یک‌شنبه 22 مهر 1403

برنامه‌ریزی برای احیای 200 معدن کوچک‌مقیاس

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برنامه‌ریزی برای احیای 200 معدن کوچک‌مقیاس

تهران - ایرنا - رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: برنامه امسال احیا و فعال‌سازی 200 معدن جدید کوچک مقیاس مورد نظر است. در کنار حمایت از این طرح، ایمیدرو موضوع توسعه اکتشاف و زیربناهای معادن را به طور جدی پیگیری می‌کند.

به گزارش روز جمعه روابط عمومی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، «خداداد غریب‌پور» در جلسه پایش طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس افزود: سال گذشته طبق برنامه، احیا و فعال سازی 150 معدن پیش‌بینی شده بود که به دلیل شرایط کرونا، 146 معدن احیا شد.

وی در ادامه اظهار داشت: سال گذشته، با توجه به اهمیت فعال سازی معادن کوچک امسال بودجه زیرساخت این گونه معادن را از محل منابع داخلی بیش از دو برابر افزایش دادیم.

راهکارهای جهش تولید در معادن

غریب پور با اشاره به راهکارهای جهش تولید در معادن گفت: حذف عوارض صادراتی روی سنگ های تزئینی می تواند زمینه فعال سازی بخش قابل توجهی از 900 معدن موجود در این حوزه را فراهم کند.

وی ادامه داد: ایجاد کنسرسیوم معادن کوچک و متوسط برای ورود به بازار سرمایه و بورس نیز مطرح شده که می تواند در جهش تولید موثر باشد.

به عنوان مثال، اکنون در حال فعال کردن 18 معدن هماتیت در استان فارس هستیم تا به صورت کنسرسیوم، به شرکت سهامی عام تبدیل شوند و 10 تا 20 درصد سهام خود را در بورس عرضه کرده و برای اقدامات توسعه ای تامین مالی شوند.

وجود 1600 پروانه و گواهی کشف در حوزه فلزی

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به وجود 4800 محدوده معدنی دارای پروانه و گواهی کشف در کشور، گفت: از این تعداد، 1600 پروانه و گواهی کشف در حوزه فلزی وجود دارد که رقم قابل توجهی است و می توانیم برای آنها سرمایه گذار جذب و آنها را فعال کنیم.

افزایش سرمایه صندوق بیمه معدن به 500 میلیارد تومان

غریب پور گفت: قرار شده امسال صندوق بیمه تامین مالی را از بازار سرمایه انجام دهیم. امیدواریم این صندوق امسال نخستین اوراق خود را برای معادن کشور انجام دهد. وی افزود: پارسال سرمایه صندوق بیمه معدن به 350 میلیارد تومان رسید و امسال به 500 میلیارد تومان می رسد.

افزایش سرعت فعال‌سازی با ورود معادن به بورس

«وجیه الله جعفری» رئیس شورای هماهنگی طرح احیای معادن کوچک نیز در این جلسه گفت: طبق بررسی انجام شده (طی سال های 79 تا 98)، حدود 3557 پروانه اکتشاف بلاتکلیف مانده که باید تعیین تکلیف شود. این موارد نیاز به راستی آزمایی و برخی نیز نیاز به تصمیم گیری دارد.

وی ادامه داد: تصمیم گیری برای این معادن به دلیل اینکه در اختیار سازمان هاست، آسان تر است و قرار شده در طرح احیا قرار گیرد.

جعفری با اشاره به موضوع ورود معادن در بورس اظهار داشت: پیش نویس این موضوع در حال تهیه است و به دنبال راهکار قانونی برای عرضه معادن در بورس هستیم. در صورت نتیجه بخش بودن آن، سرعت فعال سازی معادن کوچک بالا می رود و مشارکت عمومی در تامین نقدینگی معادن افزایش می یابد.

نگاه جدید نسبت به تامین ماشین آلات

«محمدرضا بهرامن» رئیس خانه معدن نیز گفت: احیای معادن کوچک اقدام مطلوبی است که اگر در این حوزه، بروکراسی ها را کاهش دهیم، موفق‌تر خواهد بود.

وی ادامه داد: بخش بزرگی از این امر به متولی بخش معدن بر می‌گردد. در بخش ماشین آلات، نگاه جدیدی در صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی صورت گرفته و مسیر باز شده و امیدواریم نیاز معادن به تامین ماشین آلات را رفع کنیم.

تدوین طرح توجیهی افزایش سرمایه صندوق بیمه 

«فرید دهقانی» مدیرعامل صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی نیز در این نشست گفت: طرح توجیهی 1500 میلیارد تومان افزایش سرمایه این صندوق تدوین می‌شود تا روند تصویب خود را طی کند. وی افزود: از منابع داخلی می توان سپرده گذاری کرد و از سود آن برای اکتشافات مقدماتی و تکمیلی، یارانه سود تسهیلات تخصیص دهیم.

*س_برچسب‌ها_س*