یک‌شنبه 4 آذر 1403

ایجاد 20 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دولت تدبیر و امید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ایجاد 20 هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دولت تدبیر و امید

تهران - ایرنا - وزیر نیرو با اشاره به اینکه 20 هزار مگاوات ظرفیت جدید در دولت تدبیر و امید به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه خواهد شد، گفت: در حالی که در کوران جنگ اقتصادی هستیم 40 درصد افزایش ظرفیت سالانه نیروگاهی نصب شده در این دولت به ثبت رسیده است.

«رضا اردکانیان» امروز (پنجشنبه) در سی امین هفته از پویش «الف - ب - ایران» و همزمان با بهره‌برداری از 25 طرح برقی در 3 استان کشور توسط رئیس جمهوری به صورت ویدئو کنفرانس، گفت: امروز 6 هزار میلیارد تومان طرح‌های صنعت برق به عنوان زیرساخت در سال جهش تولید در 3 استان خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و خوزستان، با دستور رییس‌جمهوری افتتاح می‌شود.

وی ادامه داد: در نیروگاه‌های حرارتی از سال 57 و بعد از پیروزی انقلاب تا سال 92، حدود 62 هزار مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شده که به معنای آن است که به طور متوسط سالانه 1770 مگاوات ظرفیت جدید در این 35 سال ایجاد شده اشت.

اردکانیان افزود: از نیمه سال 92 تا نیمه 1400 که پایان دولت تدبیر و امید است پیش‌بینی می‌شود 20 هزار مگاوات ظرفیت جدید به 62 هزار مگاوات اضافه شود که به معنای متوسط سالانه 2500 مگاوات است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در مجموعه فعالیت‌ها هر چند سال‌های سختی را پشت سر گذاشتیم و در کوران جنگ اقتصادی هستیم اما 40 درصد افزایش ظرفیت سالانه در دولت تدبیر و امید به ثبت رسیده است.

وزیر نیرو ظرفیت نیروگاهی افتتاح شده در سال 99 تا به امروز را 1648 مگاوات اعلام کرد و گفت: تا پایان سال 1371 مگاوات دیگر ظرفیت نیروگاهی به بهره‌برداری می‌رسد و مجموع ظرفیت نصب شده در سال جاری 3020 مگاوات خواهد بود.

وی تاکید کرد: در بخش نیروگاه‌های تجدید پذیر شامل نیروگاه‌های خورشیدی، بادی و آبی، در سال‌های بعد از انقلاب تا سال 92، حدود 8370 مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شده که به معنای متوسط سالانه 240 مگاوات در 35 سال است. از سال 92 تا نیمه سال 1400 نیز 3025 مگاوات ظرفیت به نیروگاه‌های تجدید پذیر اضافه می‌شود که متوسط سالانه 380 مگاوات را ایجاد کرده است.

اردکانیان افزود: با توجه به این اعداد مشخص می‌شود که به طور متوسط سالانه 60 درصد افزایش ظرفیت در نیروگاه‌های تجدذید پذیر در دولت تدبیر و امید داشته‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه در دولت تدبیر و امید سالانه 2500 مگاوات در شرایط جنگ اقتصادی به ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور اضافه شده و این نیروگاه حقیقی است، ادامه داد: با همکاری مشترکان در همه بخش‌ها، سالانه 4 هزار مگاوات نیروگاه مجازی به مدار آمده است.

وزیر نیرو با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به طور متوسط هر ساله 5 درصد افزایش اوج بار داشتیم، گفت: با این رشد اگر اوج بار تابستان را 60 هزار مگاوات در نظر بگیریم؛ باید سالانه 3 هزار مگاوات ظرفیت جدید برای تامین برق اوج بار ایجاد می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد 3 هزار مگاوات ظرفیت جدید به معنای احداث 4 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده با سرمایه‌گذاری 3 هزار میلیارد دلار است، افزود: این سرمایه‌گذاری تنها برای عبور از اوج بار نیاز بود اما در 2 سال گذشته توانستیم اوج بار را از 5.1 درصد در یک درصد تثبیت کنیم.

به گفته اردکانیان با این اقدام، خاموشی نداشتیم، صادرات بیشتر شده و توانستیم انرژی بیشتری را عرضه کنیم که این مهم با مدیریت و همکاری مصرف‌کنندگان محقق شده است.

وی با اشاره به اینکه تا امروز 140 پروژه از 250 پروژه وعده داده شده برای سال 99 به بهره‌برداری رسیده، گفت: امروز 25 پروژه دیگر در 3 استان به بهره‌برداری می‌رسد.

اردکانیان حجم سرمایه‌گذاری برای بهره‌برداری از این 140 پروژه را 50 هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: علاوه بر منابع دولتی که بیشتر در بخش آب مصرف می‌شود، در این دولت موفق شدیم 6.7 میلیارد یورو و 61 هزار میلیارد تومان سرمایه غیردولتی و غیربودجه عمومی از طریق مشارکت بخش خصوصی و استفاده از فاینانس خارجی جذب کنیم.

وی حجم سرمایه‌گذاری برای 25 طرحی که امروز به بهره‌برداری رسید را 5 هزار و 936 میلیارد تومان دانست و افزود: در استان سیستان و بلوچستان صنعت برق نقش کلیدی دارد و امروز اولین توربین بادی منطقه «میل نادر» به مدار بهره‌برداری می‌رسد. هر توربین 5 هزار مشترک خانگی را جواب می‌دهد که معال مصرف 3 کارخانه سیمان است.

وزیر نیرو با اشاره به بادهای 120 روزه در این منطقه و تونل های باد در محور شرق کشور، ادامه داد: ظرفیت مطالعه شده 30 هزار مگاواتی انرژی باد در منطقه این امکان را می‌دهد تا این صنعت به اتکای ظرفیت‌های داخلی کشور توسعه پیدا کند.

وی تاکید کرد: مطالعه‌ای که در تونل بادی منطقه خواف انجام شده مشخص است که جریان باد دائمی است و این مزیت این تونل است و امیدواریم با بحث‌های مشترک با افغانستان کار اجرا را آغاز کنیم. به جز این منطقه و در منطقه سیستان نیز برنامه نصب 25 توربین 2.5 مگاواتی را داریم که ظرفیت 50 مگاوات را ایجاد خواهد کرد.

*س_برچسب‌ها_س*