دوشنبه 5 آذر 1403

برگزاری 10 هزار گشت مشترک بازرسی برای برخورد با گران‌فروشان

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برگزاری 10 هزار گشت مشترک بازرسی برای برخورد با گران‌فروشان

مدیرکل امور حقوقی و تعزیرات سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، اعلام کرد: بیش از 10 هزار گشت مشترک بازرسی برای برخورد با گران‌فروشان و رسیدگی به 70 درصد از شکایات مردمی در بهمن ماه انجام شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، سیدمجتبی سجادی ضمن اشاره به عملکرد سازمان حمایت و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استانها در حوزه دریافت و رسیدگی به گزارشات و شکایات از طریق تلفن 124 در بهمن ماه سال جاری، اظهار داشت: از سوی اکیپ‌های بازرسی و نظارت در ادارات صنعت، معدن و تجارت استان ها به منظور نظم‌دهی و انسجام بیشتر به فرایند تنظیم بازار، بازرسی‌های مستمری صورت گرفته است.

مدیر کل امور حقوقی و تعزیرات سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان با بیان این مطلب، افزود: این دوره تعداد 10165 گشت مشترک بازرسی توسط بازرسان سازمان های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی و دیگر دستگاه‌های نظارتی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری، اتاق اصناف و اتحادیه‌ها و... انجام شده، که منجر به تشکیل 4505 پرونده تخلف به ارزش حدود 230 میلیارد ریال گردیده است که جهت بررسی به اداره تعزیرات حکومتی ارسال شده است.

وی افزود: در این بازه زمانی، جمعا 18هزار و 473 فقره شکایت مردمی در خصوص تخلفات صنفی و غیرصنفی از طریق تلفن 124 ستاد خبری استان‌ها دریافت گردیده که از این تعداد به 70 درصد شکایات رسیدگی شده و 30 درصد باقی مانده نیازمند اظهارنظر کارشناسی و یا استعلام حقوقی از مراجع ذیربط است.

سجادی خاطرنشان کرد: عمده‌ترین گزارش مردمی در بخش کالایی، عرضه نان، میوه و سبزی و در بخش خدمات مربوط به تعمیر خودرو سبک و رستوران غذا خوری بوده که عمده تخلفات مربوط به گرانفروشی و تقلب بوده است.

مدیر کل امور حقوقی و تعزیرات سازمان حمایت در ادامه می افزاید: به جز عملکرد بازرسی در استانها، تعداد 5 فقره پرونده کلان، در همین مدت توسط کارشناسان این سازمان تکمیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارسال گردیده است که 2 مورد آن مربوط به شرکت های خودرویی و 3 مورد مربوط به عدم ایفای تعهدات ارزی به ارزش 4.851.645 دلار به منظور واردات چای و 2 مورد آن مربوط به گرانفروشی مکمل دارویی و سم وارداتی مجموعا به ارزش 15.491.569.922 ریال بوده است.

این مقام مسؤول خاطرنشان کرد: در همین مدت تعداد1237 فقره شکایت از طریق سامانه اطلاع رسانی دریافت که تعداد 1165 پرونده مختومه اعلام و از این تعداد 44 درصد تخلف محرز گردیده و گزارش تخلف به مراجع رسیدگی کننده اعلام شده است.

سجادی ضمن قدردانی از تعامل و همکاری دستگا‌ه‌های نظارتی با سازمان حمایت و سازمانهای صمت استانها، متذکر شد: مردم در صورتی که احساس نمایند در خرید کالا و ارائه خدمات در حق آنها اجحافی صورت گرفته است با مراجعه به ستاد خبری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و شهرستانهای تابعه و یا از طریق تلفن (124)، حضوری، کتبی، پورتال سازمان حمایت به نشانی الکترونیکی www.cppo.ir، سایت (ir.124) و اپلیکیشن می‌توانند نسبت به تنظیم شکایت خود اقدام کنند و چنانچه شکایت قابل پیگیری باشد یعنی در قالب قوانین حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، نظام صنفی یا تعزیرات حکومتی تعریف شده باشد اقدام خواهد شد.

انتهای پیام /