یک‌شنبه 18 خرداد 1404

برگزاری مهمونی غدیر در 20 کشور؛ پیش‌بینی حضور 20 میلیون نفر در جشن

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
برگزاری مهمونی غدیر در 20 کشور؛ پیش‌بینی حضور 20 میلیون نفر در جشن

سخنگوی ستاد مردمی برگزاری جشن غدیر 1404 گفت: مهمونی 10 کیلومتری غدیر 1404 امسال در تهران و 500 شهر و نیز 20 کشور جهان همزمان در روز غدیر برگزار می‌شود.

به گزارش مشرق، نشست خبری «مهمونی 10 کیلومتری غدیر» تشریح برنامه‌های جشن بزرگ غدیر در تهران صبح امروز یکشنبه 18 خردادماه با حضور ساسان زارع، سخنگوی ستاد مردمی برگزاری جشن غدیر 1404، در مجتمع شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد.

زارع در این نشست با اشاره به اینکه جشن غدیر الگویی الهام بخش و تکثیر شونده است، اظهار داشت: روز عید غدیر از میدان امام‌حسین (ع) تا آزادی با برپایی بیش از 2400 موکب مردمی برای میزبانی از مهمانان امیرالمومنین (ع) از ساعت 16 تا 22 برگزار می‌شود.

سخنگوی ستاد مردمی برگزاری جشن غدیر 1404 افزود: در این جشن میزبان یک میلیون کودک در شهربازی هستیم که امسال کیفیت و تعداد خدمات افزایش پیدا کرده است و خدمات مواکب به صورت تخصصی ارائه می‌شود تا مهمانان در 500 متری از انواع خدمات بهره مند شوند. در حوزه فرهنگی 500 موکب خدمات فرهنگی می‌دهند. نقالی روایت غدیر، کتاب کودکان، برنامه تعاملی غدیر از جمله برنامه‌هایی است که تقدیم کودکان حاضر در جشن می‌شود.

وی افزود: تستی را برای سامانه ثبت نام بدون اطلاع رسانی قرار دادیم و بیش از 4 هزار مجموعه ثبت نام میزبانی کردند و چون محدودیت مسیر داریم و امکان استقرار وجود ندارد مجبور به ادغام شدیم و اطلاع رسانی عمومی نکردیم.

زارع با اشاره به اینکه قریب به 100 هزار خادم موکب در جشن تهران حضور دارند، گفت: امسال در 20 کشور اعلام کردند مهمانی غدیر را برگزار می‌کنند.

برگزاری مهمونی غدیر در 500 شهر

وی افزود: سال اولی که این رویداد رقم خورد، فکر نمی‌کردیم در همه استان‌ها و بیش از 500 شهر کار تکثیر شود، تلاش نظام‌مندی هم برای تکثیر انجام نشد اما اتفاق آنقدر بزرگ و باشکوه بود که اکثر شهرها پای کار آمدند و ما امسال در 500 شهر شاهد برگزاری این مهمونی هستیم. سال گذشته 350 کیلومتر مهمانی در کل کشور برگزار شد. برخی کشورهای محور مقاومت مثل سوریه و لبنان متقاضی برگزاری موکب در تهران بودند که امکانات در اختیارشان قرار داده شده است.

زارعی تصریح کرد: طبق روال سال گذشته چهار استیج با پخش زنده از تلویزیون در میدان امام حسین، میدان فردوسی، میدان انقلاب و میدان آزادی داریم. بزرگترین نورافشانی شبانه در این 4 نقطه و نمایش هوایی قبل از تاریکی هوا انجام می‌شود.

پویش لقمه میلیونی و توزیع 9 میلیون غذای گرم

وی با اشاره به برگزاری پویش لقمه میلیونی گفت: پویشی به نام لقمه میلیونی با شرکت مردم در سال‌های گذشته انجام شد که در آن افرادی که امکان موکب‌دار نبودند اما دغدغه همکاری در جشن را داشتند با ارسال عدد یک به سامانه 30006030 در این این پویش شرکت کردند. امسال نیز این پویش با قوت اجرا می‌شود. برخی پیگیر کمک مالی بودند که سامانه 3000404 طراحی شد و افراد با ارسال عدد 1 می‌توانند کمک‌های مالی خود را واریز کنند.

زارعی درباره خدمات در مهمونی 10 کیلومتری را متنوع دانست و بیان کرد: خدمات شامل خدمات محتوایی و فرهنگی با تمرکز بر آشنایی و ترویج و انس با نهج البلاغه و اطعام و پذیرایی است که در روایت نیز بر آن تاکید شده است.

سخنگوی مهمونی 10 کیلومتری افزود: سال گذشته سامانه‌ای ایجاد شد تا شهرهایی که بالای 50 دیگ غذا بار می‌گذارند در این سامانه اطلاعات خود را ارسال کند. آمارها نشان داد 30 هزار دیگ غذای گرم در کشور بار گذاشته شده و بالغ بر 9 میلیون غذای گرم پخته و توزیع شد.

وی با اشاره به پرداختن به مسئله فلسطین به عنوان مسئله اول جهان اسلام گفت: در تمام مسیر جشن، صندوق‌هایی برای جمع‌آوری کمک به مردم فلسطین تعبیه شده است.

پیش بینی حضور 20 میلیون نفر در مهمونی 10 کیلومتری

زارع در خصوص تفاوت مهمانی امسال با سال‌های قبل و پیش بینی حضور جمعیت در جشن امسال گفت: تقریباً صد در صد مواکبی که در مهمانی 10 کیلومتری غدیر حضور پیدا می‌کنند مردمی هستند، ولی توسط ستادهایی سازماندهی می‌شوند. طبق افکارسنجی که شده، مشارکت نسبت به سال‌های گذشته بیشتر خواهد بود؛ کمترین عدد حضور مردم بالغ بر 2 میلیون نفر بود. در این جشن بالغ بر 20 میلیون نفر شرکت کننده را شاهد خواهیم بود..

وی افزود: سال گذشته 500 هزار لقمه جمع آوری شد و تا به امروز بیش از یک میلیون لقمه در سامانه به ثبت رسیده است.

زارع ادامه داد: پروتکل استاندارد به مواکب ارسال شده، یک تشکل وظیفه نظارت بر مواکب چه قبل مراسم و چه حین برگزاری را بر عهده دارد. گزارشی که از سال گذشته به دست ما رسید این بود که کشورهای خارجی نیز در این جشن حضور داشتند.