برگزاری آنلاین جشنوارهها امکان تاثیر فراگیرتر را افزایش میدهد
تهران - ایرنا - کارگردان مستند «همایون» درباره برگزاری آنلاین (برخط) چهاردهمین جشنواره سینماحقیقت، گفت: مثل هر رویداد دیگری، اینجا هم شور و شرر و لطف باهمباشی فضای زنده را از دست میدهیم، اما امکان حضور و تاثیر فراگیرتر را به دست میآوریم.
پیروز کلانتری مستندساز باسابقه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره برگزاری آنلاین (برخط) جشنواره «سینماحقیقت»، اظهار داشت: آنلاین برگزار کردن جشنواره، موجب میشود تا فضا و مراوده با مخاطب، نه لزوما کمتر اما کمرنگتر شود. مگر اینکه از حالا روی شیوه برگزاری این جشنواره تبلیغ و امکان حضور و حرکت فعال مخاطب در این فعالیت فراهم شود.
وی افزود: یک امکان جالب و تازه برگزاری آنلاین جشنواره، جدا از دیده شدن فیلمها در همه جای ایران، شرکت روزانه مخاطبان فیلمها برای ابراز نظر درباره آثار در طول جشنواره است. از نمره دادن به فیلمها گرفته تا ابراز نظر کوتاه در فضاهای ایجاد شده برای آنها. پاییز سال 1395 و در طول برگزاری جشنواره «سینماحقیقت»، من در فضای مجازی چنین فضایی ایجاد کردم و بازخورد مثبتی گرفتم.
کارگردان مستند واریته بلوچی، گفت: امکانات و نیروی جشنواره باید بتواند به دستاورد بسیار بالاتری در این باب برسد. مثل هر امر دیگری، اینجا هم شور و شرر و لطف باهمباشی فضای زنده را از دست میدهیم، اما در عوض امکان حضور و تاثیر فراگیرتر واقعه را به دست میآوریم.
کلانتری درباره پیشبینی خود از برگزاری جشنوارههای سینمایی در سالهای پس از کرونا نیز توضیح داد: برگزاری ترکیب زنده و آنلاین جشنواره برای سالهای آینده فکر خوبی است. هم از هزینه برنامههای نمایش فیلم در استانها و شهرها میکاهد و هم اینکه جشنواره به مخاطب گستردهتری گره میخورد.
دغدغهمندی موجب اثرگذاری تولیدات خاص میشود
کارگردان مستند پیرها اگر نباشند ادامه داد: مهم این است که یک مدیریت کارآ و نوجو بتواند اهمیت جشنواره را به مخاطبان غیرتهرانی بباوراند. در واقع فکر نمایش، شو و زرق و برق نباشد و به فعالیتهای عامهپسندانه نیفتد. او باید این امکان را فضایی مناسب برای مرواده و رفت و آمد با مخاطب ببیند و نه انتقال یکسویه برنامههایی کپسولشده به آنها همچنین بیتوجه به کارآیی و جذاب بودن حضور و فعالیت خود مخاطبان و اضافه کردن بار کیفی جشنواره، او باید از راه ایجاد یک رابطه دو سویه با مخاطب عمل کند.
کلانتری درباره اختصاص بخشی برای نمایش آثار مربوط به کرونا در چهاردهمین جشنواره «سینماحقیقت»، گفت: راه تاثیر مناسب و مداوم این نوع تولیدها درباره موضوعهای خاص را اول باورمندی و دغدغه داشتن نهاد برپاکننده چنین فعالیتهایی به کاری که میکنند، میدانم. نه اینکه صرفا پی یک مناسبت یا مد یا نمایش توجه و نه توجه عمیق، بی آنکه باور لازم وجود داشته باشد و در پی آن فهم موضوع، تحقیق و توجه به نکات خاص آن برای تاثیر خاص در دوره خاص راه بیفتد و حاصل بدهد باشیم.
مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذر 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کرونا به صورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.
*س_برچسبها_س*