امتداد گسل سمنان مسبب زلزلههای امروز فیروزکوه / لرزهخیزی بالای شرق استان تهران
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه فوج زلزلههای امروز فیروزکوه در 10 کیلومتری گسل مشاء قرار دارد، اعلام کرد: از این رو احتمالا شاخه شمال غربی گسل "شمال سمنان" گسل مسبب زلزلههای امروز فیروزکوه باشد.
دکتر علی بیت اللهی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زلزلههای پی در پی فیروزکوه استان تهران، افزود: در ساعت 11 و 49 دقیقه امروز یکشنبه 22 تیرماه زلزلهای با بزرگی 4 در 20 کیلومتری جنوب غرب شهر فیروزکوه و در عمق 8 کیلومتری رخ داد. پیش از آن نیز از سحرگاه امروز تا ساعت حدود 8 صبح هم 4 زلزله خفیف بین 3.6 تا 2.5 رخ داده است.
وی با بیان اینکه احتمال داده میشود تعداد بیشتری خرد لرزه کوچکتر از 2.5 نیز در همین گستره روی داده باشد، اظهار کرد: فاصله محدوده تجمع زلزلههای جنوب غربی فیروزکوه با زلزله دماوند و پسلرزههای آن حدود 55 کیلومتر و در سمت شرقی آن واقع میشود.
بیتاللهی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد که خوشه لرزهای امروز فیروزکوه در حدود 10 کیلومتری جنوب گسل "مشاء" واقع شده است و این رخدادها ناشی از فعالیت گسل مشاء نباشد؛ از این رو به نظر من شاخه "شمال غربی گسل شمال سمنان" که تا حوالی محدوده رخداد زلزلههای فیروزکوه گسترش دارد، میتواند به عنوان گسل احتمالی مسبب زلزلههای فیروزکوه تلقی شود.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی خاطر نشان کرد: این محدوده در طول 3 سال اخیر شاهد زلزلههای 4 و 4.3 نیز بوده و در چنین شرایطی زلزلههای امروز فیروزکوه جزو فعالیتهای لرزهای گستره و طبیعی منطقه است.
وی یادآور شد: در همین محدوده شرقی استان تهران، در جنوب فیروزکوه در شعاع اطراف زلزلههای امروز، حدود 210 آبادی و 8 شهر با جمعیتی کلی نزدیک به 100 هزار نفر قرار دارند و "فیروز کوه"، "ارجمند"، "کیلان" و "آبسرد" از نزدیکترین مراکز شهری به رومرکز زلزلههای امروز فیروزکوه هستند.
به گفته این محقق حوزه مخاطرات، نزدیک به 15000 واحد مسکونی فاقد اسکلت در شعاع 50 کیلومتری اطراف مرکز زلزله قرار دارند که احتمالا جمعیتی در حدود 450 هزار نفر را در خود جای دادهاند.
رییس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه در بررسی این زلزلهها باید توجه داشت که امتداد گسلهای احتمالی، مسبب زلزله است، افزود: از این رو به نظر میرسد که گسل مسبب این زلزلهها، بیشتر به سمت شرق استان تهران و شمال غرب استان سمنان امتداد داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به تجربه زلزلههای پیشین، احتمال پیشلرزه بودن این زلزلهها و وقوع زلزله بزرگ در تهران و یا نزدیکی آن بسیار پائین به نظر میرسد، هر چند که با قطعیت نمیشود در این باره صحبت کرد.
انتهای پیام