فرهنگی وبگاه تابناک
فرهنگی وبگاه تابناک
به باور برخی صاحبنظران، در صورتی که شخص درگذشته، در یادداشتی به وابستگانش مجوز داده باشد که اطلاعات شخصیاش را منتشر کنند، آنها به لحاظ اخلاقی چنین حقی دارند، اما اگر چنین مجوزی در زمان حیاتش نداده باشد، قاعدتا انتشار این مکتوبات به لحاظ اخلاقی قابل تایید نیست...
مشخص نیست آیا واقعا کشمکشی در جریان است و یا اساسا ماجرا از نظیر مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد تمام شده و خود را فاقد اختیار در این حوزه میدانند و در همین چارچوب پروژه مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فضای مجازی سازمان صداوسیما کلید خورده است؟
رضا عطاران در سینما به مراتب موفقتر از تلویزیون بود و مهران مدیری نیز با قهوه تلخ شروع خوبی داشت؛ اما پایان تلخی را تجربه کرد و در نهایت جزو معدود چهرههایی از این جمع بود که فرصت بازگشت به تلویزیون را با «در حاشیه» یافت؛ اما چنان فشاری به مدیران تلویزیون وارد شد که مدیری قید ساخت کمدی مشابه را بزند و...
در اواخر دهه چهارم انقلاب و در سالهای پایانی دهه نود، سینما با مشکلات جدی مواجه بود. گاهی متولیانش با سوء مدیریت به آتش این بحران می افزودند گاه مشکلات دیگر به سراغ این سینما میآمد. بحران ویروس کرونا در سال 2020 دنیای فرهنگ و هنر در جهان را با مشکلات جدی روبهرو کرد. از تعطیلی تولیدات سینمایی تا تعطیلی سینماها و سالنهای موسیقی و تئاتر. در ایران اما داستان چیز دیگری بود. نه سینمادار...
با توجه به اینکه از زمان تولید تا تسویه پس از اکران فیلمی در بسیاری از اوقات بیش از یک سال میگذرد، تولید فیلم سینمایی در صورتی که با کمتر از 40 درصد سوددهی همراه باشد، فاقد منطق اقتصادی است و با توجه به آنکه قریب به اتفاق فیلمهای سینمایی به چنین سوددهی دست نمییابند و اغلب تولیدات سینمای ایران حتی هزینههایشان با فروش سر به سر نیز نمیشود، فیلمسازی فاقد منطق اقتصادی شده است.
کریستین بل برای این تریلر روانشناختی 28 کیلوگرم از وزن خود را کم کرد تا نقشی بسیار دشوار را به باورپذیرترین شکل ممکن به نمایش بگذارد. نتیجه درخشان این کوشش، هرچند در گیشه شکست خورد، یکی از بهترین آثار روانشناختی است که تاکنون برای پرده نقرهای خلق شده است.
فیلم سینمایی «کشتارگاه» در عمل چهارمین فیلم عباس امینی در مقام کارگردان پس از فیلمهای «والدراما»، «هندی و هرمز» و «من اینجا هستم» است؛ هرچند با توجه به آنکه فیلمهای پیشین امینی با پروانه ویدیویی تولید شده، از نظر ساختار اداری سینمای ایران، او فیلماولی محسوب میشود!
اکنون با اوجگیری کرونا برخلاف خواست که این گروه خاص که اظهارنظرهای آتشین نیز داشتهاند، سالنهای سینما در مشهد، کرج و کاشان تعطیل شده و قاعدتا اگر کرونا با همین وسعت شیوع پیدا کند، این شیوع به سایر نقاط نیز تسری خواهد یافت.
برخی از نمایشهای این لیست ممکن است برای دوستداران تلویزیون آشنا و محبوب به نظر برسد: "سیمپسون ها"، "ساینفلد"، "فرندز" یا "دراگون بال زد". در اینجا با لیستی از فیلمهایی که اخیرا منتشر شده، روبرو میشوید که با تحسین بسیاری از کاربران و منتقدین مواجه شده است.
به تازگی کارگردان یکی از فیلمهای سینمایی از سه سال انتظار برای اکران فیلمش در سینمای بدنه انتقاد کرده بود اما واقعیت آن است که در آن بخش، مبنای اصلی ارزیابی میزان احتمالی فروش و جذابیت برای مخاطب عام است و حال اگر اندک روزنهای که برای فیلمهای غیرتجاری وجود دارد نیز بسته شود، ضربه بدی به سینمای مستقل ایران زده شده است.
آیا این رقم بیش از 300 میلیارد تومان یا در همین حدود است و در صورتی که رقم به این منظور به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تخصیص یافته، چرا میان فعالان این عرصه توزیع نشده است؟ برخورد مبهم و غیرشفاف با این موضوعات میتواند به برخی شائبهها دامن بزند؟
داوران جشنواره بین المللی فیلم صوفیه را که مهمترین جشنواره بلغارستان و از جشنواره های رده الف جهان محسوب می شود، امسال علاوه بر وبر، نیکولاس سلیس (تهیه کننده مکزیکی روما ساخته آلفونزو کوارون برنده شیر طلای ونیز 2018 و سه جایزه اسکار و نیز هلی ساخته آماته اسکالانته برنده نخل طلای کارگردانی کن 2013)، ایرمنا چیچیکووا (بازیگر بلغاری الاصل ویکتوریا 2014و برنده جایزه آکادمی فیلم بلغارستان)...
در اسناد رسمی ثبت شرکتها و موسسات، اسامی مدیران خانه سینما در سالهای 1392 و پیش از آن همچنان ثبت شده و تغییر نکرده است. حال سوال اساسی این است: آیا این مجمع عمومی فرجامی بر این اتفاقات خواهد بود و هیات مدیره و مدیرعاملی انتخاب میشوند که در اسناد رسمی کشور از جمله روزنامه رسمی نامهشان درج میشود؟
با توجه به آنکه تا 80 درصد قیمت بلیتها در اکران آنلاین به صاحب فیلم میرسد و این رقم نسبت به 35 درصد سهم بلیت سینما که به صاحب فیلم میرسد، اختلافی 45 درصدی دارد، ظاهرا سودآورتر بود، اما در نهایت این روش تا اینجا شکست خورد و...
اگر مشخص شود، پدیده «تیراژدزدی» فراگیر بوده و به یک یا چند ناشر و چند کتاب محدود نیست، اعتماد میان مولف و ناشر بیش از هر چیزی دستخوش آسیب خواهد شد و چه بسا از این پس مولفین در پی روشهایی برای راستیآزمایی درباره فروش کتبشان باشند.
این آهنگساز برجسته که متولد شهر رم است، فعالیت هنری خود را از سال 1961 آغاز کرد و علاوه بر «سرجیو لئونه» با کارگردانان سرشناسی مانند «برناردو برتولوچی»، «پیر پائولو پازولینی»، «پدرو آلمادوار»، «جوزپه تورناتوره»، «اولیور استون»، «ترنس مالیک»، «برایان دیپالما» و «بری لوینستون» همکاری داشته است.