امضاء تفاهمنامهای بهمنظور عدم اخذ هزینه از اقشار محروم در دفاتر خدمات الکترونیک قضائی
![امضاء تفاهمنامهای بهمنظور عدم اخذ هزینه از اقشار محروم در دفاتر خدمات الکترونیک قضائی](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1399/04/17/13990417000953_Test_PhotoN.jpeg)
به گزارش خبرنگار گروه قضائی خبرگزاری فارس، بعد از ظهر امروز آیین امضاء تفاهم نامه مشترک در راستای ارائه خدمات قضائی رایگان به گروههای تحت پوشش با حضور عیسی زارع پور، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، حسن روحانینیا، مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی، مرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) و وحید قبادیدانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد.
در ابتدای این آیین، روحانینیا ضمن خیرمقدمگویی به حاضرین گفت: در حال حاضر در کشور حدود 1100 دفتر خدمات الکترونیک قضائی وجود دارد که به عنوان ویترین قوه قضائیه است و الان در نقاط مختلف کشور مستقر هستند که بخش عمدهای از وظایف قوه قضائیه در این دفاتر انجام می شود و صلاحیتهای جدیدی نیز به آنها داده خواهد شد.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی خاطرنشان کرد: از گذشته این تصور بود که عموما افراد خیری در دفاتر خدمات الکترونیک قضائی هستند که سعی میکردند که وظیفه انسانی و اخلاقی خودشان را انجام دهند اما در هیأت مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی بخثی مطرح شد تا این کار را نظاممند کند.
وی با اشاره به تاکیدات ریاست قوه قضائیه اظهار کرد: توفیقیست که کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی بتواند در این زمینه و در حمایت از اقشار محروم و تحت پوشش ورود کند.
روحانینیا تصریح کرد: در ادامه اذن لازم را از قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گرفتیم که در نهایت منتهی به تفاهمنامهای شد که منظور این جلسه است.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی تاکید کرد: با امضاء این تفاهمنامه میتوانیم ادعا کنیم افراد محرومی که به دفاتر مراجعه میکنند، به تدریج از این امکان بهرهمند میشوند که هیچ پرداختی نداشته باشند که این توفیقی برای نظام اسلامی است.
بختیاری در ادامه این جلسه اظهار کرد: اقدامی که امروز انجام میشود، کار بسیار ارزشمندیست و باید توجه داشت که نگاهی که باید به محرومان داشته باشیم، باید نگاه مهربانی و تکلیفی باشد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: درخواست من است که تکریم اقشار محروم را تکلیف کنید تا رعایت شود و اینکه به این افراد خدمت میکنیم، تکلیف است.
وی تصریح کرد: این تفاهمنامه در راستای استیفای حق و حقوق آن هاست؛ چرا که این اقشار زبان و قلم دفاع ندارند.
بختیاری در ادامه گفت: از آنهایی که در دفاتر خدمات الکترونیک قضائی هستند، خواهش دارم که در کنار این موضوع، راهنمایی لازم را در جهت استیفای حق این افراد داشته باشند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) عنوان کرد: همچنین از اعضاء هیأت مدیره درخواست داریم تا این کمک استمرار پیدا کند و اگر امکانش وجود دارد، ضمن افزایش ظرفیت، اولویت را به خانواده یتیمان و روستایی بدهند.
قبادیدانا در ادامه این آیین با اشاره به جلسه مسئولان کمیته امداد امام خمینی (ره) با ریاست قوه قضائیه اظهار کرد: در آن جلسه رئیس قوه قضائیه گفت که باید ساز و کار لازم برای رسیدگی به حقوق محرومان ایجاد شود؛ بنابراین عزیزان در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و بخش های حقوقی سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) به یک تفاهمنامه رسیدند که مشتمل بر این است که ساز و کاری برای رسیدگی به امور حقوقی و قضائی محرومان ایجاد شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با قدردانی از سرعت عمل و زمینهسازی برای تسریع این امر گفت: تفاهمنامههایی را در زمینه حمایت از اقشار محروم با کانون وکلا و مجموعههای وکلا قوه قضائیه برای احقاق حقوق این افراد داشتهایم.
وی اذعان کرد: مددجویان بهزیستی کسانی هستند که زمینه برای پیگیری حقوقشان فراهم نیست و ممکن است مشکلاتی در این زمینه داشته باشند؛ لذا تسهیل و تسریع کردن زمینههای حقوقی باعث میشود تا این افراد بتوانند بدون لکنت زبان پیگیر حقوق خود باشند که امروز زمینه آن فراهم میشود و می تواند به تدریج به روند احقاق حقوق این عزیزان کمک کند.
قبادیدانا بیان کرد: امیدمان این است این که این عزیزان در سایر مراحل دادرسی نیز مورد تکریم قرار گیرند و شخصیت آنها مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که اگر محرومند، اما محبوبترین بندگان نزد خدا هستند.
زارع پور نیز در ادامه این آیین گفت: این قدم هر چند کوچک است اما جسارت این را به اقشار محروم میدهد که بتوانند حقوق خود را پگیری کنند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خاطرنشان کرد: پاداش اخروی خدمت کردن در قوه قضائیه چندین برابر دستگاههای دیگر است؛ چرا که کسی که به دستگاه قضائی مراجعه میکند، در نهایت استیصال مراجعه میکند.
وی افزود: این قدمی که امروز به همت دوستان در کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضائی برداشته شد، گام بلندیست؛ البته این رویه قبلاهم بوده اما امروز تبدیل به یک رویه شده و خوشحالیم که این دغدغه دینی که دغدغه مقام معظم رهبری و ریاست قوه قضائیه است، مورد عنایت قرار گرفت.
زارعپور خطاب به مسئولان دفاتر خدمات الکترونیک قضائی گفت: خواهشی که از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی دارم این است که شأن و منزلت کسانی که مشمول تفاهمنامه می شوند، رعایت شود و کسی متوجه نشود که از این افراد هزینهای گرفته نمیشود.
وی در ادامه عنوان کرد: وعده میدهم به سرعت سامانهای راهاندازی کنیم که مشخصات مشمولان این تفاهمنامه به طور اتوماتیک در آن ذکر شود که این اقدام نیز در راستای تکریم این افراد است.
ارائه راهنماییهای حقوقی توسط دفاتر خدمات الکترونیک قضائی به اقشار محروم از دیگر تاکیدات رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه بود.
زارعپور در پایان اظهار کرد: انشالله این اعداد در تفاهمنامه تکمیل شود و به گونهای زمینه را فراهم خواهیم کرد که اقشار محروم بخاطر هزینه، از پیگیری حقوق خود بازنمانند.
در پایان این نشست، تفاهمنامه مشترک در راستای ارائه خدمات قضائی رایگان به گروههای تحت پوشش به امضاء طرفین رسید.
انتهای پیام /
بهزیستی کمیته امداد قوه قضائیه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی