انتقاد برخی از اعضای شورای شهر تهران به وضعیت حملونقل و نارضایتی شهروندان
اعضای شورای شهر تهران در جلسه امروز و پس از صحبتهای شهردار تهران به آخرین وضعیت حمل و نقل و البته نارضایتی مردم در این خصوص پرداختند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در جلسه امروز و پس از ارائه گزارش از سوی علیرضا زاکانی شهردار تهران در حوزه حمل و نقل در سال 1402، برخی از اعضای شورای شهر تهران نسبت به گزارش ارائه شده از سوی شهردار نظرات پیشنهادات و تذکرات خود را مطرح کردند.
مهدی اقراریان عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران به عنوان اولین سخنران اظهار کرد: تذکر بنده ناظر به دو مسئله است که مردم آن را میبینند و قضاوت خواهند کرد و اگر هر مدیری اقدامات روزانه خود را به درستی انجام ندهد زمانی که از تحول بزرگ صحبت میکند قطعا مردم آن را درک نخواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری ششم به نیمه راه رسیده است، گفت: قطعا هرگونه اقدامی که تیم شهرداری تهران برای حل مشکلات شهروندان انجام بدهد شورا از آن استقبال میکند و ما دست شهردار را هم میبوسیم و شورای شهر هر تلاشی را انجام میدهد تا بتواند مشکلات انباشته شده در گذشته را کاهش بدهد.
اقراریان با اشاره به وضعیت نابهنجار تردد و ترافیک در محدوده بازار تصریح کرد: بنده از همین تریبون اعلام میکنم که آماده هستم که همراه آقای زاکانی سوار بر موتور شده تا بازدیدی را از محدوده بازار داشته باشیم و ببینیم چه وضعیت ترافیکی در این محدوده وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از مناطق شهر تهران حوزه حمل و نقل دچار رهاشدگی جدی شده است، افزود: در استقرار پلیس نیز ما به نوعی شاهد تبعیض هستیم به طوری که در مناطق شمالی شاهد هستیم که پلیس راهور به وفور دیده میشود اما در مناطق جنوبی از حضور پلیس راهور خبری نیست.
اقراریان با انتقاد از وضعیت نامناسب مناطق جنوبی نسبت به مناطق شمالی تصریح کرد: به عنوان مثال در اتوبان امام علی (ع) شاهد هستیم که در مناطق شمالی وضعیت اتوبان زیباست اما وقتی آهسته آهسته به سمت خیابان هفده شهریور میرویم، دیگر خبری از روشنایی و نظافت نیست و این سوال مطرح میشود که آیا خدمترسانی به مردم جنوب شهر در اولویت قرار دارد یا خیر؟
به گزارش تسنیم، میثم مظفر عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه معتقدم که هر نوع برنامه و اقدامی از سوی شهرداری تهران باید در قالب برنامه چهارم توسعه و بودجه در نظر گرفته شده اجرا شود، گفت: مبنای پیشرفت پروژهها باید بر اساس برنامه انجام شود.
وی افزود: بنده به روسای شرکتها و سازمانها تذکر میدهم که بر اساس جدول طراحی شده برنامه چهارم توسعه درخصوص پیشرفت کاری خود توضیح بدهند.
مظفر همچنین در خصوص عدم بهرهبرداری از پایانه شرق گفت: علاوه بر این مسئله باید به موضوع موتورسیکلتهای برقی نیز اشاره کرد و این مواردی است که باید مورد توجه شهرداری قرار بگیرد.
عضو شورای شهر تهران با تاکید بر حمل و نقل عمومی بویژه مترو و اتوبوس تصریح کرد: روز گذشته قرارداد با شرکت عقاب نشان در ارتباط با اتوبوس منعقد شد و امیدواریم که سایر قراردادها از جمله وزارت کشور نیز در حوزه حمل و نقل عملیاتی شود.
به گزارش تسنیم، ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به گذشت نیمی از عمر مدیریت شهری دوره ششم گفت: ما باید اولویتهایمان در حوزه حمل و نقل عمومی مشخص بشود که قاعدتا نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، جذب سرمایهگذار برای احداث خطوط جدید و تکمیل خطوط از اولویتهایی است که باید به آن توجه شود.
وی با اشاره به توجه شورای شهر تهران بر حوزه حمل و نقل و اختصاص اعتبارات ویژه در این بخش افزود: در سال جاری علاوه بر اعتبارات پیشبینی شده مبلغ 10 هزار میلیارد تومان برای خرید وسایل حمل ونقل عمومی از جمله اتوبوس پیشبینی شده است که قاعدتا شهرداری باید 2 هزار دستگاه را با رقم حدود 6 هزار و 200 میلیارد تومان خریداری کند.
امانی با بیان اینکه اگر اتفاق خوبی بیفتد و مردم از آن راضی باشند ما دست شهردار را میبوسیم، گفت: اگر شهرداری تا پایان سال نیز 2500 دستگاه اتوبوس حتی دست دوم وارد ناوگان حمل و نقل عمومی بکند کار بزرگی را رقم زده است.
عضو شورای شهر تهران همچنین به رها شدن موتورسیکلتها در شهر تهران اشاره کرد و گفت: مسئول این بی سروسامانی و هرج و مرج کیست؟ چه کسی باید این موارد را ساماندهی کند؟
به گزارش تسنیم، سید احمد علوی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز ضمن تشکر از شهردار تهران در خصوص ارائه گزارش در حوزه حمل و نقل افزود: قاعدتا هر چه که آقای زاکانی در این حوزه بیان کرد بر اساس احکام برنامه چهارم توسعه بوده است.
وی افزود: ما میدانیم که آوردن اتوبوس و واگن به حوزه حمل و نقل شهری کاری سخت و دشوار است اما امیدواریم در این زمینه پیگیریهای لازم انجام شود.
علوی به موضوع نگهداشت المانهای ترافیکی در سطح اشاره کرد و گفت: به همان اندازه که نگهداشت رفت و روب اهمیت دارد قاعدتا نگهداشت المانهای ترافیکی نیز حائز اهمیت است و باید به نگهداشت چراغهای هوشمند و تونلها توجه شود.
عضو شورای شهر تهران به موضوع تخصصی کردن حوزه حمل و نقل اشاره و عنوان کرد: در گذشته یک مجموعهای کارهای عمرانی و دیجیتال و هوشمند در سطح شهر را در حوزه ترافیکی انجام میداد که قاعدتا با توسعه جمعیت در شهر تهران و توسعه هوشمندسازی باید مجموعه دیگری این وظایف را برعهده میگرفت. ما امید داریم به این موارد توجه شود.
وی همچنین با اشاره به تجمع برخی از نیروهای شرکت کنترل ترافیک گفت: تعدادی از همکاران ما امروز صبح در مقابل ساختمان شورا تجمع کردند و اغلب آنها از اقدامات این مجموعه بیاطلاع بودند و انتظار ما این است که مدیران عامل با مجموعه خود صحبت کنند و تکریم منابع انسانی مورد توجه قرار بگیرد.
به گزارش تسنیم نرجس سلیمانی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با اشاره به گذشت نیمی از عمر شورای ششم گفت: در حوزه حمل و نقل موضوعی که باید به آن توجه شود موضوع ترمیم آسفالتها و مسیرهای بزرگراهی است که در این مورد امیدواریم پاسخ روشنی از سوی شهرداری تهران به افکار عمومی داده شود.
سید جعفر تشکری هاشمی رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران ضمن قدردانی از تیم حمل و نقل شهرداری تهران گفت: بنده مطلع هستم که تیم خوبی در این حوزه وجود دارد و برای پیشرفت برنامهها تلاش میکنند.
وی افزود: یکی از آفات مدیریت تعدد اهداف است. پیشنهاد بنده این است که در وهله اول شهرداری تهران اهداف خود را در حوزه حمل و نقل کاهش بدهد و نسبت به اولویتبندی برنامههای خود اقدامات خود را انجام بدهد.
وی با بیان اینکه قاعدتا با بودجه شهرداری تهران نمیتوان تمام برنامهها و کارها را در حوزه حمل و نقل انجام داد تصریح کرد: در این حوزه به نظر میرسد باید اولویتبندی شود تا کارها پیش برود.
تشکری هاشمی به اورهال کردن واگنهای مترو اشاره کرد و افزود: بنا بر اعلام شهردار تهران در سال گذشته 17 رام قطار اورهال شدند که این عدد عدد قابل توجهی نیست و با توجه به شرایط ما نیازمند به افزایش اورهال رامهای قطار هستیم.
وی با انتقاد از عدم بهرهبرداری از پایانه شرق در تهران گفت: در حالیکه این پروژه 98 درصد پیشرفت داشته و تنها باید کارهای کوچکی از آن به اتمام برسد اما همچنان بهرهبرداری از این پروژه به تعویق میافتد و در این زمینه نیز انتظار پاسخگویی از شهرداری را داریم. یکی دیگر از نکاتی که هنوز به نتیجه نرسیده سرویسدهی به دانشآموزان استثنایی است که هنوز که هنوز است این موضوع به نتیجه نرسیده و خوب نیست که مقام قضایی به چنین مواردی وارد شود و انتظار ما این است که شهرداری در این زمینه اقدام کند.
به گزارش تسنیم، مهدی عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز در ادامه جلسه گفت: اولویتهای ما در حوزه حمل و نقل اشتباه انتخاب شدهاند.
وی تصریح کرد: در حوزههای مختلف شاهد وعدههایی از سوی شهرداری تهران بودیم. به عنوان مثال آقای زاکانی شهردار در همان روزهای ابتدایی در شهرداری اعلام کرد که در یک زمان کوتاه معتادان متجاهر را ساماندهی میکند این سوال مطرح است که این وضعیت به کجا رسید؟ آیا اقداماتی در خصوص کودکان کار انجام شده؟ اینها سوالاتی است که پاسخ داده نشده است.
وی به وضعیت نامناسب نگهداشت شهر اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال بنده اخیرا از یک گذری عبور کردم که بعد از گذشت سه روز همچنان شاهد دپوی زباله در این محل هستیم و این مسائل میتواند حادثهآفرین برای شهروندان تهرانی باشد.
وی گفت: از موارد دیگری که باید شهرداری تهران نسبت به آن پاسخگو باشد موضوع سفرهای خارجی است که ما همچنان از فرآیند این سفرها بیاطلاع هستیم.
عباسی افزود: در حوزه حمل و نقل نیز دو سال از وقت شورا و شهرداری میگذرد و دیگر نباید ما در آرزوها و برنامههایمان باشیم. زمان زمان کار و فعالیت است.
وی با انتقاد از وضعیت نامناسب پلههای برقی، فروش بلیط و... در مترو تصریح کرد: این موارد را چه کسی باید پاسخگو باشد؟ علاوه بر این موارد باید به وضعیت نامناسب و چالش شرکت کنترل ترافیک اشاره کرد که هنوز این مسئله تعیین تکلیف نشده است.
به گزارش تسنیم، در ادامه جلسه پرویز سروری نایب رئیس شورای شهر تهران در واکنش به صحبتهای عباسی رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: بهتر است این موارد را با هم ادغام نکنیم و بهتر است این موارد به تفکیک بیان شود.
وی با انتقاد از رویه تذکر عباسی گفت: البته این مواردی که از سوی شما گفته شده باید شفاف باشد تا رسانه ها بدانند و شما سیاهنمایی انجام میدهید.
به گزارش تسنیم در ادامه جلسه و با توجه به درگیری لفظی بین سروری و عباسی، چمران رئیس شورای شهر تهران از دو طرف خواست تا آرامش خود را در جلسه حفظ کنند و تنها به موضوعات حمل و نقل پرداخته شود.