شنبه 14 مهر 1403

بیش از 49 هزار واحد مسکونی روستایی در زنجان مقام‌سازی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیش از 49 هزار واحد مسکونی روستایی در زنجان مقام‌سازی شد

زنجان - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان گفت: هم اکنون در این استان 92 هزارو 678 واحد مسکونی روستایی وجود دارد که از این تعداد 49 هزارو 582 واحد معادل بیش از 53 درصد مقاوم سازی شده است.

رضا خواجه ای روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مقاوم سازی واحدهای مسکونی موجب کاهش آسیب ها در بلایای طبیعی می شود و این موضوع از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی اضافه کرد: مسکن روستایی بنایی است که الگوی معماری آن دارای مبانی محیطی، اقتصادی و اجتماعی بوده لذا کارکردهای متنوعی را ارائه می دهد.

این مسؤول ادامه داد: بر این مبنا، می توان گفت، یکی از مهم ترین کارکردهای مساکن، ایجاد امنیت بوده که امروزه نگرش نوین پدافند غیرعامل برای ارتقاء امنیت در مناطق حساس به راهکارهای جدیدی روی آورده است.

این مسؤول ادامه داد: در این میان مقاوم سازی مسکن روستایی در جهت بهینه سازی کیفیت زندگی روستاییان و ماندگاری آنها در این مناطق از اولویت ها محسوب می شود، بنابراین انجام این کار مهم، طبق استانداردهای فنی از ضرورت های اساسی است، که در این راستا این نهاد گامهای مطلوبی برداشته است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان زنجان ادامه داد: پدافند غیرعامل از کم هزینه ترین اقدامات پیشگیرانه است و رعایت اصول آن موجب بهبود عملکرد سیستم ها و کاهش آسیب پذیری در مواقع بحرانی می شود و امکان ادامه حیات، افزایش بازدارندگی و پایداری و همچنین آسان کردن مدیریت بحران در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه را به دنبال دارد.

وی اضافه کرد: از آنجا که پایداری مناطق روستایی به عنوان تامین کننده امنیت غذایی دارای اهمیت استراتژیک در شرایط بحرانی به شمار می آید، توجه به عناصر کالبدی این مناطق از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، بر این اساس مسکن روستایی به عنوان مهمترین عنصر کالبدی مناطق روستایی نیازمند نگاه اساسی است.

خواجه ای تاکید کرد: مسکن به عنوان یک پدیده اثرگذار بر بافت کالبدی روستاهای کشور و عاملی مهم در ایجاد احساس امنیت و ماندگاری در روستاها نیازمند توجه جدی است.

این مسؤول، نهادینه کردن فرهنگ مقاوم سازی از طریق اعطای تسهیلات مسکن در بین مردم و مشخص کردن نقاط حساس مناطق روستایی و ارائه راهکارهایی در جهت ایجاد امنیت در این مناطق را امری مهم و ضروری بیان کرد.

وی اظهار داشت: ارتقای کیفی ابنیه یکی از راههای توانمندسازی نظام روستایی و ارتقاء امنیت در نقاط روستایی است که باید با توجه به سنت ها و هنجارهای جاری در هر مکان روستایی و به صورت تدریجی انجام گیرد، تا اینگونه بتوان به حفظ و تداوم ارزش های روستاها کمک کرد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان خاطرنشان کرد: شناسایی الگوهای بومی مسکن، تدوین قوانین ساخت وساز در جهت بهینه کردن شرایط زندگی با توجه به ویژگی های اقلیمی منطقه، توجه به الگوی معماری سنتی از طریق به کار بردن مصالح بومی و تدوین برنامه ها و ارائه الگوهای انعطاف پذیر برای دستیابی به اهداف پدافند غیرعامل در مناطق روستایی امری مهم و ضروری است، که باید مورد توجه مسؤولان مربوطه قرار گیرد.

*س_برچسب‌ها_س*