شنبه 3 آذر 1403

انتقاد معاون اول رئیس جمهور از سرعت توسعه صنعتی کشور

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
انتقاد معاون اول رئیس جمهور از سرعت توسعه صنعتی کشور

هفتمین جلسه کمیته علمی طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور و ارتقاء تولید داخل، ظهر امروز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، هفتمین جلسه کمیته علمی طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی کشور و ارتقاء تولید داخل، ظهر امروز (شنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

محمد مخبر در این جلسه با اشاره به ضعف‌ها و کاستی‌های موجود در صنعت کشور گفت: لازم است نقشه راه و طرحی جامع برای توسعه تمامی ابعاد صنعت کشور تدوین شود.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به گزارش‌های ارائه شده در جلسه تصریح کرد: نقشه راه توسعه صنعت کشور باید به گونه‌ای تدوین شود که اکثریت صاحب نظران عرصه صنعت در خصوص آن اتفاق نظر داشته باشند تا شاهد مشارکت عمومی و همگرایی برای اجرای این نقشه راه باشیم.

وی با یادآوری اینکه برخی کشور‌ها مسیر توسعه صنعتی را همزمان با ایران آغاز کردند، اما امروز از ما جلوتر هستند، خاطر نشان کرد: به دلیل عدم توجه به ظرفیت‌های کشور و برنامه ریزی‌های ناقص و بعضا اشتباه، مسیر توسعه صنعتی کشور از سرعت کافی برخوردار نیست که لازم است با اصلاح مسیر‌های گذشته، نقشه راهی دقیق و درست را در پیش بگیریم.

دکتر مخبر با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب با این نامگذاری، یکی از حیاتی‌ترین نیاز‌های کشور را مورد تاکید قرار دادند تا تمرکز دستگاه‌ها و نهاد‌های مختلف بر این موضوعات مهم معطوف شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: باید راهبردها، چارچوب‌ها و سیاست‌های مشخصی برای توسعه صنعتی کشور در اختیار داشته باشیم تا تمامی صنایع مختلف کشور براساس یک سند مشخص و متقن در مسیر توسعه حرکت کنند.

در این جلسه دکتر عادل آذر مشاور رییس جمهور و رییس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی گزارشی از طرح تدوین نقشه راهبردی صنعتی و ارتقاء تولید داخل ارائه کرد.

در این گزارش به ریشه‌های تاریخی واگرایی اقتصاد ایران اشاره شد و توضیحاتی نیز در خصوص مطالعه تطبیقی کشور‌های منتخب و سیاست‌ها و استراتژی صنعتی این کشور‌ها طی دهه‌های اخیر مطرح شد.

در این جلسه همچنین بر اهمیت توسعه همگرایی و سرمایه گذاری مشترک در صنعت کشور تاکید شد و موضوع زنجیره ارزش جهانی به عنوان یکی از مهمترین محور‌های توسعه صنعتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.