بستری بیماران کرونایی جوان در خراسان جنوبی افزایش یافت
بیرجند - ایرنا - رییس بخش عفونی بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند گفت: افزایش بستری بیماران جوان با عفونت شدید و ابتلا به کرونا همچنین تاخیر این بیماران در مراجعه به بیمارستان نگران کننده است و دیر آمدن چالشی برای درمان بیماران کرونایی محسوب میشود.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دکتر مسعود ضیایی روز پنجشنبه با اشاره به روند شیوع کرونا در ماههای اخیر افزود: در اردیبهشت امسال تنها یک بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی سی یو (مراقبت ویژه) بیمارستان ولیعصر به مدت یک ماه بستری و سایر بخشهای کرونا خالی بود ولی در حال حاضر وضعیت اشغال تختها و نوع بیماران فرق کرده است.
وی تصریح کرد: در گذشته اغلب بیماران مسن و دارای بیمار زمینهای بودند ولی الان چند بیمار جوان و بدون سابقه بیماری زمینهای داریم که با عفونت شدید بستری شدهاند.
رییس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: 13 تخت آی سی یو بیمارستان ولیعصر (عج) بیرجند پر است، 2 آی سی یو دیگر نیز با ظرفیت هر کدام 6 تخت داریم که این 2 بخش هم تکمیل شده است.
وی با اشاره به ارائه خدمات درمانی به این بیماران و اینکه با مراقبتهای پزشکی صورت گرفته در حال انتقال برخی بیماران از آی سی یو به بخش هستیم افزود: مشکلات وجود آمده برای این بیماران ناشی از دیر مراجعه کردن به بیمارستان است.
ضیایی تاکید کرد: «دیر آمدن»، «بیمارستان هراسی» و «شایعاتی که پیرامون این مسئله منعکس میشود» چالشی برای درمان بیماران کرونایی محسوب میشود و اگر حال بیماری در بیمارستان خوب نشود، مطمئنا در منزل هم خوب نخواهد شد.
وی «مراجعه به موقع بیماران» به بیمارستان را ضامن سلامتی خود، دیگران و کاهش زحمات کادر درمان دانست و گفت: مراجعه دیرتر به بیمارستان باعث مشکلاتی از جمله به خطر انداختن سلامتی خود، اطرافیان، مدافعان سلامت و گسترش شیوع بیماری میشود.
متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه خیلی از افراد جوان به کرونا مبتلا میشوند افزود: با رعایت ماسک زدن، فاصلهگذاری اجتماعی و مراجعه ضروری به پزشک میتوان از انتقال گسترده ویروس کرونا جلوگیری کرد.
وی گفت: احساس تنگی نفس، تند تند نفس کشیدن، درد قفسه سینه و تب مداوم از علائم جدی شک به کرونا است و حتما باید به بیمارستان مراجعه کرد.
پس از گذر خیز بیماری در تیر ماه امسال، از ابتدای مهر ماه نمودار موارد ابتلا و بستری کرونا در خراسان جنوبی صعودی شد و این استان بیش از 2 ماه است که در وضعیت قرمز قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند دیروز گفت: با اعمال محدودیتها و رعایت مردم، خوشبختانه نرخ بروز بیماران تنفسی و کرونا مثبت بستری در بیمارستانهای استان کاهش پیدا کرده و همچنین میزان مرگ و میر روند کاهشی واضح را نشان میدهد.
دکتر محمد دهقانی افزود: این روند کاهشی به خاطر همراهی هماستانیهای عزیز و رعایت محدودیتهایی بود که با همراهی اصناف و مردم در ترددها و مشارکت تمامی دستگاهها مانند نیروی انتظامی و اتاق اصناف اعمال شد و ما شاهد روند نزولی بیماری در استان هستیم که امیدواریم این روند نزولی همچنان ادامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: اگر مردم بعد از شکستن پیک اخیر که اتفاق افتاد، همچنان این روند را ادامه دهند ما نتایج بهتر و بیشتری را خواهیم دید اما اگر شرایط عادی انگارانه شود و به قبل برگردد که استفاده از ماسک، شست و شوی دست و بخصوص دورهمیهای خانوادگی و شبانه که عامل 51 درصد از کل ابتلاها در کشور و در استان ما بالای 60 درصد است رعایت نشود، قطعا پیک چهارم را خواهیم داشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: پیش بینی این است که اگر پیک چهارم کرونا در زمستان اتفاق بیفتد، قطعا از پیکهای قبلی بدتر خواهد بود.
با توجه به آخرین وضعیت شیوع کرونا در خراسان جنوبی برای ادامه محدودیتها از روز شنبه (15 آذر) شهرستان طبس در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و 10 شهرستان دیگر این استان در وضعیت نارنجی (پرخطر) قرار دارند. هیچ شهرستان خراسان جنوبی در وضعیت زرد (متوسط خطر) نیست.
براساس رنگبندی قبلی شهرستانهای استان خراسان جنوبی که روز جمعه 30 آبان منتشر شد، شهرستانهای بیرجند، بشرویه، سرایان، طبس، فردوس، قاینات و نهبندان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) و شهرستانهای خوسف، درمیان، زیرکوه و سربیشه در وضعیت نارنجی (پرخطر) بودند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*