تاثیرگذاری؛ نمود فعالیتهای جهاددانشگاهی در زنجان
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان گفت: تاثیرگذاری جهاددانشگاهی نمود فعالیتهای این نهاد در چهار دهه عمر خود است.
کامران جعفری دیروز (16 مردادماه) در جمع خبرنگاران ایسنا، با اشاره به چهلسالگی جهاددانشگاهی، اظهار کرد: چهلسالگی، سن بلوغ و پختگی جهاددانشگاهی است و این نهاد انقلابی در چهار دهه فعالیت خود توانسته است خدمات بسیاری را در حوزههای مختلف ارائه کند.
وی با اشاره به فعالیتهای جهاددانشگاهی در دهه شصت، افزود: این نهاد با توجه به پتانسیلهایی که داشت در جنگ تحمیلی نقش خود را ایفا کرد و پس از آن در دهه دوم فعالیت خود در بحث آموزش که زیربنای توسعه کشور است، مشارکتی فعال داشت و آموزشهای کوتاهمدت برای مهارتآموزی در این دهه فعالیت خود را آغاز کرد.
این مسئول با اشاره به تهاجم فرهنگی در دهه هشتاد در کشور، ادامه داد: در اواخر دهه 70 و اوایل دهه 80 نیاز به کارهای فرهنگی در کشور بیش از پیش احساس شد و بنای فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی در این دهه بنیان گذاشته شده و در حال حاضر بسیاری از اقدامات جهاددانشگاهی ذیل کارهای فرهنگی معنا پیدا میکند.
جعفری، الگوسازی را یکی از وظایف مهم جهاددانشگاهی دانست و تصریح کرد: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) نیز در دهه هشتاد که در کشور بسترسازیهای فرهنگی انجام میشد، تاسیس شده و در زمینه اطلاعرسانی و فرهنگسازی در کشور نقش بیبدیلی را اجرا کرده است. در دهه نود که دهه چهارم فعالیت جهاددانشگاهی بود، مسئله اقتصاد در کشور مورد توجه بسیاری قرار گرفت.
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان یادآور شد: در دهه نود، اقتصاد مبتنی بر منابع در جهان کمرنگ شده و کشورهای مختلف اقتصاد خود را به سمت اقتصاد دانشبنیان سوق دادند که برخلاف اقتصاد مبتنی بر منابع، ارزشافزوده بسیاری را تولید میکند که در همین راستا معاونت چهارم جهاددانشگاهی (ستفا) ایجاد و پس از آن مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری تاسیس شده و جهاددانشگاهی در تولید فناوری و تبدیل فناوری به ثروت، گام برداشت.
وی با بیان اینکه تاثیرگذاری جهاددانشگاهی نمود فعالیتهای این نهاد در چهار دهه عمر خود است، گفت: جهادددانشگاهی استان زنجان نیز رشدی منطبق با نمودار رشد جهاددانشگاهی در کشور دارد و این رشد همانند سایر پیشرفتها با فراز و فرود همراه است.
این مسئول همه بخشهای جهاددانشگاهی را دارای رشد متوازن دانست و عنوان کرد: تربیت نیروی انسانی دیگر وظیفه مهم جهاددانشگاهی است که واحد زنجان به خوبی توانسته نقش خود را ایفا کند، به طوری که 30 هزار نفر از جمعیت 440 هزار نفری شهر زنجان از خدمات آموزش کوتاهمدت جهاددانشگاهی استفاده میکنند که سرانه این بخش 6.7 درصد است که خوشبختانه با توجه به الگو و فرهنگسازی انجام شده مردم در زنجان، به آموزشهای این نهاد اعتماد کردهاند و زنجان در بحث آموزشهای مهارتی کوتاهمدت همواره جزو سه استان اول کشور است.
جعفری، از قرارگیری واحد علمیکاربردی جهاددانشگاهی استان زنجان در بین پنج استان برتر خبر داد و افزود: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی با توجه به برنامههای متنوعی که دارد، رتبه ممتاز را در بین استانها داشته و توانسته برای اولینبار در کشور ساختمان ملکی باشگاه علمی فرهنگی دانشجویان را در دانشگاه زنجان داشته و توانسته ارتباط خوبی بر پایه دانشگاه و دانشجو برقرار کند که امیدواریم این ارتباط در دهه آتی به سطح جامعه تسری یابد.
رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان با اشاره به رتبه و جایگاه مناسب معاونت پژوهشی این نهاد، اظهار کرد: با توجه به سرانه هیئتعلمی که جهاددانشگاهی استان زنجان دارد، توانسته جایگاه خوبی کسب کرده و تولیداتی از قبیل نانو ذرات طلا، قارچ گانودرما، شبکهسازی محصولات سالم و... را در کارنامه کاری خود داشته باشد.
این مسئول خاطرنشان کرد: معاونت سازمان تجاریسازی نیز فعالیت خوبی داشته است، به طوری که مرکز رشد صنایع خلاق فرهنگی جهاددانشگاهی زنجان به صورت ویژه در حوزه صنایع فرهنگی فعالیت میکند که بر همین اساس اولین صنایع فرهنگی خلاق در کشور ایجاد شد که جزو 23 پروژه اقتصاد مقاومتی استان است و با این تفاسیر میتوان آینده خوبی را برای جهاددانشگاهی زنجان، با توجه به الگوسازی و نیروی جوان متصور شد.
انتهای پیام