بازرسان دستگاههای نظارتی در کرمانشاه به صف شدند / بازار شب عید زیر ذره بین بازرسان
با توجه به ابلاغ دستورالعمل اجرای طرح تشدید نظارت بر بازار و برخورد با سودجویان، بازرسان دستگاه های نظارتی استان کرمانشاه هم به رصد بازار شب عید مشغول شدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، هرساله با فرا رسیدن ایام پایانی سال تقاضای مردم برای برخی اقلام نظیر پوشاک، مواد غذایی، آجیل و خشکبار، شیرینی و... افزایش می یابد و در این میان احتمال سودجویی توسط عده ای نیز افزایش می یابد بر همین مبنا رصد دقیق بازار شب عید توسط بازرسان بسیار ضروری است. امسال هم از سوی مقامات کشوری دستورالعمل اجرای طرح تشدید نظارت بر بازار به دستگاه های اجرایی در استانها ابلاغ شد که بر مبنای آن در کرمانشاه نیز بازرسان بیش از پیش به بازدید از اصناف پرداخته اند و البته نسبت به سال گذشته از ظرفیت نیروهای بازرسی جهاد کشاورزی و بسیجیان بیشتر استفاده شده است.
آغاز طرح نظارتی ویژه نوروز1401
قهرمان شاهی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: از چهاردهم اسفند ماه طرح نظارتی ویژه نوروز1401 به صورت محسوس و غیرمحسوس توسط بازرسان تعزیرات حکومتی و سازمان صمت، اتاق اصناف، جهاد کشاورزی در استان کرمانشاه آغاز شد.
وی با بیان اینکه در طرح نظارتی ویژه نوروز دو اکیپ صبح و دو اکیپ عصر به بازرسی خواهند پرداخت، افزود: این نظارتها به مدت یک ماه ادامه می یابد و بلافاصله پس از آن طرح ویژه ماه مبارک رمضان اجرا می شود.
شاهی گفت: در طرح نظارتی ویژه نوروز مراکز عمده خرید و عرضه کالا و خدمات، نمایشگاه ها، میادین میوه و تره بار، شرکتهای مسافرتی، دفاتر فروش بلیط هوایی و زمینی، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، رستوران ها و قنادی ها، مراکز تولیدی، توزیعی و خدماتی، انبارها و سردخانه ها، فروشگاه های زنجیره ای و مراکز عرضه البسه و کیف و کفش مورد بازرسی قرار می گیرند.
وی عنوان کرد: اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز بر اساس سیاست های دولت در امر تنظیم بازار، حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه، تعامل و هم افزایی با دستگاه های نظارتی و توجه ویژه به وضعیت رصد و نظارت بر بازار در ایام پایانی سال در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه با هشدار به واحدهای صنفی متخلف گفت: واحدهای صنفی که مرتکب تکرار تخلف شوند، با نصب بنر، در مرحله اول به مدت 15 روز پلمب خواهند شد.
شاهی با تاکید بر استمرار بازرسی ها خاطرنشان کرد: گشت کشیک اداره کل تعزیرات حکومتی استان کرمانشاه در ایام تعطیلات نوروزی در ساعات اداری و غیر اداری فعال است همچنین شعبه ای ویژه برای رسیدگی به پرونده های تخلف طی نوروزی در نظر گرفته شده تا در اسرع وقت به تخلفات رسیدگی شود.
وی افزود: مردم هرگونه انتقاد یا شکایت را از طریق سامانه های تلفنی 135 و 124 و یا سامانه پیامکی 300000135 اطلاع رسانی کنند.
روزانه 50 پرونده تخلف برای اصناف کرمانشاهی تشکیل می شود
رامین پهلوانی در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: مقامات کشوری طی صدور ابلاغیه هایی خواستار تشدید نظارت بر بازار در ایام منتهی به سال جدید شدند، بر همین مبنا علاوه بر بازرسان اتاق اصناف، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان صمت و تعزیرات حکومتی مجموعا در قالب ده گشت به رصد بازار می پردازند.
وی افزود: در بازرسی های انجام شده توسط گشت های مشترک بر بازار پوشاک، کیف و کفش، قنادی ها آجیل و خشکبار و میوه فروشی ها نظارت کامل اعمال می شود.
رئیس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه با تاکید بر انجام نظارتهای مستمر بر بازار تصریح کرد: به طور میانگین روزانه 50 پرونده تخلف تشکیل می شود.
پهلوانی خاطرنشان کرد: آجیل و خشکبار گران است و بر اساس این گرانی ممکن است افرادی هم در سطح بازار سودجویی کنند و به جای ارقام ممتاز ارقام نامرغوب را جایگزین کنند که در هنگام بازرسی با حضور نماینده اتحادیه آجیل و خشکبار به این موضوع هم رسیدگی می کنیم.
وی با اعلام اینکه تخلف وجود دارد اما نظارت فراوان صورت می گیرد، افزود: روزانه 150 بازدید با حضور بازرسان دیگر دستگاه های نظارتی به عمل می آید.
پهلوانی گفت: با توجه به وسعت بازار مردم باید در ارائه گزارشات تخلف همکاری کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را از طریق سامانه های 124، 135 و شماره تلفن 38224540 اطلاع رسانی کنند.
وی عنوان کرد: در روزهای آینده گشت های ثابت در برخی مناطق حساس مستقر خواهند شد تا در صورت شکایات مردمی بلافاصله به گزارشات تخلف رسیدگی شود.
رئیس بازرسی و نظارت اتاق اصناف کرمانشاه با بیان اینکه بیشترین پرونده های تخلف مربوط به صنف آجیل و خشکبار بوده، خاطرنشان کرد: گران فروشی و تقلب عمده ترین موارد تخلف را به خود اختصاص داده است.
آغاز نظارت بر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در کرمانشاه
بهمن خدادادیان در گفتگو با خبرنگار مرصاد اظهار داشت: هرساله با توجه به فرا رسیدن ایام پایانی سال از ابتدای اسفند ماه اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی نظیر آجیل فروشی ها، شیرینی فروشی ها، قصابی ها، میوه فروشی ها و فروشگاه های بزرگ با حضور 100 بازرس مورد نظارت قرار می گیرند.
وی از تشکیل پنج تیم کارشناس بهداشت محیط به منظور بازرسی از اماکن حساس خبر داد و افزود: سه تیم در هرمنطقه، یک تیم تحت عنوان ستاد و یک تیم برای انجام آزمایشات آب به ویژه در روستاها، دهستان ها، مراکز تفریحی و اماکن بین راهی تشکیل شده است.
خدادادیان خاطرنشان کرد: علاوه بر ماهیدشت که معبر اصلی در منطقه غرب است و مهمانان فراوانی به آن سمت می روند، شهرهای کوزران، هلشی، قلعه به عنوان مراکز بخش ها به صورت ویژه بازدید می شوند.
وی از تشکیل گشتهای مشترک بازرسی با دیگر دستگاه های نظارتی خبر داد و افزود: گشت مشترک با اتحادیه نانوایی ها، همچنین گشت مشترک با تعزیرات حکومتی و بازرسی اتاق اصناف برای بازدید از مراکز عمده تهیه و توزیع موادغذایی تشکیل شده است که با حضور نمایندگان تعزیرات حکومتی پرونده های تخلف در محل تشکیل و نسبت به جمع آوری یا معدوم سازی محصولات فاسد یا تاریخ مصرف گذشته اقدام می شود.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: نظارتها در مکان های دارای جواز کسب به صورت قانونی انجام می شود اما برای برخورد با دست فروشان و دوره گردان توصیه می شود مردم به هیچ عنوان نسبت به خرید اقدام نکنند.
خدادادیان خاطرنشان کرد: دست فروشان به ویژه در بازارها آجیل های کپک زده آغشته به سم آفلاتوکسین را به مردم عرضه می کنند که در بلند مدت آثار خود را نشان می دهد البته در صورت کپک زدگی شدید در کوتاه مدت هم مسمومیت رخ می دهد که بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه مشاهده کپک بر روی آجیل و خشکبار یا عرضه این اقلام با قیمتی بسیار ناچیز دال بر وجود آلودگی است، افزود: در حال حاضر آجیل خوب با نرخ200 تا 300 هزار تومان به فروش می رسد پس با مشاهده آجیل 30 هزار تومانی باید از آلودگی آن مطمئن شد.
خدادادیان تصریح کرد: مردم برای مقابله با دست فروشان باید از خرید بپرهیزند زیرا بازار شلوغ است و ما اهرم های چندانی برای جمع آوری همه دست فروشان نداریم.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: نظارت بر اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به صورت رسمی از بیستم اسفند ماه آغاز شده و تا نیمه فروردین ادامه دارد.
خدادادیان با بیان اینکه شیفت بندی ها تعیین شده، تصریح کرد: هفت تیم کارشناسی کار نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی را بر عهده خواهند داشت.
وی با اعلام اینکه در این ایام گشتها از هشت صبح تا ساعت 20 فعال هستند، افزود: با توجه به اینکه امسال مجوز سفر در صورت تزریق سه دوز واکسن اجازه داده شده، پیش بینی می شود شاهد افزایش شمار مسافران نوروزی باشیم.
کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: نظارت بر هتلها و مراکز اقامتی به اتفاق صنف هتلداران، میراث فرهنگی و اداره تعزیرات حکومتی آغاز شده و این نظارتها در ایام عید هم ادامه خواهد داشت.
خدادادیان خاطرنشان کرد: بسیاری از خانه های مسافر به ویژه در منطقه طاقبستان بدون مجوز فعالیت می کنند در حالی که از شاخص های لازم از نظر رعایت موازین بهداشتی و دریافت مجوز از اداره اماکن برخوردار نیستند.
وی از نظارت بر سوغات سراها به ویژه در مسیر بیستون خبر داد و افزود: قرار شد غرفه های نمایشگاهی در طاقبستان برپا شود که نظارت ویژه بر این غرفه ها را هم در دستور کار داریم.
خدادادیان از طرح مباحثی در ستاد خدمات سفر نظیر تامین امنیت، برقراری روشنایی معابر، رفع دست اندازها و چاله چوله های خیابان ها، نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن بین راهی خبر داد.
وی افزود: سامانه 190 وزارت بهداشت به صورت رایگان آماده دریافت گزارش تخلفات بهداشتی است که در اسرع وقت اقدامات لازم انجام شود.
توزیع کالاهای تنظیم بازار توسط 628 عامل توزیع در کرمانشاه
عبدالحسین احمدی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: از شهریور ماه که وظایف تنظیم بازار به سازمان جهاد کشاورزی محول شد، علاوه بر توزیع گوشت منجمد گوساله با قیمت 115 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم، یک هزار و 700 تن گوشت منجمد گوسفندی با قیمت 102 هزار تومان توسط سامانه بازرگام توزیع شده است.
وی افزود: به صورت میانگین روزانه 150 تن گوشت مرغ گرم نیز به وسیله کشتارگاه ها توزیع می شود که توسط مرغداری های داخل استان تامین صورت می گیرد.
احمدی با بیان اینکه مجموعا27 هزار تن گوشت مرغ به صورت گرم توزیع شده، خاطرنشان کرد: گوشت مرغ گرم با قیمت حداکثر 31 هزار تومان توزیع می شود که البته گاهی به دلیل تنظیم بازار با نرخی کمتر توزیع صورت می گیرد.
وی عنوان کرد: همچنین یک هزار و 427 تن گوشت مرغ منجمد با قیمت 20 هزار تومان توزیع شده است.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از توزیع یک هزار و 824 تن شکر خبر داد و گفت: بخشی از این میزان به صورت بسته بندی یک کیلوگرم و با نرخ 15 هزار تومان میان خانوار توزیع شد و 700 تن دیگر هم طی دو مرحله به اصناف و صنایع تخصیص یافت.
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به فرا رسیدن ایام عید فعالیت قنادی ها و نان برنجی پزی ها افزایش می یابد برهمین مبنا تخصیص شکر میان آنها در دو مرحله صورت گرفت.
وی افزود: همچنین مجموعا سه هزار و 700 تن برنج توزیع شده که یک هزار و 760 تن برنج هندی، یک هزار و 890 تن برنج تایلندی و 50 تن برنج پاکستانی بوده و برنج پاکستانی توسط سامانه بازرگام توزیع شد.
احمدی تصریح کرد: برنج تایلندی باید به ازای هر کیلوگرم با نرخ 12 هزار و 500 تومان، برنج هندی با قیمت 18 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده نهایی برسد.
وی افزود: شرکت بازرگانی دولتی به صورت خودسرانه قیمت برنج هندی را به 24 هزار تومان افزایش داد اما تنظیم بازار جهاد کشاورزی آن را نپذیرفت و قیمت برنج هندی را به همان نرخ قبلی18 هزار و 500 تومان بازگرداند.
مشکلی از نظر تامین روغن برای خانوار وجود ندارد
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: مشکلی از نظر تامین روغن برای خانوار نداریم به گونه ای که ماهیانه بین یک هزار و 600 تا یک هزار و 800 تن روغن میان خانوار توزیع می شود، برای اصناف هم ماهیانه سهمیه های مختلفی تخصیص می یابد که تنها در بهمن ماه با پیگیری ها و مکاتبات صورت گرفته با توجه به اینکه برخی کارخانه جات با مشکل تخصیص ارز مواجه بودند 300 تن روغن برای صنف قنادان و نان برنجی پزها تامین شد و در ماه جاری نیز توزیع 300 تن دیگر صورت گرفت، همچنین 165 تن روغن دیگر هم در حال توزیع است و به صورت مویرگی و با دقت فراوان توزیع خواهد شد.
احمدی تصریح کرد: در حال حاضر یک هزار و 600 تن برنج تایلندی و هندی به شهرستان های استان کرمانشاه تخصیص یافته که 800 تن برنج در کرمانشاه و 800 تن دیگر در شهرستان در حال توزیع است.
وی عنوان کرد: همچنین 325 تن شکر به صورت بسته بندی شده میان خانوار توزیع شد و توزیع 400 تن دیگر با نرخ 15 هزار تومان میان خانوار انجام می شود که البته درصدد تحویل بخشی از این میزان شکر به کارخانه جات قند ریز برای تولید قند هستیم تا با نرخ دولتی به دست مصرف کنندگان برسد.
احمدی تصریح کرد: با توجه به افزایش تقاضا برای مرغ گرم از سهمیه 400 تن مرغ منجمد، مجوز توزیع 300 تن اخذ شد که با کاهش قیمت مرغ گرم از سرعت توزیع مرغ منجمد هم کاسته شد تا تولید کنندگان مرغ متضرر نشوند.
وی عنوان کرد: شبکه توزیع روغن به صورت مویرگی توسط شرکتهای عامل پخش درب واحدهای تولیدی انجام می شود، توزیع شکر هم توسط اتحادیه ها با درصدی سود ناچیزی درب واحدها صورت می گیرد.
احمدی خاطرنشان کرد: شبکه توزیع در قالب 628 عامل توزیع در سراسر استان متشکل از اصناف امین، فروشگاه های زنجیره ای و تعاونی های مصرف کارمندی، کارگری و نظامی نسبت به توزیع کالا اقدام می کنند که درصدد هستیم بیشتر عاملین توزیع به سمت مناطق کم برخوردار سوق داده شود تا دسترسی مردم این مناطق بیشتر شود.
وی از رونق گرفتن سامانه بازرگام با افزایش کالاهای عرضه شده خبر داد و افزود: در این سامانه اقلامی چون برنج، تخم مرغ، روغن، ماکارونی و... به صورت رایگان و تحت عنوان فروش اینترنتی درب منازل تحویل می شود.
توزیع میوه شب عید از 26 اسفند در کرمانشاه
احمدی با اشاره به تامین میوه شب عید، تصریح کرد: 250 تن سیب درختی و 500 تن پرتقال خریداری و به سردخانه های استان حمل شده است.
مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: همکاران تعاون روستایی به استانهای مبدا مراجعه و میوه های با کیفیتی را انتخاب کردند که از بیست و ششم اسفند به وسیله79 عامل توزیع در سطح شهرستان کرمانشاه و 70 عامل در سطح سایر شهرستان ها توزیع می شود و قیمتها با درصد قابل توجهی از نرخ بازار کمتر است.
احمدی از اجرای طرح نظارتی ویژه نوروز خبر داد و خاطرنشان کرد: در قالب این طرح ساماندهی 130 نیروی بازرسی در قالب 34 اکیپ در دو شیفت صبح و عصر صورت گرفته و نظارت جدی بر بازار اعمال خواهد شد.
وی افزود: در بازرسی های ویژه نوروز از ظرفیت670 نفر نیروی بسیج اصناف در کنار بازرسین جهاد کشاورزی استفاده می شود.
احمدی با بیان اینکه سامانه 124 آماده دریافت گزارش تخلفات صنفی است، تصریح کرد: نظارت ویژه بر خبازی ها در دستور کار بازرسان قرار دارد به گونه ای که مجموعا هفت هزار و 627 مورد بازدید از این مراکز انجام شده و مجموعا 612 فقره پرونده تخلف به ارزش ریالی هشت میلیارد تومان تشکیل شده که برای صدور رای به تعزیرات حکومتی ارسال شده است.
وی افزود: از ابتدای آذر ماه تاکنون 32 هزار بازرسی صورت گرفته و دو هزار و 100 پرونده تخلف به ارزش ریالی 58 میلیارد تومان تشکیل شده که با احتساب تخلفات خبازی ها و سایر واحدهای صنفی مجموع ارزش ریالی تخلفات به 89 میلیارد تومان رسیده است.
به گزارش مرصاد، به نظر می رسد امسال بیش از گذشته حضور بازرسان در بازرسی بازار شب عید محسوس تر است و این موضوع قطعا به کاهش سو استفاده سودجویان منجر می شود.
انتهای پیام /