داشت. اما به هرحال انتظار این است درصورتی که اتفاق خاصی رخ ندهد، بورس بتواند جزو یکی از بازارهای پربازده تا پایان سال بعد باشد.

وی با اشاره به این موضوع که بازار مالی کشور درحال توسعه است و ورود ابزارها و روش‌های جدید سرمایه گذاری نیز می‌تواند به این توسعه یافتگی کمک کند اظهار کرد:‌ابزارهای جدید مالی و فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری قطعا به آن دسته از افرادی که فرصت کافی برای تحلیل بازار ندارند یا نسبت به بورس از دانش کمتری برخوردارند، یا افرادی که ریسک پذیری کمتری دارند، کمک خواهد کرد تا ازاین طریق وارد بازار سرمایه شوند و بازدهی مناسب را بدست آورند.

وی با تاکید براینکه با چنین رویکردی،‌ما نیز در شرکت تامین سرمایه دماوند تلاش کرده‌ایم انواع صندوق‌ها با استراتژی‌های متفاوت را پیاده‌سازی کنیم که خوشبختانه اقبال خوبی هم از سوی سرمایه‌گذاران شده است خاطرنشان کرد: صندوق‌های با درآمد ثابت، صندوق‌های سهامی، صندوق‌های مختلط، صندوق جسورانه، صندوق بازارگردانی، صندوق‌های بخشی و صندوق‌های املاک و مستغلات از جمله صندوق‌های تحت مدیریت این شرکت هستند که هریک از اقبال مناسبی برخوردار هستند.

وی با تاکید براین موضوع که این صندوق‌ها به صورت حرفه‌ای مدیریت می‌شوند و یک تیم خبره، با به کارگیری استراتژی‌های مناسب در آن نقش دارند گفت: به هرحال مزیت‌های این صندوق‌ها باعث شده تا طی سنوات گذشته جذب سرمایه قابل توجهی داشته باشند. هرچند براین باورهستیم در این مسیر، هنوز اول راهیم و با توجه به ظرفیت بسیار بالایی که تامین سرمایه دماوند در این بخش دارد، می‌توان تعداد سرمایه گذاران بیشتری را جذب این صندوق‌ها کرد.

به گفته رئیس اداره صندوق‌های درآمد ثابت تامین سرمایه دماوند،‌با معرفی و اطلاع رسانی از مزیت‌های سرمایه گذاری در صندوق‌های سرمایه گذاری، عده زیادی از افراد که سپرده‌های بانکی را فرصتی مناسب برای سرمایه‌گذاری می‌دانند و در شمار سرمایه‌گذاران با ریسک‌پذیری کم به شمار می‌آیند، وارد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خواهند شد.

عباس‌زاده در همین راستا با تاکید براینکه شرکت تامین سرمایه دماوند همواره تلاش کرده تا با تنوع بخشی بر خدمات خود پاسخگوی نیاز افراد مختلف جامعه با ریسک‌پذیری گوناگون در سرمایه‌گذاری باشد گفت: در این راستا دماوند با ارتقا تنوع در محصولات خود زمینه فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری در انواع سبدها، ریسک‌ها و سودآوری‌های متفاوت را فراهم کرده که تداوم این روند در دستور کار ما قرار دارد.

وی صندوق حفظ ارزش دماوند، اوج دماوند، سپید دماوند، نیلی دماوند، گیتی دماوند، لاجورد دماوند، شکوه اوج دماوند، ندای ماندگار دماوند، جسورانه ارغوان، بخشی پتروشیمی (پتروما) را از جمله این صندوق‌ها دانست و دراین بین به صندوق سرمایه‌گذاری سپید دماوند به عنوان بزرگترین صندوق درامد ثابت قابل معامله در بازار اشاره کرد و گفت: این صندوق در حال حاضر با ارزش دارایی بیش از 12 هزار میلیارد تومان جزو دومین صندوق بزرگ بازار سرمایه از نوع قابل معامله به شمار می‌آید.

وی سرمایه گذاری با ریسک کنترل شده در سهام، نقدشوندگی بالای صندوق، کسب بازدهی تضمین شده بدون محدودیت مبلغ سرمایه‌گذاری‌، سهم انواع دارایی از صندوق را از مزایای سرمایه گذاری در این صندوق دانست و افزود: صندوق نیلی نیز از دیگر صندوق هایی است بیش از یک سال است که وارد بازار شده و طی این مدت افزایش سقف داشته است. این صندوق به دلیل تیم مدیریتی قوی که آن را هدایت می کند، توانسته طی همین مدت از اقبال بسیار خوبی برخودار شود.

به گفته وی، قطعا یکی از نکات مهم نیلی، پایداری تقسیم سود است و طی همین مدت کوتاه توانسته جزو بالاترین و با ثباترین صندوق ها قرار گیرد. وی اقبال بسیار خوب ازاین صندوق را به عملکرد خوب این صندوق نسبت داد و گفت: منابع ورودی به این صندوق همواره در حال افزایش است و همچنان می‌تواند جزو صندوق‌های موفق این شرکت باشد.

عباس زاده در ادامه صحبت‌هایش ضمن اشاره به نوع فعالیت هریک از صندوق‌های تحت مدیریت تامین سرمایه دماوند، به برنامه‌های توسعه‌ای شرکت دراین بخش پرداخت و گفت: ما در دماوند، همواره سعی کرده‌ایم پرتفوی صندوق‌ها را در همه بخش‌های بازار پوشش دهیم و از آنجا که بازار سرمایه بازاری پویاست و درحال توسعه می‌باشد، با ارایه ابزارهای جدید و معرفی صندوق‌های متنوع با کمک تیم‌های تخصصی دراین مسیر همگام پیش برویم.

اقبال خوب سرمایه گذاران از صندوق نیلی 2