شنبه 26 آبان 1403

اقلیم کردستان ظرفیت ویژه‌ای برای گسترش تعاملات ایران در منطقه است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اقلیم کردستان ظرفیت ویژه‌ای برای گسترش تعاملات ایران در منطقه است

سنندج - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان گفت: اقلیم کردستان علاوه بر اینکه هدف صادراتی مهمی برای کشورمان به شمار می‌رود، ظرفیت ویژه‌ای برای گسترش تعاملات همه جانبه ایران با شمال عراق است.

به گزارش ایرنا، بهرام نصراللهی زاده روز چهارشنبه در هفتمین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه کردستان که با حضور هیات دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، اظهار داشت: اقلیم کردستان عراق ظرفیت ویژه برای بدست آوردن بازارهای این منطقه جهت تولیدات داخلی است.

وی به علاقمندی شدید اقلیم عراق به مراودات تجاری، اقتصادی و فرهنگی با ایران اشاره کرد و افزود: مسوولان اقلیم کردستان در سفرهای خود با مدیران اجرایی و مسوولان استان کردستان به زبان کردی صحبت می‌کنند که نشان از صممیت و تعامل فرهنگی است.

نصراللهی‌زاده به از دست رفتن فرصت‌های مطلوب در این منطقه بخاطر دیر عمل کردن در بزنگاه‌ها اشاره کرد و یادآور شد: در چنین شرایطی فرصت را به دیگران دادیم تا از این مزیت به نفع خود استفاده کنند.

وی به طرح بزرگی که در دستور کار استان برای افزایش مراودات تجاری قرار دارد اشاره کرد و گفت: زمزمه ادامه شبکه ریلی کشور از سنندج به مریوان و مرز باشماق و از آنجا به اقلیم کردستان و دریای مدیترانه، برخی کشورهای همسایه را به تکاپو انداخته تا بدنبال تضعیف و اثرگذاری برای عدم اجرای این طرح باشند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اضافه کرد: شبکه ریلی و دریایی از ارزانترین و امن ترین وسایل ارتباطی در بحث حمل و نقل بشمار می‌روند لذا با اجرای چنین این طرحی، فاصله تهران تا دریای مدیترانه تنها 200 کیلیومتر بیشتر از فاصله تهران تا زاهدان خواهد شد و این مزیتی است که منافع ملی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را برای ایران اسلامی در بر دارد.

نصراللهی زاده به قابلیت‌های فوق‌العاده استان کردستان برای توسعه همه جانبه اشاره کرد و یادآور شد: این استان هنوز با بحث اشتغال و درآمد درگیر است در حالیکه کسی توقع ندارد در مرزهای این استان کارخانه عظیم فولاد و یا صنایع بزرگ راه‌اندازی شود ولی با ایجاد منطقه آزاد می‌توان فرصت بهتری برای رفع مشکل بیکاری فراهم کرد.

وی ادامه داد: مراودات سنتی مردم کردستان با اقلیم کردستان عراق در طول تاریخ بصورت سنتی وجود داشته و اگر این مراودات اقتصادی در قالب مناطق آزاد تجاری و یا شرکت‌های صنعتی مشترک مدرن و به‌روز شود، می‌تواند از مراودات متفرقه غیرقانونی و اقتصاد غیررسمی و آلوده جلوگیری و زمینه مراودات سامان یافته قانونمند در مناطق مرزی را فراهم کند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ایجاد منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان را از مسیرهای توسعه کردستان و رفع عدم تعادل و توزان در این منطقه از کشور دانست و از اعضای دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام خواست نگاه ویژه‌ای به این طرح داشته و آن را بررسی کنند.

*س_برچسب‌ها_س*