ایجاد ادبیات زنجیره ارزش تخصصی راه رونق اقتصاد دانش بنیان در کشور است
تهران - ایرنا - مدیر یک مجموعه فناور در کشور گفت: برای رونق اقتصاد دانش بنیان در کشور نیازمند ایجاد ادبیات زنجیره ارزش تخصصی به کمک نخبگان و جامعه دانشگاهی تحصیلات تکمیلی است.
به گزارش خبرنگار علم وآموزش ایرنا، علیرضا قدس روز پنجشنبه در مراسم اختتامیه چهارمین دوره پلت فرم مختصات سرمایه انسانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری که با حضور تعدادی از فعالان اکوسیستم نوآوری کشور و فارغ التحصیلان دانشگاهی برگزار شد، افزود: اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد آینده ایران و دنیا خواهد بود و بر اساس مقایسه با آمار موجود جهان می توانیم متوجه شویم که در این زنجیره اقتصاد چقدر عقب هستیم.
وی با یادآوری اینکه پلتفرم مختصات روی دانشگاه و فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی تمرکز دارد، خاطرنشان کرد: آنچه که در این زنجیره موجود باید تغییر کند، استفاده ازنیروی انسانی متخصص است.
مدیر پلتفرم مختصات سرمایه انسانی ادامه داد: جوان بودن زیست بوم دانش بنیان کشور فرصت بی نظیری را رقم زده برای کسانی که بخواهند نقش آفرینی جدی و موثری در این زیست بوم داشته باشند، این فرصت بی نظیر در کنار ظرفیت مغفول مانده انسانی و دانشی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور، موجب پیدایش این پلتفرم شد که در آن هر فرد بر اساس مختصات خود و زیست بوم تخصصی مرتبط بهترین فرصت های نقش آفرینی را ایفا کنند.
قدس با بیان اینکه ترکیب دو مفهوم شبکه نوآوری و زنجیره های ارزش تخصصی هدف برگزاری دوره های این پلتفرم است، افزود: با تحلیل درست این دو مفهوم در زیست بوم های تخصصی، خلاها و فرصت هایی که منجر به خلق ارزش های راهبردی می شود، نمایان شده و جهت دهی جریان سرمایه انسانی تحصیلکرده کشور به آن سمت منجر به تحریک تقاضا در سمت صنعت می شود و این کلید جهش اقتصاد کشور است.
وی یادآور شد: زنجیره های ارزش تخصصی، محرک صنایع کشور است.
مدیر پلتفرم مختصات سرمایه انسانی به برگزاری چهار دوره آموزشی در این پلتفرم اشاره و تصریح کرد: در نظر داریم در دوره بعدی این پلتفرم در زمینه زنجیره ارزش حوزه سلامت، سلامت هوشمند و تجهیزات پزشکی کار کنیم که در همه این موارد از فناوری های نوظهور استفاده شده، حوزه ای است که مشتری مدار و مورد نیاز مردم است و می توانیم تحلیل های خوبی داشته باشیم.
قدس همچنین گفت: چهارمین دوره مختصات با گزینش 200 نفر از فارغ التحصیلان کشور در زمینه ارشد و دکتری انجام شد و از بین آنها 12 نفر انتخاب شدند و در طی 4ماه فرآیند تربیتی کارشناسان زنجیره ارزش تخصصی را فرا گرفتند.
وی ادامه داد: استعدادیابی و شناسایی ظرفیت ها و توانمندی افراد، توانمندسازی و تربیت کارشناسان زنجیره ارزش تخصصی، قرار گیری در شبکه ارتباطی نخبگانی کشور و استفاده از فواید این شبکه، تعیین مسیر نقش آفرینی و تحول آفرینی در زیست بوم دانش بنیان تخصصی افراد، توسعه ادبیات زنجیزه ارزش در اکوسیستم نوآوری و صنایع نوظهور و کارآمد کشور، جهت دهی و تسهیل فرآیند جذب نخبگان در دستگاه ها و در طول زنجیره ارزش تخصصی خود، توسعه اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی به واسطه تربیت افراد متخصص زنجیره ارزش با نگاه و بینش فناور محور از دستاوردهای دوره مختصات است.
همچنین در این مراسم حسین اصغری مدیر مجموعه فعالان حوزه اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه سالانه 500 هزار دانشجو از سیستم دانشگاه خارج می شود، گفت: دید کلان باید برای دانشجویان حاصل شود وبه صورت نقطه ای فعالیت داشته باشند، با بررسی هایی که انجام شد نگاه زنجیره ارزش تخصصی دیده شد، این زنجیره ارزش شامل نهاده، تولید، فرآورده، توزیع و فروش می شود، در بسیاری از موارد ما در در اصل موضوع و تولید آن مشکلی نداریم بلکه مشکل در تصمیماتی است که توسط افراد گرفته می شود.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور هفت هزار شرکت دانش بنیان داریم ولی از آن طرف مشکلات زیادی در کشور وجود دارد، در این پلتفرم به افراد بینش می دهد و بینش افراد را دچار تغییر می کند و مهارتی نیست.
این فناور با بیان اینکه در فضای سیاست کشور انقلابی رخ داده است گفت: در عرصه اقتصاد تاکنون انقلابی رخ نداده است و در ابتدای انقلاب پدران ما انقلاب کردند، بعد از آن هم این نسل خاک کشور را حفظ کرد و حال امیدواریم نسلی در اقتصاد کشور انقلابی ایجاد کند و با توانایی جوانان بی بدیل و تحصیلکرده این اتفاق رقم بخورد.
در ادامه این مراسم به پنج دانشجوی برگزیده چهارمین دوره مختصات در زمینه کاتالیست صنایع نوظهور و راهبردی کشور شامل زینب یوسفی دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی از دانشگاه تهران، مریم مرادی کارشناس ارشد فیزیک اپتیک و لیزر از دانشگاه علم و صنعت، زهرا باقری کارشناس ارشد زیست سلولی، طاهره وکیل پور کارشناس ارشد برق دانشگاه شاهد، هدی فتحیان کارشناس ارشد برق گرایش نوروساینس از دانشگاه تهران گواهی پایان دوره اهدا و از 6 تیم اجرایی این پلتفرم تقدیر شد.