چهارشنبه 7 آذر 1403

بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد

چند ماه از اجرا شدن سهمیه بندی بنزین می گذرد و به دلیل نداشتن سهمیه کافی یارانه بنزنین موجب ساحل نششین شدن بسیاری از صیادان شد که در سفر آیت االله رئیسی به استان بوشهر این موضوع مورد بررسی قرار گرفت و ظرف 20 روز بعد گره ای که چندین ماه از طریق مختلف پییگیری شده بود و نتیجه ای نداشت به دست رئییس دستگاه قضایی کشور باز شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سپاس؛ دولت تدبیر و امید در چند ماه اخیر به منظور اصلاح قیمت سوخت و هدف مند کردن یارانه ها افزایش قیمت بنزین در دستور کار خود قرار داد اما سهمیه بندی سوخت، قایق های موتوری از قلم افتاد و مشکلاتی برای صیادان ایجاد کرد.

چند ماه از پیگیری مشکلات سوخت صیادان در جنوب کشور بخصوص استان بوشهر گذشت و دولت اقدامی که نتیجه بخش و اثر گذار باشد انجام نداد و باعث شد قشر زیادی از مردم استان بوشهر که از طریق دریا رزق و روزی می کنند امرار و معاش آنها با مشکلات بسیار زیادی مواجهه شود.

قولی که آیت الله رئیسی به صیادان داد و ظرف 20 روز عملی شد

آیت الله رئیسی، رئیس قوع قضائییه در سفر به استان بوشهر به جمع صیادان رفت و از نزدیک مشکلات آنها را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: قبل از سفر به استان بوشهر در رسانه ها مطلع شده بودم که یکی از مشکلات مردم استان بوشهر موضوع سهمیه بندی سوخت قایق های صیادی است به همین دلیل به جهت پیگییری با معاون اول رئیس جمهور تماس گرفتم و از ایین مشکل جویا شدم.

رئییس قوه قضائیه ادامه داد: معاون اول رئیس جمهور اعلام کردند در جلسه ای مشکل سوخت شناور ها رفع شده است که من همین جا از استاندار می خواهم پیگیری کنند و اگر در اختیارات استان است فورا رفع شود و اگر در حوزه و اختیارات استان خارج است در تهران پییگیری و قطعا این موضوع رفع خواهد شد.

مشکل سوخت صیادان رفع شد

روز گذشته خبری در خصوص اینکه مشکلات سوخت شناورهایی صیادی با پیگیری آت الله رئیسی رفع شده است در رسانه ها منتشر شد.

در همین زمینه علی جمادی رئیس کل دادگستری استان بوشهر گفت: به دنبال پیگیری های قضایی و همکاری و همراهی دولت مشکل صیادان در استان بوشهر رفع گردیده و سهمیه‌بندی بنزین یارانه‌ای قایق‌های صیادی بر اساس فرمول جهانی فائو تامین شد؛ در این فرمول مصرف بنزین براساس میزان دریاروی که حداکثر 21 روز در ماه است و قدرت موتور قایق تعیین می‌شود.

جمادی بیان کرد: بر این اساس سقف سهمیه بنزین یک‌هزار و 500 تومانی قایق‌های صیادی یک‌هزار و 200 لیتر در ماه تعیین شده که بر این اساس قایق‌های صیادی برای دریافت سهمیه بنزین خود باید در سامانه تجارت آسان ثبت‌نام کرده باشند.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر از صیادان به عنوان قشر زحمت کش و سخت کوش جامعه یاد کرد و گفت: مسئولین در راستای رفع مشکلات این قشر اهتمام ویژه داشته باشند که در همین راستا دستگاه قضایی هم در کنار آنها قرار خواهد داشت.

سهمیه بندی سوخت و گره ای که وارد زندگی صیادان جنوب شد

علی رئیسی نماینده صیادان شهرستان دیر با اشاره به مشکلات شغل صیادی در گفت و گو با خبرنگار سپاس اظهار کرد: مشکلات سوخت و هزینه ها مهمترین دغدغه امروز صیادان است که در خواست داریم جدیت مسئولان درعمل به وعده ها باشد و قولیی که انجام نمی شود بیان نکنند.

وی گفت: حدود250 قایق صیادی مجوزدار و 500 قایق بدون مجوز در قالب یک تعاونی صیادی در شهرستان دیر از توابع استان بوشهر فعال است که تا امروز علی رغم پیگیری‌های مکرر هیج اقدامی توسط دولت در خصوص سهمیه بندی سوخت دست صیادان ابلاغ نشده است.

نماینده صیادان شهرستان دیر تصریح کرد: پیشنهاد می کنم نحوه سوخت رسانی به شناورهای صیادی باید مانند دیگر شناور ها بر اساس فرومول خاصی باشد و برابر با عرف و رویه قانونی با یک نرخ مطلوب عرضه شود.

رئیسی افزود: صیادی از شغل‌های سخت مردمان شهرستان دیر می باشد که به نظر می‌آید دیگر مقرون به صرفه نیست و معیشت صیادان با تعطیل شدن صید و صیادی و نبود حمایت کافی از سوی مسئولان دولتی شرایط را به گونه‌ای رقم زده است، که به جای صید، صیادان همچون ماهی در تور این مشکلات گیر افتاده ایم.

وی با بیا اینکه اینکه صید ترال تهدیدی برای صیادان در دریای خلیج فارس می باشد، گفت: این فاجعه باعث می شود که در چند سال اخیر موجب کاهش گونه های اقتصادی آبزیان شود.

رئیسی در پایان خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر میزان سهم مردم بومی این شهرستان از این ظرفیت خدادادی هم کم‌تر شده است.

توقف شناورهای صیادی به دلیل نداشتن سوخت

عبدالله بویراتی مدیر عامل تعاونی صیادی بندر گناوه در گفت و گو با سپاس اظهار کرد: به دلیل اینکه ذخائر در ساحل وجود ندارد صیادان مجبور هستند به اعماق دریا سفر کنند و برای امرار و معاش فاصله ای حدود 60 الی 70 مایل طی کنند که برای هر رفت و آمد حدود 400 لیتر بنزین نیاز است که دولت ماهانه 1200 لیتر بنزین بیشتر مدنظر قرار نداده است.

وی ادامه داد: سهمیه ای که امروز نیاز است ماهانه 3هزار لیتر سوخت برای هر شناور باید ابلاغ شود تا صیادان بتوانند امرار و معاش کنند.

مدیر عامل تعاونی صیادی بندر گناوه افزود: اغلب شناورهای صیادی به دلی اینکه سوخت برای رفت به دریا ندارند متوقف شده اند و تا کنون یک لیتر سوخت یارانه ای دریافت نکرده اند.

این گلایه مندی در همه شهرستان های ساحلیی استان بوشهر مانند گناوه، دیلم، بوشهر، جزیره خارگ، تنگستان، دیر، کنگان و عسلویه در سفر رئییس دستگاه قضایی به استان بوشهر مطرح شد و آیت الله رئیسی قول دادند با فوریت این موضوع را پیگیری و نتیجه به استان اعلام خواهد شد.

سهمیه سوخت صیادی چه تاثیری بر سرانه مصرف آبزیان در کشور دارد؟

در این زمینه امین محمودی، کارشناس شیلات و منابع آبی بیان کرد: سرانه مصرف آبزیان تا قبل از انقلاب اسلامی 1 کیلوگرم بود که این میزان در سال 97 به حدود 11 رسیده است که خود نشان دهنده رشد 11 برابری می باشد و در سال جاری نیز مسئولین از سرانه مصرف 12 کیلوگرمی آبزیان در کشور خبر می دهند که با توجه به مشاهدات بنده بعید است این آمار درست باشد.

وی افزود: با این حال و بر اساس چشم انداز تعیین شده سرانه مصرف آبزیان در کشور باید تا پایان برنامه ششم توسعه به سالی 14 کیلوگرم افزایش یابد. این در حالی است که هم اکنون میانگین سرانه مصرف آبزیان در جهان بیش از 22 کیلوگرم می باشد.

سال

مصرف سرانه در ایران (کیلوگرم)

1391

8.1

1392

8.5

1393

9.2

1394

10

1395

10.6

1396

11.2

1397

11

او ادامه داد: بیشتر صید آبزیان کشور در سواحل چهار استان هرمزگان، خوزستان، بوشهر و سیستان و بلوچستان کشور صورت می گرفت، اکثر این استانها، به لحاظ منابع و ثروت خدادادی بخش عظیمی از امکانات و بودجه کشور را تامین می کنند، ولی بد نیست بدانیم که خوزستان طبق آخرین گزارش مرکز آمار، سیستان با 15.2، خوزستان با 14.7، هرمزگان 14.1 و بوشهر با 10.4 درصد بیکاری در رتبه های اول، سوم، پنجم و سیزدهم نرخ بیکاری در بین استانها کشور قرار دارند.

محمودی خاطرنشان کرد: بنابراین طبیعی است که عده ی زیادی از مردم این چهار استان کشور از طریق دریا و آبزیان اشتغالزایی برای خود دست و پا کنند و از طرف دیگر امنیت غذایی آنها به خطر نیفتد ولی واقعیت این است که مردم مناطق محروم کشور (به لحاظ توجه و رسیدگی مسئولین و نه امکانات و سرمایه های خدادادی) همواره وضعشان بدتر از گذشته می شود.

این کارشناس منابع آبی گفت: خوراک مهمترین عامل در تعیین قیمت ماهی است ولی بازارهای کشورمان متاسفانه تحت تاثیر جو روانی جامعه تاثیر می پذیرند به طوری که وقتی دلار گران شد تمام کالاهای دیگر چه مرتبط چه غیرمرتبط با دلار هم تاثیر پذیرفت در قضیه گرانی بنزین هم همین اتفاق افتاد طبیعی است که وقتی بنزین گران شود سایر کالاها هم گران می شود هر عقل سلیمی به این موضوع پی می برد ولی مسئولین دولت در اظهار نظرهای جالبی و خنده آوری از عدم گرانی سایر کالاها و نظارت روی آنها سخن می گویند ولی کافی است کلمه گرانی را در گوگل سرچ کنید تا بفهمید در تمام استانها کشور چه کالاهای گران شده اند.

وی افزود: به همین دلیل قیمت ماهی به تبع در بلندمدت از این امر تاثیر خواهد پذیرفت و قطعا افزایش خواهد یافت، اشتغالزایی در صنعت صیادی کاهش و امنیت غذایی و شغلی ساحل نشینان محروم به صورت جدی به خطر خواهد افتاد.

انتهای پیام //

بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 2
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 3
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 4
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 5
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 6
بی توجهی به سهمیه سوخت شناورها، صیادان جنوب کشور را ساحل نشین کرد / گره ای که با دستان آیت الله رئیسی باز شد 7