اینجا یکی از مکانهای اسطورهای ایران است / بلاغ حک؛ چشمهای که کیخسرو در آن تن شست
اگر شما هم دلتان میخواهد پا در مکانی بگذارید که کیخسرو به آنجا پا گذاشت، سری به چشمه بلاغ حک بزنید. چشمهای که این روزها از آب آن برای آبیاری زمینهای کشاورزی استفاده میشود. مکان چشمه نیز بسیار سرسبز و دیدنی است.
شازند در استان مرکزی به شهر هزارچشمه معروف است؛ در فصل بهار به دلیل آب شدن برفهایی که از زمستان باقی ماندهاند این چشمهها از همیشه پرآب ترند.
به گزارش همشهری آنلاین، بهار که از راه میرسد آبشارها و چشمهها پرآبتر از هر زمانی میشوند؛ بنابراین میتوان بهار را فصل گردشگری آبی هم نامید.
از گردشگری به عنوان صنعت نام برده میشود و بسیاری از کشورها بخشی از توسعه اقتصاد خود را به گردشگری وابسته میدانند. در این میان گردشگری آبی نیز از اهمیت بسیاری دارد؛ زیرا این حوزه میتواند درآمدزایی به همراه داشته باشد. اما آنچنان که باید به این بخش توجه نشده است.
گواه این موضوع نیز بیتوجهی و نبود زیرساختهای گردشگری آبی در بسیاری از استانهایی است که این ظرفیت را دارند. به عنوان نمونه، استان مرکزی با وجود صنعتی بودن این امکان را در شازند دارد و در 33 کیلومتری جنوب غربی اراک واقع است؛ اما حتی باوجود تبلیغات فضاهای مجازی کمتر میبینیم که به این استان سفر و به جاذبههای گردشگری آن چنان که باید اشاره کنند.
آب و هوای شازند سرد و کوهستانی است و سردترین نقطه استان مرکزی محسوب میشود. بارندگی فراوان در این شهر و روستاهایش سبب شده که چشمههای این شهر پرآب باشند.
طبق گفتهها و روایتهای مختلف علت نامگذاری این شهر به شازند به دلیل وجود کوهی است که کیخسرو با همراهان خود در آن کوه مخفی شده بود. از این رو این کوه را کوه زنده یا شاه زند نامیدهاند. همراهان وی نیز معروفترین پهلوانان ایرانی با نام طوس، گیو، فریبرز، بیژن، گستهم و نیو بودند که در این سفر کیخسرو را همراهی کردند.
تعداد چشمههای شازند آنقدر زیاد است که بیشک آن را میتوان شهر هزار چشمه نامید.
چشمه عمارت جاری بر دامنه کوه «برآفتاب»، چشمه «عباس آباد»، چشمه «بلاغ حک» در 7 کیلومتری شمال غرب شازند در دامنه جنوبی کوه راسبند در کنار کوه بلاغ، چشمه بینظیر «اسکان» در فاصله 19 کیلومتری شمال غرب شهر شازند در دامنه کوه لجور در نزدیکی روستای اسکان، چشمه «عنبرته» در جنوب شرق دشت شازند در دامنه شمالی کوه چال خاتون و در کنار روستای عنبرته، چشمه «قاقان» در گردنه قاقان، چشمه «پنجه علی» در شمال غرب شازند در مسیر جاده اصلی اراک - بروجرد در دامنه کوه پنجه علی و نزدیکی کوه قازک، چشمه «دو خواهران» در شرق دشت آستانه در دامنه جنوب غربی رشته کوه راسوند از مهمترین چشمههای شازند هستند.
چشمه عباس آباد
چشمه بلاغ حک
اما چشمه بلاغ که در 7 کیلومتری شمال غرب شازند در دامنه جنوبی کوه راسوند و در مجاورت کوه بلاغ قرار دارد، از مکانهای اسطورهای ایران است. زیرا به چشمه کیخسرو نیز شناخته شده است.
کیخسرو فرزند سیاوش و فرنگیس، یکی از شخصیتهای اسطورهای کتاب شاهنامه فردوسی که 60 سال پادشاهی کرده بود، در نهایت از تخت سلطنت کنارهگری کرد و به کوهها برای عبادت و راز و نیاز پناه برد.
تصور کنید کیخسرو تن خود را در چشمه بلاغ حک شست و یک شبانه روز را در آنجا سر کرد، در آن شب کیخسرو به یاران خود گفت: فردا صبح کسی مرا نخواهد دید و شما هم اینجا نمانید؛ زیرا که برف خواهد بارید و شما دچار خواهید شد.
همراهان کیخسرو وقتی بیدار شدند، دیگر شاه خود را ندیدند، زیرا کیخسرو ابتدا به غاری رفت و سپس در سپیده دم برای همیشه ناپدید شد. همراهانش نیز وقتی دوباره به چشمه برگشتند گرفتار برف نابهنگام شدند و زنده نماندند.
اگر شما هم دلتان میخواهد پا در مکانی بگذارید که کیخسرو به آنجا پا گذاشت، سری به چشمه بلاغ حک بزنید. چشمهای که این روزها از آب آن برای آبیاری زمینهای کشاورزی استفاده میشود. مکان چشمه نیز بسیار سرسبز و دیدنی است.
چشمه بلاغ حک
از میان اخبار