چهارشنبه 7 آذر 1403

بندرخمیر به کانون تجارت کالا و صادرات موادمعدنی تبدیل می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بندرخمیر به کانون تجارت کالا و صادرات موادمعدنی تبدیل می‌شود

بندرعباس - ایرنا - نائب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با احداث بندرگاه چندمنظوره خمیر، این منطقه به عنوان کانون تجارت کالا و صادرات موادمعدنی تبدیل می‌شود.

منصور آرامی روز شنبه درحاشیه بازدید از روند احداث بندرگاه چند منظوره خمیر درجمع خبرنگاران افزود: پیش از این درفرایند احداث بندرگاه خمیر مسائل و مشکلاتی وجود داشت که بخشی از آن ملاحظات زیست محیطی بود که با رفع شدن آن هم اکنون این طرح از روند مطلوبی برخوردار است و براساس پیش بینی‌های صورت گرفته تاپایان امسال مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. وی اشاره کرد: همانگونه که امروز تاثیر بنگاه اقتصادی چون سیمان هرمزگان را در بعد ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه خمیر و استان شاهد هستیم، احداث این بندرگاه نیز باعث فعال شدن معادن منطقه، حضور و سرمایه گذاری بخش خصوصی درپسکرانه و در نهایت رشد و توسعه ورونق بخشی به زندگی مردم خواهدشد. نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ظرفیت‌های بی بدیل بندرخمیر از جمله وجود تالاب بین المللی خورخوران را فرصت مناسبی جهت توسعه گردشگری دریایی در این منطقه عنوان کرد و گفت: براساس امکان سنجی و جانمایی صورت گرفته از سوی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان در هفته های آینده یک فروند رمپ فلزی گردشگری در این شهرستان نصب و مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. وی ادامه داد: انتظار می‌رود دستگاه های متولی دیگر نیز با تدوین برنامه‌ای نظام مند ضمن ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه، زمینه ساز توسعه گردشگری دریایی و بهرمندی گردشگران از مناظر زیبا و چشم نواز منطقه و جذب توریسم دریایی شوند.

توسعه اقتصاد دریا محور مهم ترین اقدام مجلس یازدهم

نماینده مردم بندرعباس، حاجی آباد، قشم، خمیر و بوموسی در مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: یکی از اقدام‌های مهم مجلس یازدهم تشکیل فراکسیون توسعه اقتصاد دریا محور است. آرامی گفت: این فراکسیون مجلس با عضویت 65 نماینده که بیشتر از استان‌های ساحلی هستند، تشکیل شده است. وی عنوان کرد: دراین فراکسیون مباحثی همچون گردشگری دریایی، صنایع دریایی مباحث شیلاتی، ترانزیتی وگمرگی مورد بررسی، پایش دقیق و کاربردی قرار خواهد گرفت

بندرگاه خمیر دارای 72 درصد پیشرفت فیزیکی دارد

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز با بیان اینکه عملیات اجرایی بندرگاه خمیر در چند مرحله از دوم دیماه سال 97 با اعتباری افزون بر 600 میلیارد ریال آغاز شده، عنوان کرد: این طرح بندرگاهی هم اکنون 72 درصد پیشرفت داشته و براساس پیش بینی‌های صورت گرفته تا پایان سال به بهره برداری می‌رسد. علی رضا محمدی کرجی ران ادامه داد: همزمان با احداث این طرح بندرسازی 230 نفر و در زمان بهره برداری به 370 نفر اشتغال ایجاد خواهد شد. وی بیان داشت: چهار پست اسکله به صورت شمع و عرشه و مسیر دسترسی به طول 744 متر از ساحل تا اسکله ها از جمله بخش‌های این طرح بندری است. این مسوول در تشریح مرحله دوم این طرح اظهارداشت: اجرای لایه‌های روسازی دایک دسترسی، احداث پل دسترسی از انتها دایک تا محل اسکله، احداث اسکله به همراه تهیه و نصب تاسیسات برقی و مکانیکی در مرحله دوم طرح پیش بینی شده است. وی خاطرنشان کرد: این بندرگاه توان پذیرش شناورهایی با ظرفیت پنج هزار تن را دارد. مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان برخورداری از چشم اندازهای طبیعی و خدادادی همچون جنگل‌های مانگرو را بخش مهمی در جهت تقویت گردشگری و جذب توریست دریایی در بندر تالابی خمیر عنوان کرد و بیان داشت: بر اساس مطالعه و جانمایی های صورت گرفته به منظور تحقق این هدف، یک فروند اسکله شناور با کاربری گردشگری دریایی به این بندر اختصاص یافته که درآینده نزدیک نصب و مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. وی ابرازداشت: این اسکله از جنس بدنه فولاد دریایی به طول20 و عرض پنج متر بدست متخصصان داخلی ساخته شده است. شهرستان تالابی بندر خمیر در فاصله 75 کیلومتری جنوب غربی شهر بندرعباس واقع شده است، بندرخمیر به واسطه مجاورت با بزرگترین تالاب دریایی ایران و خاورمیانه (تالاب بین المللی خورخوران) دارای ظرفیت‌های تجاری و گردشگردی منحصر بی فردی می‌باشد.

*س_برچسب‌ها_س*