انتقاد ایران از استاندارد دوگانه کشورها در میزبانی از پناهندگان
به گزارش گروه رفاه اجتماعی خبرگزاری فارس، عبدالله مبینی که در رأس هیئتی از جمهوری اسلامی ایران در هفتاد و چهارمین نشست کارگروه اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان موسوم به اکسکام در شهر ژنو شرکت کرد، نگرانی عمیق جمهوری اسلامی ایران را از تداوم تشدید سرکوب و کشتار مردم مظلوم غزه خصوصاً کودکان، زنان، سالخوردگان و افراد بیگناه ابراز کرد.
وی تصریح کرد: مردمی که شاهد تخریب خانهها و زیرساختهایشان تحت شدیدترین بمبارانها هستند در روزهای آینده شاهد سیل جدیدی از آوارگی خواهند بود.
رئیس سازمان ملی مهاجرت به بروز بحرانهای مختلف و مداخلات نظامی و غیرمسئولانه خارجی در منطقه اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران بدون آنکه نقشی در ایجاد این بحرانها داشته باشد طی چند دهه اخیر میزبان میلیونها پناهنده و آواره خارجی شده است. فقدان کمکهای بینالمللی از یک سو و حجم انبوه ورود پناهندگان از سوی دیگر شرایط میزبانی جمهوری اسلامی ایران را با سختیهای بیشماری مواجه ساخته است.
مبینی با یادآوری مشارکت بیش از سهم عادلانه جمهوری اسلامی ایران در میزبانی از پناهندگان و لزوم تقسیم منصفانه مسئولیت بینالمللی، در قالب ارائه آمار و ارقام، خدمات دهی جمهوری اسلامی ایران را در حوزههای بهداشت، درمان، آموزش و معیشت به سمع و نظر حاضران در نشست رساند.
تحمیل هزینههای هنگفت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و حتی امنیتی بر جمهوری اسلامی ایران، همچنین پاسخگو نبودن زیرساخت های کشور به حجم بالای اتباع خارجی و بهرهگیری از منابع محدود داخلی جهت خدمات دهی به پناهندگان از دیگر مواردی بود که رئیس سازمان ملی مهاجرت جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
مبینی همچنین اعمال استاندارد دوگانه با پناهندگان و آوارگان، ملاحظات سیاسی برخی کشورهای کمک کننده، شکاف عمیق میان بودجه پیشنهادی سالانه کمیساریا و بودجه تحقق یافته به جمهوری اسلامی ایران را مورد انتقاد قرار دارد و با اشاره به سند راه حلهای راهبردی برای پناهندگان افغانستانی، بر اولویت بازگشت داوطلبانه پناهندگان تاکید کرد.
وی تشکیل دولت فراگیر در افغانستان و ایجاد زیرساختهای اقتصادی، امنیتی و اجتماعی را با هدف بازگشت عزتمندانه پناهندگان افغانستانی به سرزمین اصلی خود، تنها راه حل این بحران عنوان کرد.
رئیس سازمان ملی مهاجرت، وقوع زلزله اخیر در شهر هرات در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران را که موجب بیخانمان شدن دهها هزار نفر از مردم بیپناه شد، از دیگر نگرانی های جمهوری اسلامی ایران در هجوم سیل جدید مهاجرین به داخل کشور مطرح کرد.
مبینی ضمن تشکر از پشتیبانی سازمانهای بینالمللی فعال در امور بشردوستانه به ویژه کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، بار دیگر تاکید کرد: حمایت ایران از امواج گسترده و ترکیبی پناهجویان و آوارگان امری دائمی نخواهد بود. لذا برنامهریزی جدی و زمانبندی شده در راستای حل و فصل این مسئله باید در دستور کار همکاریها و اصل مسئولیت بینالمللی قرار گیرد.
کمیته اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل از 107 عضو و 12 ناظر تشکیل شده و ایران نیز که سال 1955 به عضویت این کمیته درآمد، به صورت فعالانه در برنامه های کمیساریا مشارکت دارد. این کمیته در هر سال و با هدف بررسی آخرین تحولات و چالشها در حوزه پناهندگان و آوارگان نشست عمومی با حضور کشورهای عضو در ژنو برگزار میکند.
پایان پیام /