انتقاد رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه از سینما و ورزشِ "بدون حقوقدان"
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه در جمع مدیران روابط عمومی دستگاه قضا از وجود اشکالات متعددی حقوقی در فیلمهای سینمایی و سریالها و درنظر نگرفتن قوانین در قراردادهای ورزشی انتقاد کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسن عبدلیانپور، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه عبدلیانپور با اعلام خبر آغاز به کار وکلای تخصصی حوزه ورزش در آیندهای نزدیک اظهار کرد: در قراردادی که فدراسیون فوتبال با مارک ویلموتس، مربی اسبق تیم ملی فوتبال منعقد کرده بود، آمده بود که اگر ویلموتس به هر علتی از تیم ملی برود تا زمانی که تیم جدیدی پیدا کند، فدراسیون باید حقوق او را بدهد. من واکنش نشان دادم و گفتم که یک کودک قرارداد بهتری میبست و این یک ترکمنچای دیگر است. وزیر ورزش تماس گرفت و گفت که حرف دل ما را زدید.
وی افزود: بعد از آن جلساتی برگزار کردیم که منجر به تشکیل دورههای آموزشی وکیل ورزشی شد. بهزودی هم تعدادی وکیل تخصصی ورزشی پروانه خود را دریافت میکنند.
عبدلیانپور تصریح کرد: همچنین مقرر شده تا حقوقیهای فدراسیونها و باشگاههای ورزشی دورههای آموزشی را در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده بگذرانند. اهمیت آموزش این افراد از این حیث قابل توجه است که استقلال به دلیل همین قراردادهای مشکلدار از لیگ قهرمانان آسیا محروم شد و پرسپولیس هم مشکلاتی در این خصوص دارد.
دستورات مؤکد اژهای در خصوص تحکیم امنیت شهروندانتأکید بر همافزایی مجموعههای دستگاه قضا برای تبیین موضوعات
عبدلیانپور سپس ضمن آنکه همافزایی و هماندیشی و ایجاد ارتباط مجموعههای دستگاه قضا با یکدیگر را امری مهم اعلام کرد، گفت: باید با توسعه ارتباط بین خود بدانیم که نقاط مشترک و محل اتصال همکاریهای ما کجاست. ما در این گردهماییها درباره اطلاعرسانیها خودانتقادی میکنیم ولی ماهیت اطلاعرسانی با توجه به نوع سیستم قوه قضاییه و ماهیت پروندهها خیلی آسان نیست.
وی که در گردهمایی مدیران و مسئولان روابط عمومی دستگاه قضا سخن میگفت، افزود: وکیل طبق قانون مکلف به دسترسی به پرونده است، اما گاهی با توجه به قانون آیین دادرسی، دسترسی او به پرونده محدود میشود که این موضوع باید تبیین شود.
وی تأکید کرد: خیلیها فرق بین اعدام و قصاص را نمیدانند که باید در این باره اقدام به تبیین موضوع شود.
نقد حقوقی بر علفزار
عبدلیانپور با اظهار اینکه برخی تولیدات سینمایی و سریالها کوچکترین آشنایی با قوانین ندارند و مسائلی را بیان میکنند که ذهنیت اشتباه ایجاد میکند، گفت: مثلاً فیلم سینمایی «علفزار» علاوه بر سیاهنمایی، مشکل بیان قوانین داشت و اصول اولیه دادرسی در سکانسهای آن رعایت نشده است. برای نمونه در این فیلم فرد مجرم که به اعدام محکوم میشود، بدون حضور وکیل محاکمه میشد که اینگونه امکان ندارد و دادگاه اعتبار خود را از دست میدهد. ساخت این فیلمها ذهنیت بدی درباره عملکرد قوه قضاییه ایجاد میکند که باید نسبت به آن شفافسازی کرد.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه ادامه داد: گاهی حتی رئیس قوه قضاییه هم نمیتواند در برخی مسایل و موضوعات موضعگیری داشته باشد که مراکز و روابط عمومیهای دستگاه قضا باید در این باره ورود کنند چون آنها امکان اظهار نظر را دارند.
در فتنه اخیر از رسانههای دشمن شکست خوردیم
وی با انتقاد به نحوه اطلاعرسانی در خصوص عفو گسترده که بهمنماه گذشته انجام گرفت، گفت: کاری که رئیس قوه قضاییه در عفو گسترده افرادی که در فتنه اخیر حضور داشتند و آن را به مقام معظم رهبری پیشنهاد دادند، اقدام بزرگی بود اما به خوبی دیده نشد و به آن پرداخته نشد. باید توجه کنیم که در فتنه اخیر ما از رسانه شکست خوردیم و رسانههای معاند دروغهایی میگفتند که اثر منفی بر جامعه داشت اما در بحث عفو گسترده کار رسانهای بزرگی انجام نشد.
عبدلیانپور با اشاره به گستره افرادی که در عفو اخیر مورد بخشش قرار گرفتند، گفت: در عفو اخیر کسی که به 12 سال زندان محکوم شده بودند بخشیده شدند، پس وکلایی که اتهاماتی داشتند و یا اقدام آنها باید منجر به حداقل لغو پروانه میشد را مورد توجه قرار دادیم و با رایزنی و اخذ تعهد تلاش کردیم که بخشیده شود تا دشمنتراشی نشود.
عبدلیانپور همچنین گفت: در مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده استودیوی تخصصی داریم چون به کار رسانه و فرهنگی اعتقاد داریم و میخواهیم اطلاعرسانی درست انجام شود و هم شعایر فرهنگی و مذهبی و ملی بهخوبی تبیین شود. این امکان در اختیار تمامی مجموعه دستگاه قضاست و اصحاب رسانه و روابط عمومیها میتوانند از امکانات ما برای تولید محتوا برای اطلاعرسانی و تبیین موارد مرتبط استفاده کنند.
به گزارش تسنیم؛ گردهمایی مدیران و مسئولان روابط عمومی دستگاه قضا، امروز در محل مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه برگزار شد. این گردهمایی با هدف ایجاد هماهنگی بین روابط عمومی مجموعههای قوه قضاییه در اطلاعرسانی صحیح از برنامههای دستگاه قضایی در آستانه 27 اردیبهشت روز ملی روابط عمومی و روز جهانی ارتباطات برگزار شد.