ایران میزبان 2200 مهمان در نمایشگاه اکسپو 2024 است
ما 2200 مهمان در نمایشگاه اکسپو 2024 داریم و همچنین 50 مقام عالی رتبه اقتصادی، تجاری و سیاسی در راس هیئتهای تجاری به کشور آمده اند.
در گفتگوی ویژه خبری موضوع توسعه روابط تجاری مورد بررسی قرار گرفت و مهدی ضیغمی معاون وزیر سمت و رئیس سازمان توسعه تجارت و علی چاغروند، رئیس کمیته ششمین جشنواره توانمندیهای صادراتی اتاق بازرگانی به سوالاتی پاسخ دادند.
ضیغمی گفت: ما 2200 مهمان در نمایشگاه اکسپو 2024 داریم که اکثر آنها تجار هستند. همچنین 50 مقام عالی رتبه اقتصادی، تجاری و سیاسی داریم که در راس هیئتهای تجاری به کشور آمده اند. ما از 123 کشور برای این رویداد برزرگ ثبت نام داشتیم و ورود مقامات همچنان ادامه دارد. در حال حاضر نیز حدود 800 شرکت یا در نمایشگاه حضور دارند و یا در برنامههای به همرسانی شرکت میکنند.
او افزود: در این رویداد تمرکز ما بر کشورهای همسایه بوده و هست و کشورهای منطقه مثل عراق، افغانستان و پاکستان و کشورهای حوزه اوراسیا مورد توجه بوده اند، اما بر آفریقا و آسیای شرقی توجه ویژه داشته ایم. تصور ما این است که 2 تا 5 میلیارد یورو ارزش مبادلات ناشی از رویداد دستاوردهای ملی باشد. این دومین تجربه ما در این ابعاد کیفی و کمی است. این نمایشگاه برای بخش خصوصی است و دولت صرفا نقش تسهیلگر داشته است.
این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته حدودا 10 حوزه را در نمایشگاه داشتیم، اما امسال این حوزهها را کمتر و البته تمرکز خود را بیشتر کرده ایم. پتروشیمی، فولاد، صنایع غذایی و بسته بندی، حوزه کشاورزی و ماشین آلات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و دارویی در نمایشگاه امسال حضور دارند. ما باید گروههای کالایی دارای ارزش افزوده و دانش بنیان را باید افزایش دهیم.
چاقروند گفت: سال گذشته 1300 تاجر برای رویداد اکسپو وارد کشور شد که امسال این رقم افزایش قابل توجهی داشته است. اتاقهای بازرگانی متعددی با کشورهای مختلف داریم که اکنون 20 مورد از انها غرفه دار هستند. یکی از مواردی که باید برای صادرات مستمر رعایت کنیم، بحث دسترسی به زنجیره ارزش است. برای بهبود فرصتهای صادراتی باید سرمایهها را جذب کنیم و سرمایه گذاری را بهبود ببخشیم که این در سایه ثبات اقتصادی مهیا میشود.
او افزود: قبات اقتصادی به این معنا که مرتبا قوانین و مقراات را تعییر ندهیم. ما باید اولویتهای سیاسی تجاری خود را در کنار اولویتهای تجاری ببینیم و به جای مدیریت هزینه باید به سمت مدیریت درامد پیش برویم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی