بهترین متریال برای ساخت ویلا
سکونت در خانههای ویلایی رویای بسیاری از افرادی است که از زندگی آپارتمان نشینی خسته شدهاند، به همین علت ساخت ویلا در مناطق خوش آب و هوا مانند شمال ایران، کردان، لواسان و... بیش از پیش مورد استقبال مردم قرار گرفته است. البته بسیاری از این ویلاها از پیش ساخته شدهاند.
بعضی افراد اما دوست دارند ویلای مورد نظرشان مطابق با میل و خواسته آنها طراحی و ساخته شود که در این راه انتخاب بهترین طرح و متریال یکی از اصلیترین چالشها برای آنها است. از این رو ما در این مقاله شما را با بهترین متریال برای ساخت ویلا آشنا خواهیم کرد.
معرفی انواع متریال در ساخت ویلا با توجه به اقلیم، مصالح و محل استفاده آن
اینکه ویلای شما در کدام نقطه جغرافیایی ایران ساخته میشود نقش مهمی در انتخاب متریال و مصالح دارد به طور مثال در کردان به دلیل داشتن شرایط اقلیمی مناسب و دسترسی راحت به انواع سازهها و متریال متحمل هزینههای اضافی جهت تهیه مصالح و مواد مورد نیاز نخواهید شد.
شما میتوانید برای اجاره ویلا در کردان به این لینک در سایت علی بابا مراجعه کنید تا قبل از تصمیم به ساخت ویلا در کردان از نزدیک با ویژگیهای این منطقه آشنا شوید.
در ساخت یک سازه نوع متریال با توجه به محل استفاده میتواند متفاوت باشد از این جهت متریالی که برای ساخت سقف استفاده میشود با متریالی که برای ساخت پی به کار میرود یکسان نیست. به طور کلی انواع متریال در ساخت ویلا با توجه به اقلیم، مصالح و محل استفاده آن به شرح زیر هستند:
- مصالح ساختمانی
- مصالح کامپوزیتی
- مصالح سنگی
- مصالح پلیمری
- مصالح گچی
- چوب پلاست
مصالح سیمانی
سیمان جزو پرکاربردترین و اساسیترین مصالح ساختمانی به خصوص در مرحله بتونریزی است. سیمان به عنوان مادهای چسباننده که از ترکیب با آب به دست میآید شناخته میشود.
این ماده دارای انواع متفاوتی اعمم از سیمان سفید، نسوز، سرباره، بنایی، پوزولانی، انبساطی، رنگی است که هر یک کاربرد خاص خود را دارند. سیمان به صورت پاکتی و یا فلهای در بازار فروخته میشود.
مهمترین مزیت سیمان مقاومت بالای آن در برابر آتش، فشار بالا، ضربه و... است. قیمت مناسب و قابل دسترس بودن این ماده باعث محبوبیت آن در ساخت ویلا در اقصی نقاط ایران شده است.
مصالح کامپوزیتی
کامپوزیت جزو مصالح مصنوعی است که در ساخت درب و پنجره، نما، سقف کاذب و... کاربرد دارد، مقاومت بالای این ماده باعث عمر بیشتر ویلا میشود.
وزن سبک، مقاومت در برابر رطوبت و خوردگی، توان بالا در جذب ضربه و فشار، قابلیت انعطافپذیری و فرمدهی و... از مهمترین ویژگیهای مصالح کامپوزیتی است، از این نوع متریال میتوان در ساخت ویلا به خصوص در شمال ایران استفاده کرد.
مصالح سنگی
مصالح سنگی متریالی طبیعی دارند. این مصالح نقش مهمی در اسکلت بتن دارند و معمولا شامل سنگریزه، شن، ماسه و... میشوند که هم در مرحله زیرسازی و هم در مرحله روسازی کاربرد دارند.
شناخت سنگ با کیفیت و مرغوب کار سادهای نیست و نیاز به تخصص دارد، از سوی دیگر توجه به نوع سنگ با توجه به میزان مقاومت آن در برابر شرایط متفاوت جوی نکته مهمی است که هنگام انتخاب این متریال باید از آن آگاه باشید.
بنابراین استفاده از مصالح سنگی در ساخت ویلا تنها زمانی پیشنهاد میشود که به نوع مرغوب و با کیفیت آن دسترسی داشته باشید.
مصالح پلیمری
از مصالح پلیمری اغلب در زیرساختها استفاده میشود. پلیمرها به دو شکل طبیعی و مصنوعی در بازار موجود هستند. قیمت مناسب، وزن کم، فرمپذیری، خواص فیزیکی و مکانیکی منحصربهفرد، ماندگاری بالا از جمله محاسن این نوع متریال است.
مصالح گچی
گچ دیگر متریال پرکاربرد در صنعت ساختوساز است. این گرد سفید رنگ در برابر آتشسوزی، حرارت، صدا و... مقاوم است و مانند عایق عمل میکند.
گچ به صورت ساده و ضدآب در بازار وجود دارد که نوع ضدآب آن مناسب ساخت و ساز ویلا در مناطق پر بارش و شرجی است، استفاده از گچ پیشساخته موجب تسریع در زمان ساخت ویلا میشود.
چوب پلاست
چوب پلاست نیز دیگر متریال مدرن و متداولی است که بیشتر در نماسازی و دکوراسیون بیرونی ویلا کاربرد دارد. مقاومت رنگ در برابر نور خورشید، تنوع در مدل و طرح، مقاومت در برابر پوسیدگی و... از جمله مزایای این مصالح در ساختمانسازی است.
نکات مهم در انتخاب بهترین متریال جهت ساخت ویلا
زمان انتخاب متریال با کیفیت جهت ساخت ویلا بهتر است سه مورد زیر را مد نظر داشته باشید:
- انتخاب متریال متناسب با مکان جغرافیایی ویلای ساخته شده سبب کاهش هزینههای اقتصادی جهت نگهداری آن میشود، پس در این مورد حتما با افراد کارشناس و متخصص مشورت کنید.
- حجم مصالح و متریال مورد نیاز جهت ساخت ویلا نسبت به ساخت آپارتمان و... بسیار کمتر است پس با توجه به این مهم میتوانید از مواد با کیفیتتر با قیمت بالاتر نیز استفاده کنید.
- شرایط جوی و اقلیمی نقش به سزایی در انتخاب بهترین متریال دارد، به طور مثال سازههای فلزی مناسب مناطق شرجی و بارانی نیستند؛ زیرا به سرعت دچار آسیب شده و زنگ میزنند.
جمع بندی
ما در این مطلب سعی کردیم پرکاربردترین و بهترین متریال جهت ساخت ویلا را معرفی کنیم. شما میتوانید با توجه به منطقه، شرایط جوی، متراژ ویلا، طرح و نقشه، بودجه و... یک یا ترکیبی از این مصالح را انتخاب کنید.
تماشاخانه