چهارشنبه 7 آذر 1403

بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم افتتاح شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم افتتاح شد

قشم - ایرنا - بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم به ظرفیت 320 مگاوات امروز (پنجشنبه 29 اردیبهشت 1401) با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نیروگاه پاسارگاد با توان اسمی 320 مگاوات و توان عملی 293 مگاوات که اوایل اردیبهشت ماه به شبکه سراسری برق متصل شده بود، امروز به طور رسمی افتتاح شد.

در آیین افتتاح همزمان بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم به ظرفیت 320 مگاوات و 25 پروژه عمرانی، شهری و بهسازی سازمان منطقه آزاد قشم که به طور ویدیو کنفرانسی برگزار شد، «سعید محمد» مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی کشور و «افشار فتح الهی» رییس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم نیز حضور داشتند.

حجت‌الاسلام غلامرضا حاجبی امام جمعه شهرستان قشم، شیخ عبدالرحیم خطیبی امام جمعه اهل سنت شهر قشم، شیخ محمد امینی امام جمعه اهل سنت شهر طبل، احمد مرادی نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی، محمد محمدحسینی فرماندار شهرستان قشم و جمعی از مسوولان شهرستان، فرماندهان نظامی و انتظامی و معاونان و مدیران سازمان منطقه آزاد قشم از دیگر میهمانان این آیین افتتاحیه بودند.

تمام سرمایه این پروژه به میزان 95 میلیون یورو از منابع داخلی بانک پاسارگاد تامین شده است.

پروژه ساخت این نیروگاه 320 مگاواتی از نقطه شروع و طراحی تا تامین و اجرای کامل حدود 18 ماه طول کشیده است.

در دوره ساخت این نیروگاه 700 نفر به صورت مستقیم و یک‌هزار و 500 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول کار بوده‌اند و پس از بهره‌برداری نیز 100 نفر در این نیروگاه شاغل هستند.

نیروگاه سیکل ترکیبی پاسارگاد قشم یکی از پروژه‌های زیرساختی مهم برای توسعه جزیره به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.

این جزیره که بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فراساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی‌های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از استراتژیک‌ترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت‌رسانی به کشتی‌های عبوری از آبراهه بین‌المللی و پارک‌های انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.

از سوی دیگر، ویژگی‌های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.

منطقه آزاد تجاری - صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می‌شود.

این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه‌ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بین‌المللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.

اهداف و محورهای اصلی فعالیت‌های این منطقه آزاد تجاری - صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی‌بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک‌های انرژی است.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود 150 هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول 150 و عرض میانگین 11 کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

برچسب‌ها