سه‌شنبه 2 بهمن 1403

بانوی قهرمان پارابدمینتون: کرونا همچون معلولیت، محدودیت نبود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بانوی قهرمان پارابدمینتون: کرونا همچون معلولیت، محدودیت نبود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک،با توجه به عمر کوتاه رشته ورزشی پارابدمینتون به خصوص در استان مرکزی، ورزشکاران این رشته ورزشی مرکزی توانسته‌اند در سطح کشور بدرخشند و خیلی زود جایگاه خوبی را برای خود به دست آورند.

پروانه خطایی ورزشکار پارابدمینتون است که از سال 1394 تمرین با بازیکنان غیرحرفه‌ای بدمینتون را زیر نظر مربی این رشته خانم حاجیان آغاز کرد و توانست در سطح کشور به مدال‌های رنگانگی دست پیدا کند.

وی با حضور در دفتر خبرگزاری فارس با خبرنگار ورزشی استان به گفت‌وگو نشست که ادامه می‌خوانید.

فارس: آغاز تمرینات شما در استان چگونه بود؟

خطایی: از نخستین ورزشکارانی بودم که در استان مرکزی در رشته پارابدمینتون فعالیت خود را از سال 94 آغاز کرد، همنوع خودم در این رشته نبود به همین دلیل مجبور بودم با بازیکنان سالم و بدون معلولیت تمرین کنم که خیلی سخت بود، اما به دلیل علاقه‌ای که به این رشته ورزشی داشتم همه مشکلات را تحمل کردم و به تمرین‌هایم ادامه دادم، در سال 95 اولین دوره مسابقات کشوری زیر نظر فدراسیون جانبازان و معلولین برگزار شد، شرکت کردم و توانستم در این مسابقات مقام دوم را کسب کنم. من تنها بازیکن استان مرکزی در این دوره از مسابقات بودم، در سال 95 در دوره مربیگری درجه سه که زیر نظر فدراسیون بدمینتون برگزار شد شرکت کردم و گواهینامه مربیگری را اخذ کردم و بعد از آن به عنوان مربی بازیکن به کار خود ادامه دادم تا اینکه در سال 96 یک دوره کلاس مربیگری پارا بدمینتون از سوی فدراسیون جانبازان و معلولین برگزار شد که شرکت کردم و توانستم گواهینامه مربیگری و داوری پارابدمینتون را اخذ کنم.

در سال 98 اولین دوره مسابقات پارابدمینتون زیر نظر فدراسیون بدمینتون در تهران برگزار شد که من توانستم مقام اول کشور را به دست آورم.

فارس: با شیوع کرونا و تعطیلی سالن‌های ورزشی تمرینات خود را چگونه ادامه دادید؟

خطایی: قرار گرفتن رشته پارابدمینتون زیر نظر فدراسیون بدمینتون با همه سختی‌هایی که داشت برای من خیلی خوب و دارای مزایای خوبی بود، در اواخر سال 98 با شیوع ویروس کرونا فعالیت‌ها تعطیل و همه فعالیت‌ها تحت تاثیر آن قرار گرفت، اما تلاشم را کردم و تا جایی که برایم امکان داشتم در سالن تمرینات را ادامه دادم.

مهرماه امسال یک دوره مسابقه در اصفهان برگزار شد که به این مسابقات اعزام شدم و در انفرادی مقام اول را کسب کردم و در دو نفره به همراه فاطمه محمودی مقام دوم را به دست آوردیم، این دوره از مسابقات از سطح فنی بالایی برخوردار بود، هرچند که تحت تأثیر کرونا بود و امید دارم که این مسابقات ادامه داشته باشد تا بتوانیم به هدف خودمان که پارالمپیک است نزدیک و نزدیک‌تر شوم.

کرونا هرچند سختی هایی را برای ورزشکاران به همراه داشت، اما همچون معلولیت محدودیت نبود.

فارس: نحوه حضور معلولان در رشته پارابدمینتون چگونه است؟

خطایی: در این رشته ورزشکار براساس معلولیتی که دارد توسط پزشک فدراسیون معاینه و کلاس‌بندی می‌شود، مثلا اگر معلولیت در بالا تنه باشد در یک کلاس و معلولیت پایین تنه نیز در یک کلاس دیگر قرار می‌گیرد، با توجه معلولیت‌ها سطح بازی‌ها با بدمینتون متفاوت است، البته بدانیم که معلولیت محدودیت نیست.

قوانین بازی این رشته هم بر اساس همان معلولیت که کلاس‌بندی می‌شود، فرق دارد مثلا برای من که معلولیتم از بالا تنه است، قوانین بازی برای من با بازیکنان معمولی هیچ تفاوتی ندارد و بازی در کل زمین انجام می‌شود و قوانین هم همان قوانین می‌باشد، ولی کسی که از پایین تنه مثلا پاها معلولیت دارد ممکن است در نصف زمین بازی انجام شود.

فارس: آیا بعد از به دست آوردن مقام‌های کشوری از شما به نحو شایسته تقدیر شده است؟ خطایی: من برای اعزام به مسابقات از سوی هیئت واقعا حمایت شده‌ام و هیئت هم تجلیل کرد، اما ورزش و جوانان تاکنون از من تجلیل نکرده است، این در حالی است که تقدیر از هر ورزشکار باعث می‌شود که انگیزه بیشتری پیدا کند.

فارس: سخن پایانی؟ خطایی: با توجه به تغییراتی که در هیئت استان انجام شده، آینده خوبی را برای هیئت پیش‌بینی می‌کنم.

انتهای پیام /

*س_ شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید _س* این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید رشته پارابدمینتون پروانه خطایی ورزشکار اراکی بانوی قهرمان پارابدمینتون این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
بانوی قهرمان پارابدمینتون: کرونا همچون معلولیت، محدودیت نبود 2