چهارشنبه 8 بهمن 1404

تأکید مقام قضایی بر ضرورت ایجاد ثبات در بازار ارز

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
تأکید مقام قضایی بر ضرورت ایجاد ثبات در بازار ارز

به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، ششمین جلسه کارگروه شناسایی موانع تولید و سرمایه گذاری مولد با محوریت شناسایی و بررسی راهکارهای رفع موانع نوسانات ارزی و بی‌ثباتی اقتصاد کلان در سالن جلسات شهدای عدالت حوزه معاونت اول قوه قضاییه برگزار شد.

این نشست به ریاست مسرور نعیمی، معاون نظارت بر جرایم، مفاسد و امور اقتصادی معاونت اول قوه قضاییه و با حضور نظری مدیر کل دفترحمایت از سرمایه گذاری سازمان بازرسی کل کشور، اسمعیلی پور مدیر کل دفتر محیط کسب‌وکار وزارت صنعت، معدن و تجارت، مهدی عزتی مدیریت اداره جرایم کیفری معاونت پیشگیری از وقوع جرم، محمدظاهری مدیر کل تنظیم بازار اتاق اصناف ایران، کاوند مدیر اداره تحقیقات ارزی بانک مرکزی و جمعی از مسئولان مرتبط برگزار شد.

مسرور نعیمی، معاون نظارت بر جرایم، مفاسد و امور اقتصادی معاونت اول قوه قضاییه در این نشست ضمن تبریک فرارسیدن ماه پر فضیلت شعبان اظهار کرد: حسب تکلیفی که رئیس قوه قضاییه تأکید کردند، قوه قضاییه به مبحث ارز و نوسانات بازار ارز ورود پیدا کرده است.

معاون نظارت بر جرایم، مفاسد و امور اقتصادی معاونت اول قوه قضاییه گفت: مسئله بی‌ثباتی در بازار ارز و مهار قیمت آن، یک امر غیرقابل حل نیست چنانکه بسیاری از کشورهای دارای شرایط مشابه کشور ما، از این مشکل عبور کرده‌اند، منتهی این امر نیازمند یک بسته جامع سیاستی و برنامه جامع اقدام است که طی آن هم محدودیت‌های ارزی و هم ظرفیت‌های موجود جهت افزایش عرضه ارز و نیز نحوه مدیریت منابع ارزی دیده شده باشد.

مسرور نعیمی تصریح کرد: اعتماد به مردم و جلب مشارکت آنها، حذف نرخ‌های رانتی، تسهیل ورود ارز به شبکه اقتصادی کشور، حمایت از صادرکنندگان خرد و کلان، توجه به بازار غیر رسمی در برنامه‌ریزی‌ها، استفاده از ابزارهای اقتصادی برای سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و شبه دولتی و ملزم کردن آنها به رعایت قانون می‌تواند مدیریت ارز و ثبات بخشی به بازار ارز را موجب شود.

وی همچنین با تأکید بر ضرورت ایجاد ثبات در بازار ارز، خاطرنشان کرد: دامنه تغییرات ارز باید محدود باشد. تعدیل نرخ ارز بازار رسمی متناسب با تغییرات نرخ غیررسمی ارز منجر به دور تسلسلی از افزایش نرخ ارز و همچنین افزایش نرخ تورم خواهد شد که بی‌ثباتی در اقتصاد کلان نتیجه قطعی آن خواهد بود.

معاون نظارت بر جرایم، مفاسد و امور اقتصادی معاونت اول قوه قضاییه عنوان کرد: در بعد نظارتی نیز قوه قضاییه با هدف رفع کاستی‌ها و کمک به دولت در ثبات بخشی به بازار از همه ظرفیت‌های خود استفاده می‌کند. جلسات متعدد و مکرر با نمایندگان مرتبط بخشی از اقدامات نظارتی قوه قضاییه است که طی آنها به بررسی سیاست‌ها، تصمیمات و اقدامات بانک مرکزی و دولت، آثار و نتایج این اقدامات بخصوص اثرات تورمی، برنامه‌های آتی، میزان تطابق با قوانین و برنامه هفتم، اقدامات سایر دستگاه‌ها و در نهایت پیشنهادات مختلف پرداخته و تذکرات لازم به دستگاه‌های ذیربط داده شد.