ایجاد 1.2 میلیون بشکه ظرفیت پالایشی در منطقه خلیج فارس
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، جلیل سالاری در مراسم امضای تفاهم نامه تولید پترولیوم کک کلسینه شده بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، با بیان اینکه یکی از تکالیف در وزارت نفت و شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، توسعه و گسترش پالایشگاهها و تکمیل زنجیره ارزش است، افزود: یکی از مهمترین برنامههای ما حرکت از سوختمحوری به سمت سودمحوری است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: جلوگیری از خامفروشی سیاست دولت سیزدهم است و بر این اساس ضروری است تا خوراک صنایع پاییندستی را تامین کنیم.
سالاری، به امضای این تفاهمنامه اشاره کرد و گفت: نیازمند تولید کک گرید آندی و اسفنجی در صنایع فولادی و آلومینیوم هستیم. با مطالعاتی که انجام شد دانش فنی بومی شده است و امروز این توان را داریم تا با مولفههای که در شرکتهای پالایشی تولید میشود به میزان کافی خوراک تولید کک آندی و اسفنجی را تامین کنیم.
وی تاکید کرد: با این اقدام میتوانیم واردات کک آندی که از مسائل مهم تولید بوده و در شرایط تحریمی از چالشهای عمده بخش فولاد و آلومینیوم به شمار میرود را برطرف کنیم.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه با برنامهریزی انجام شده خوراک تولید این کک تامین میشود، افزود: در منطقه خلیج فارس سیاست این است که این منطقه از نظر پالایشگاه سازی به قطب انرژی تبدیل شود و در این راستا باید به سمت ساخت پتروپالایشگاهها برویم.
وی اضافهکرد: اکنون در آن منطقه پالایشگاه بندرعباس با ظرفیت 360 هزار بشکه و پالایشگاه ستاره خلیج فارس با ظرفیت 420 هزار بشکه وجود دارد، ساخت پالایشگاه «مهر خلیج فارس» با ظرفیت 120 هزار بشکه و پتروپالایشگاه «شهید سلیمانی» با ظرفیت 300 هزار بشکه در دستور کار قرار دارد و با بهرهبرداری از این طرح ها، در آن منطقه ظرفیت پالایشی بیش از1.2 میلیون بشکه ایجاد خواهد شد.
سالاری با اشاره به اینکه زیرساخت خوبی در آن منطقه برای جابهجایی فرآرودههای نفتی تولیدی ایجاد شده است، تصریح کرد: شبکه خطوط انتقال فرآورده به شرق کشور از مسیر کرمان در حال تقویت است و 2 خط 26 اینچ ایجاد خواهد شد. از طرف دیگر با توجه به اینکه بخشی از تولیدات پتروپالایشگاه شهید قاسم سلیمانی محصولات پتروشیمی است، فرصت صادراتی 35 درصد تولیدات این پالایشگاه فراهم میشود.
وی گفت: در این پتروپالایشگاه 25 واحد فرآیندی احداث خواهد شد و سرویسهای جانبی را نیز خودش تامین میکند. بر اساس قانون نیز برای ساخت آن علاوه بر حضور بخش دولتی، با هلدینگها و بانکها مشارکت خواهیم کرد تا در پنج سال ساخت آن به اتمام برسد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران افزود: با توجه به الگوی فرآیندی که دیدیم، هماهنگی انجام شد و مجوزهای شورای اقتصاد در حال اخذ شدن است. از طرف دیگر، مجوز شورای پول و اعتبار برای مجموعه بانک ها را اخذ میکنیم که قدرالسهم شرکتها واریز و شرکت ثبت شود تا با توجه به اینکه الگو تعریف شده بخشی از مطالعات بنیادی انجام شده به سمت فرآِند عملیات اجرایی برویم.
پایان پیام /