اماکن ورزشی آموزش و پرورش تا پایان سال تحصیلی عمومی میشود
شهرکرد - ایرنا - معاون تربیتبدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با اشاره به وجود زیرساختهای ورزشی در این وزارتخانه گفت: عمومی و فراهم شدن استفاده همگانی از پنج هزار مکان ورزشی آموزش و پرورش تا پایان سال تحصیلی جاری در کشور انجام خواهد شد.
صادق ستاریفرد روز چهارشنبه در سفر به شهرکرد در آیین طرح آزادسازی و مردمیسازی مجموعههای آموزشی و ورزشی (طرح شهید خرازی) شهدای آموزش و پرورش استان افزود: برای استفاده همگانی مجموعههای ورزشی به همکاری همه دستگاههای اجرایی از جمله وزارت ورزش و جوانان، شهرداریها، نهادهای عمومی غیردولتی و دیگر وزارتخانهها نیاز است تا مجموعههای ورزشی خود را برای افزایش نشاط و سلامت عمومی آزاد و در اختیار عموم مردم قرار دهند.
وی اظهار داشت: مجموعههای ورزشی با اعتبارات و هزینه مردمی، دولتی، بیتالمال و با نگاه تربیتی احداث شده و نباید به مجموعههای وررزشی به نگاه درآمدزایی توجه داشت و این فضاها باید به محیط غنی تربیتی مبتنی بر رویکرد مردممحوری و خانوادهمحوری تبدبل شوند.
به گفته وی، اجرای طرح آزادسازی مجموعههای ورزشی تاکنون در 14 استان کشور اجرا شده است و آموزش و پرورش به عنوان نخستین دستگاهی است که در راستای اجرای قانون اساسی و ارائه تربیت بدنی رایگان برای همه در تمام سطوح، این طرح را آغاز کرده است.
وی با اشاره به اصل دهم قانون اساسی که همه برنامهها، سیاستها و اقدامات باید مبتنی بر خانواده باشد، افزود: در سند تحول بنیادین وزارت آموزش و پرورش به عنوان مبنا، بر تقویت ارتباط بین خانواده، آموزش و پرورش و مشارکت خانواده در تعلیم و تربیت و تواتمندسازی و افزایش مهارت خانوادهها به عنوان وظایف اصلی آموزش و پرورش تاکید شده است.
ستاریفرد افزود: امروز بعد از 10 سال از ابلاغ سند بنیادین آموزش و پرورش هنوز در حوزه افزایش مشارکت خانواده در فرآیند تربیتی و افزایش توانمندسازی و مهارتهای زندگی، جسمی و خانواده فعالیتهای زیادی اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه گسست خانواده یکی از چالشهای اصلی در حوزه نظام اجتماعی و تعلیم و تربیت است که فضای فرهنگی و اجتماعی را در معرض خطر قرار میدهد، گفت: استفاده از ابزار و محیطهای ورزشی به عنوان یک پتانسیل و ظرفیت برای تقویت بنیان خانواده است تا بتوان یک ارتباط موثر بین اعضای خانواده با دانشآموز و و افزایش مشارکت والدین در فعالیتهای تربیتی و ورزشی را ایجاد کرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: ورزش مهمترین عامل برای ایجاد نشاط اجتماعی و خانوادگی و سلامت عمومی و فردی است و همه پنج هزار فضای ورزی موجود در مدارس متعلق به دانشآموزان و اولیاء دانشآموزان است و باید تمام محوطههای مدارس برای حضور خانوادهها و دانشآموزان استفاده شود.
به گفته وی، هماکنون همه افراد جامعه امکان استفاده از فضاهای ورزشی خصوصی را ندارند و با آزادسازی فضاهای آموزشی، همه افراد میتوانند به صورت یکسان از ظرفیت فضاهای آموزشی بهرهمند شوند.
ستاریفرد افزود: هما کنون از هر سه دانشآموز، یک نفر اضافه وزن دارد و چاق است که این امر یک هشدار جدی و زنگ خطر برای نظام تعلیم و تربیت است چرا که در صورت رفع نشدن آن، به یک بحران اجتماعی تبدیل خواهد شد.
وی اظهار داشت: در اختیار قراردادن مجموعههای ورزشی به صورت رایگان برای خانوادهها و دانشآموزان یکی از برنامههای وزارت آموزش و پرورش است و در گام بعدی نیز استفاده از مدارس در تمام ساعات غیر آموزشی در دستور کار قرار دارد تا مدارس در تمام ساعات روز برای استفاده از امکانات و پر کردن اوقات فراغت دانشآموزان باز باشد.
وی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین به مدرسه به عنوان کانون تربیتی محله توجه شده است، افزود: در فصل تابستان همه مدارس به روی دانشآموزان باز است و سرپیچی از این امر با هیچ منطقی توجیهپذیر نیست و مدارس بعدازظهر و روزهای تعطیل تعطیل نباشند تا خانوادهها و دانشآموزان برای انجام فعالیت ورزشی و تربیتی در مدارس حضور داشته باشند.
ستاریفرد افزود: اجرای سند تحول بنیادین نیازمند یک عزم جدی و بین دستگاهی است و دغدغه جدی مقام معظم رهبری است تا نابرابریهای که در مناطق محروم وجود دارد رفع و عدالت تربیتی و آموزشی در سراسر کشور محقق شود.
به گزارش ایرنا، معاون تربیتبدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش به منظور افتتاحیه طرح آزادسازی و مردمیسازی مجموعههای آموزشی و ورزشی (طرح شهید خرازی) و بررسی سایر طرحها و برنامههای حوزه تربیتبدنی و سلامت آموزشوپرورش چهارمحال و بختیاری به استان سفر کرد.