بانک سفال گوهرتپه هم باستانی شد!
بانک سفال گوهرتپه در استان مازندران شامل سفالها و آثار به دست آمده از ده سال پژوهشهای باستان شناسی است که در گوشه انباری خاک میخورند و فرسودهتر میشوند.
بانک سفال گوهرتپه در استان مازندران شامل سفالها و آثار به دست آمده از ده سال پژوهشهای باستان شناسی است که در گوشه انباری خاک میخورند و فرسودهتر میشوند.
خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ؛ گوهرتپه به عنوان یکی از بزرگترین محوطههای آغاز شهرنشینی در حاشیه دریای مازندران شناخته میشود. این محوطه بین غارهای هوتو، کمربند، التپه و رستمکلا در شرق و غار گمیشان در غرب واقع شده است. آثار به دست آمده از این غارها نشان میدهد که گورهای انسانی حداقل از 12 هزار سال پیش و از دوران فراپارینه سنگی در منطقه حضور داشتهاند.
فعالیتهای باستان شناختی در گوهر تپه از سال 80 آغاز شده و در آن مجموعهای از آثار فرهنگی مربوط به ادوار پیش از تاریخ، دوره مفرغ و عصر آهن به دست آمده است.
در وضعیت فعلی بقایای مربوط به معماری و فضای گورستانی مورد بازدید قرار میگیرد که در آن میتوان آثاری از نحوه تدفین افراد را در آن زمان مشاهده کرد.
بانک سفالها
اما آنچه که در این محوطه باستانی تأسف بار است وجود انباری از آثار و سفالهای مطالعاتی این محوطه باستانی است. در این انبار خاک خورده بسیاری از یافتهها به صورت نامناسبی سالهاست که رها شدهاند چون بودجهای در اختیار مدیران این سایتموزه نیست تا بتوانند به آن سامانی بدهند.
محل اسکان باستان شناسان و پژوهشگران
از طرف دیگر مجموعه امکانات این محوطه باستانی نیز اگر چه زمانی برای حضور کاوش گران و باستان شناسان ایجاد شده بود اما این امکانات مانند اتاق خواب و وسایل اقامتی نیز رو به زوال است. همچنین بیش از ده سال است که دیگر در این محوطه کاوشی نمیشود این درحالی است که هنوز سایت باستانی گوهرتپه کامل کاوش نشده است.