انسداد چاههای همدان موجب صرفهجویی 275 میلیون مترمکعب آب شد
![انسداد چاههای همدان موجب صرفهجویی 275 میلیون مترمکعب آب شد](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/04/15/4/157074086.jpg)
همدان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان اظهار داشت: انسداد چاههای غیرمجاز این استان از سال 93 تاکنون موجب صرفهجویی 275 میلیون مترمکعب آب در این استان شده است.
منصور ستوده روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: دولت برای جلوگیری از افت آب زیر زمینی، طرح «تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی» را مصوب کرد که این طرح شامل 15 بند از جمله برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز و مصرف بهینه آب کشاورزی بود و اجرای آن از سال 93 در همه استان ها آغاز شد.
وی افزود: با ابلاغ این طرح سه مولفه انسداد چاه های غیرمجاز، جلوگیری از برداشت اضافه چاه های مجاز و نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه ها در دستور کار قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان اظهار داشت: چهارهزار و 100 حلقه چاه غیرمجاز از سال 93 تاکنون در این استان مسدود شده و به چاهای مجاز نیز اجازه ندادیم بیش از ظرفیت آب زیر زمینی استفاده کنند.
ستوده با بیان اینکه چهارهزار و 750 کنتور هوشمند بر روی چاه ها نصب شده است افزود: از سال 93 تاکنون نه تنها سطح آب زیر زمینی همدان کاهش نیافته بلکه در برخی از دشت ها نظیر نهاوند، تویسرکان و اسدآباد بالا هم آمده و این وضعیت نشان می دهد که با اقدام سازه ای، فرهنگی، نرم افزاری و سخت افزاری می توان آب را مدیریت و ذخیره کرد.
وی ادامه داد: با توجه به مصرف 2.1 میلیارد متر مکعب آب در استان، حدود 90 درصد این آب در بخش کشاورزی، حدود 135 میلیون متر مکعب در بخش آب شرب شهری و روستایی و 73 میلیون متر معکب در بخش صنعتی مصرف می شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان افزود: در هر سه بخش کشاورزی، صنعت و خانگی باید صرفه جویی داشته باشیم اما بیشترین توان خود را باید در استان به بخش کشاورزی که بیشترین مصرف را دارد معطوف کنیم. ستوده پیشنهاد داد: برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی به جای محصولات پر آب بر به سمت کشت محصولات کم آب نظیر گیاهان دارویی و کشت های گلخانه ای پیش رفت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان همدان اظهار داشت: با میانگین بارندگی 330 میلیمتر در سال حجم نزولات جوی در همدان به حدود 6 میلیارد و 680 میلیون متر مکعب می رسد البته بخشی عمده ای از این آب تبخیر و تعرق می شود.
ستوده ادامه داد: 2.1 میلیارد متر مکعب از نزولات جوی، تجدیدپذیر و قابل استفاده هستند که از این میزان نزدیک به 2 میلیارد متر مکعب معادل بیش از 97 درصد آب تجدید پذیر در همدان مصرف می شود در صورتی که طبق استاندارد جهانی باید زیر 60 درصد استفاده شود.
وی افزود: افزایش مصرف آب های تجدیدپذیر در سال های گذشته موجب افت شدید سطح آب های زیر زمینی دشت های استان به طور متوسط سالانه یک متر شده بود و ظرف 40 سال گذشته سطح آب اکثر دشت ها حدود 20 متر پایین آمده که در دشت کبودراهنگ این میزان به 40 متر رسیده بود.
*س_برچسبها_س*