بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد + جزییات
مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران «افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هماندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی» را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی (خلیج فارس) برگزار میکند.
به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) درباره تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان «افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هماندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی» را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی (خلیج فارس) برگزار میکند.
خبر مرتبط نامه مهم رییس سازمان محیط زیست به وزیر راهرییس سازمان حفاظت محیط زیست طی نامهای از وزیر راه و شهرسازی خواست تا بودجه 200 میلیارد ریالی فنس کشی در جاده میامی - سبزوار را تعیین تکلیف کند.
دکترحسین شاهسوارانی؛ سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آبهای خلیج فارس پناهگاه موجودات دریایی بهویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونههای مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه دادهاند.
شاهسوارانی افزود: خلیج فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. بهگونهای که حدود 907 گونه در قالب 157 خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آنها بهرهبرداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیج فارس از نظر تنوع زیستی جزو مناطق کمنظیر معرفی شود.
وی بیان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستمهای آبی متنوع همچون آب شیرین، آبهای لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گستردهای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوعترین و غنیترین کشورهای جهان شناخته شده است.
شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاههای آبزیان از طریق تخلیه زبالهها و پسابها در رودخانهها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفتکشها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیتهای صنعتی و زیستمحیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستمهای طبیعی و جایگزینی آن با سیستمهای پرورشی، متأسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.
سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاهها، ارگانها، انجمنهای مردمنهاد به عنوان ثروت بیبدیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را میطلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار "جهش تولید با مشارکت مردمی" مزین شده است، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالتهای خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هماندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تأکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار میکند. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.
--> اخبار مرتبط- معرفی دو کتاب رفتار با محیطزیست براساس آموزههای قرآن و اهلبیت (ع) و کتاب ایده علوم انسانی؛ تأملاتی بر تجربه ایران معاصر
- نقش حسابداران در شفافیت عملکرد دولت
- آیا سیاستگذار به آلودگی هوا بیتفاوت است؟
- مخاطرات محیطزیستی بازرگانی ایران
- تبخیر آب در ایران چهار برابر نرم جهانی
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.