جمعه 30 آبان 1404

بارش در تهران کمتر از نیم میلی متر شد / درخواست مهم از پایتخت نشینان

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
بارش در تهران کمتر از نیم میلی متر شد / درخواست مهم از پایتخت نشینان

اقتصادنیوز: مدیر آب و فاضلاب استان تهران گفت: از ابتدای پاییز امسال تاکنون 1.4 میلی‌متر و بارندگی‌های شهر تهران را در این مدت کمتر از نیم‌میلی‌متر خواند و گفت: عموم شهروندان تهرانی با درک درست از شرایط کم‌آبی، مصارف خود را از ابتدای امسال تاکنون حدود 80 میلیون مترمکعب یعنی معادل ظرفیت مخزن سد لتیان (یکی از سدهای تامین‌کننده آب تهران) کاهش داده‌اند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، بهنام بخشی مدیر روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه شش سال خشکسالی پیاپی این استان را از شرایط «حساس به آب» به مرحله «وضعیت قرمزِ آبی» وارد کرده است، نجات تهران از کم‌آبی موجود را مستلزم مصرف هوشمندانه، منصفانه و آینده‌نگرانه شهروندان دانست.

«بهنام بخشی» میزان بارش‌های استان تهران را از ابتدای پاییز امسال تاکنون 1.4 میلی‌متر و بارندگی‌های شهر تهران را در این مدت کمتر از نیم‌میلی‌متر خواند و گفت: عموم شهروندان تهرانی با درک درست از شرایط کم‌آبی، مصارف خود را از ابتدای امسال تاکنون حدود 80 میلیون مترمکعب یعنی معادل ظرفیت مخزن سد لتیان (یکی از سدهای تامین‌کننده آب تهران) کاهش داده‌اند.

وی با قدردانی از این رفتار هوشمندانه و دلسوزانه، در عین حال از شهروندانی که هنوز در رده مشترکان پرمصرف و به‌ویژه بدمصرف قرار دارند، خواست: با تغییر رفتار مصرفی و رعایت حقوق خوش‌مصرفان، برای گذر از شرایط کم‌آبی همراهی کنند.

وی یکی از راهکارهای تغییر الگوی بدمصرفی و پرمصرفی را نصب کاهنده‌های مصرف بر روی شیرآلات خانگی عنوان و تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد مشترکی با مصرف ماهانه 28 هزار لیتر و آب‌بهای 792 هزار تومان، تنها با نصب لوازم کاهنده، مصرف خود را به 15 هزار لیتر (45 درصد کمتر) کاهش داده و 500 هزار تومان هزینه کمتر برای آب‌بها پرداخت کرده است.

به‌گفته بخشی، مشترک دیگری با آب‌بهای ماهانه بیش از چهار میلیون تومان، با استفاده از کاهنده‌های مصرف، سه میلیون و 200 هزار تومان در هزینه آب مصرفی صرفه‌جویی کرده است.

وی به یک اشتراک پرجمعیت با 1200 واحد مسکونی نیز اشاره کرد که در نتیجه نصب کاهنده‌های مصرف، هزینه آب‌بهای آن از 400 میلیون تومان به 230 میلیون تومان کاهش یافته است.

مدیر روابط عمومی آبفای استان تهران اظهار داشت: نصب قطعه‌های کوچک کاهنده مصرف بر روی شیرآلات خانگی، تاثیر بزرگی در مدیریت خشکسالی و خروج از وضعیت قرمزِ آبی پایتخت دارد و نقش مادران به عنوان سمبل آرامش و مدیر خانه در آموزش و یادآوری مصرف درست آب به اعضای خانواده بسیار مهم است.

وی یکی از راهکارهای موثر در مدیریت مصرف آب خانگی را کاهش پنج دقیقه‌ای زمان استحمام خواند و افزود: این اقدام 70 تا 100 لیتر مصرف آب را کاهش می‌دهد، ضمن آن که جلوگیری از چکه‌کردن یک شیر آب خانگی یا اداری، روزانه 20 لیتر و ماهانه 600 لیتر معادل 1200 بطری نیم‌لیتری از هدررفت آب پیشگیری می‌کند.

وی آب را کالایی بسیار ارزشمند دانست و گفت: افراد بدمصرف و پرمصرف به این نکته توجه داشته باشند که آبی که در بی‌سابقه‌ترین خشکسالی‌های یک قرن اخیر از طریق 22 هزار کیلومتر شبکه آبرسانی و پس از سه ساعت فرآیند پیچیده تصفیه در تصفیه‌خانه‌ها، در منزل به آنان تحویل می‌شود، نباید برای شستشوی خودرو، حیاط و یا سایر مصارف غیرضروری به راحتی از دست برود و در صورت بی‌توجهی به اصلاح الگوی مصرف، ناچار اشتراک آب آنان دستکم 12 تا 24 ساعت قطع خواهد شد.

وی قیمت هر بطری آب نیم‌لیتری را 9 هزار تومان و آب‌بهای پرداختی خوش‌مصرفان بابت یک‌هزار لیتر آب را فقط 4500 تومان عنوان و تصریح کرد: صرف‌نظر از بهای اندکی که شهروندان بابت مصرف آب شرب پرداخت می‌کنند، باید توجه داشت که آب با هیچ قیمتی قابل تولید نیست.

بخشی با درخواست از شهروندان برای تداوم همکاری در مصرف هوشمندانه و منصفانه و 10 درصد صرفه‌جویی بیشتر آب، از آنان خواست: با رعایت الگوی مصرف 130 لیتر در شبانه روز برای هر شهروند باهمکاری جمعی از پاییز خشک و شرایط سخت کم‌آبی گذر کنیم.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید