جمعه 5 بهمن 1403

بانک سلولی «حیات وحشِ در حال انقراض» تأسیس می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
بانک سلولی «حیات وحشِ در حال انقراض» تأسیس می‌شود

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، رضا آذربایجانی سرپرست مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به مناسبت «روز ملی ذخایر ژنتیکی» در مصاحبه با مجله علمی «روزنه» رادیو گفت وگو اظهار کرد: ذخایر ژنتیکی جزو منابع و گنجینه‌های خدادادی است که هر ملتی می‌تواند به ارث برده باشد بطوریکه اگر قدر این میراث را نداند در آینده با مشکل مواجه می‌شود.

وی افزود: ذخایر ژنتیکی از اجزای ناگسستنی حیات و زیست یک ملت است که در حوزه‌های مختلف گیاهی، جانوری و حتی میکروارگانیسم‌ها و سایر منابع خشکی و دریا دامنه وسیعی دارد و یک کشور با غنای ذخایر ژنتیک خود می‌تواند مدعی تأمین زیرساخت‌های یک آینده روشن برای نسل‌های بعدی باشد.

سرپرست مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: هر یک از میکروارگانیست‌های تک سلولی و گیاهان و جانوران پرسلولی و نمونه‌های انسانی بنا به شرایط زیستی و بیولوژیک خود سطح متفاوتی از استعدادها را دارند تا بتوان از آن‌ها در شرایط زنده نگهداری کرد.

آذربایجانی با بیان اینکه زنده مانی و حفظ کیفیت ذخایر ژنتیک و نمونه‌های زیستی در بانک‌های ژن تأمین می‌شود اظهار کرد: استانداردسازی ذخیره سازی و کنترل کیفی و ایجاد یک شناسنامه زیستی و ژنتیکی کار کاملاً دانشی و تخصصی است که هر لحظه به روزرسانی می‌شود.

وی عنوان کرد: مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی در ایران، بیش از 54 هزار نمونه زیستی را در قالب 16 پلتفرم شناسایی و به صورت شناسنامه دار نگهداری می‌کنیم.

آذربایجانی با اشاره به اینکه تأسیس و فعالیت مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران در جهاد دانشگاهی کشور شکل گرفته گفت: ما هم اکنون در سازمان جهاد دانشگاهی کشور فعالیت می‌کنیم و البته خدمات این مرکز به عنوان یک مرکز ملی و جامع فقط به این سازمان محدود نمی‌شود و تمام بخش‌های تحقیقاتی و صنعتی و پزشکی و تشخیصی و حیات وحش را نیز در بر می‌گیرد.

وی متذکر شد: وزارت علوم و وزارت بهداشت و بقیه مراکز تحقیقاتی و انشگاهی جزو خدمات گیرندگان از خدمات تخصصی مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران به شمار می‌روند.

سرپرست مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران اظهار کرد: تنوع زیستی کشور و تعدد نمونه‌های شناسنامه دار در مرکز ذخایر ژنتیکی و زیستی، کلکسیونی از نمونه‌های زیستی را در کشور شکل داده و امکان بهره برداری‌های مختلف به ویژه در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی را فراهم آورده است.

وی درمورد امکان بازدید عمومی و تخصصی از این مرکز گفت: آغوش این مرکز برای حضور متخصصان و مخاطبان علاقمند باز است و امکان بازدید از این مرکز از دانش آموزان گرفته تا صنعتگران فراهم می‌باشد.

آذربایجانی از آغاز رسمی مرحله اجرایی ایجاد بانک سلولی حیات وحشِ در حال انقراض کشور خبرداد و گفت: بانک سلولی حیات وحشِ در حال انقراض کشور امروز ایجاد می‌شود و امیدواریم که این گونه‌ها در آینده نزدیک احیا شوند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید بانک سلولی حیات وحش ژنتیک این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است