جمعه 5 بهمن 1403

تامین آب و انرژی مهم‌ترین چالش پیش‌روی اصفهان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
تامین آب و انرژی مهم‌ترین چالش پیش‌روی اصفهان است

اصفهان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: مهم‌ترین چالش استان اصفهان تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و تامین انرژی است که باید برای رفع این مهم اقدامی اساسی صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، حجت الله غلامی روز سه شنبه در حاشیه افتتاح پنج طرح زیربنایی برق در هفته سوم طرح ملی پویش الف - ب - ایران در سالن اجتماعات برق منطقه‌ای استان افزود: اجرای و تکمیل طرح‌های آب این استان باید در اولویت قرار گیرد زیرا شرایط تامین آب در این منطقه با مشکل مواجه شده است.

وی تصریح کرد: وضعیت آب در این منطقه ایجاب می‌کند که اجرای طرح‌های جدید انتقال آب کلید بخورد و طرح‌های نیمه تمام تکمیل شود تا در آینده مشکلی برای تامین این نیاز ضروری و حیاتی به وجود نیاید.

طرح پویش هر هفته موجب رقابت سالم در استانها شد

غلامی بیان کرد: اقدام ارزشمند وزارت نیرو با طرح پویش هر هفته الف ب ایران موجب نظم و انضباط مستمر در برنامه ریزی در افتتاح پروژه‌های عمرانی، توسعه‌ای، اشتغالزایی، ایجاد انگیزه و رقابت سالم در استان‌ها و نهادها شده است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان ادامه داد: مهم ترین چالش پیش روی استان با توجه به کاهش قابل توجه بارش‌ها در سال آبی به میزان 35 درصد نسبت به میانگین بلندمدت و 24 درصد نسبت به سال گذشته تامین آب آشامیدنی، کشاورزی و تامین انرژی استان است که امیدواریم با افتتاح پروژه‌ها و سرمایه گذاری‌ها با مشارکت بخش خصوصی جبران شود.

ضرورت توجه ویژه در طرحهای زیرساختی برق استان

این مسوول استانداری اصفهان تصریح کرد: درخواست می‌کنیم نسبت به تکمیل و تسریع پروژه‌های نیمه تمام به ویژه در بخش آب آشامیدنی، صنعت، کشاورزی و شروع پروژه‌های جدید در بخش آب این مشکلات برطرف شود.

وی اظهار کرد: در بخش انرژی با توجه به طراز منفی تولید در استان استدعا داریم در حوزه زیرساخت پروژه‌های مهم استان که شامل ایجاد نیروگاه شرق اصفهان، توسعه نیروگاه شهید محمد منتظری و تکمیل نیروگاه جنوب اصفهان که از پروژه‌های اقتصاد مقاومتی هستند توجه ویژه‌ای صورت بگیرد.

طرح های امروز موجب صرفه جویی در مصرف آب و برق شد

سید محمدرضا نوحی معاون هماهنگی شرکت برق منطقه‌ای اصفهان گفت: پروژه‌هایی که امروز به بهره برداری رسید ضمن تولید سالانه 35 هزار کیلووات ساعت برق از مصرف یک میلیون مترمکعب معادل گاز طبیعی و انتشار 2.4 هزار تن آلاینده‌های زیست محیطی جلوگیری خواهد کرد و باعث صرفه جویی 770 لیتر آب در فرایند تولید برق می‌شود.

بهره برداری از 2 نیروگاه خورشیدی و 2 پست انتقال برق اصفهان روز سه شنبه در قالب هفته سوم " طرح ملی پویش الف - ب - ایران" با اعتباری بالغ بر 55 میلیارد تومان با حضور ویدئو کنفرانسی وزیر نیرو آغاز شد.

به گزارش ایرنا، نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی طالخونچه واقع در شهرستان مبارکه با هزینه‌ای بالغ بر هشت میلیارد تومان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی با هدف تولید تجمعی یک میلیون و 752 هزار کیلو وات ساعت انرژی الکتریکی احداث و امروز به مرحله بهره برداری رسید.

صرفه جویی در مصرف 500 هزار متر مکعب گاز طبیعی سوخت، 385میلیون لیتر صرف جویی در مصرف آب و انتشار نیافتن 2 هزار و 100 تن گازهای گلخانه‌ای در سال، اشتغال زایی 12 نفر مستقیم و 30 نفر غیر مستقیم از جمله مزایای این پروژه به شمار می‌رود.

این نیروگاه در زمینی به مساحت 2 هکتار با 3 هزار و 114 صفحه (پنل) خورشیدی 325 واتی با برند TRUNSUN TSP-72 و مدل پلی کریستال و13 عدد اینورتر مدل SMA SHP-75 به ظرفیت 75 کیلووات احداث شده است.

همچنین به طور همزمان نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی زاد افشار در تیران و کرون با هدف تولید تجمعی یک میلیون و 752 هزارکیلووات ساعت انرژی الکتریکی با سرمایه گذاری بالغ بر هشت میلیارد تومان توسط بخش خصوصی وارد مدار تولید شد.

صرفه جویی در مصرف 500 هزار متر مکعب گاز طبیعی سوخت، 385میلیون لیتر صرف جویی در مصرف آب، انتشار نیافتن 2 هزار و 100 تن گازهای گلخانه‌ای و اشتغال زایی 12 نفر مستقیم و 30 نفر غیر مستقیم از مزایای این پروژه است.

نیروگاه یاد شده در 2 هکتار زمین ایجاد شده و دارای 468 پنل خورشیدی 325 و 335 واتی با نشان (برند) و مدل Znshine325 -Risen335-Csun و 3 عدد اینورتر مدل Huawei به ظرفیت 140 کیلووات است.

خط چهار مداره 63 کیلوولت منشعب از پست 400 به 63 کیلوولت هسنیجه به طول 20 کیلومتر مدار و تعداد 30 عدد دکل با هدف تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان صنعتی و تغذیه پست‌های 63 کیلوولت شهرک صنعتی علویجه، سیمان ساروج، هسنیجه با هزینه ای معادل 15میلیارد تومان سومین طرح از پروژه‌های مورد اشاره است.

پست 400 به 63 کیلوولت هسنیجه با اعتباری معادل 320 میلیارد تومان در زمینی به مساحت 19 هکتار با دو قسمت 400 و 63 کیلوولت در مجاورت شهرک بزرگ صنعتی اصفهان، یکی از پروژه های مهم و زیربنایی صنعت برق این منطقه است که دی سال گذشته به بهره برداری رسید.

خط 4 مداره 63 کیلوولت منشعب از پست 400 به 63 کیلوولت سپاهان به طول 20 کیلومتر مدار و 30 عدد دکل با هدف تامین برق پایدار و مطمئن برای مشترکان صنعتی و تغذیه پست‌های 63 کیلوولت جاده نایین و لاله هسنیجه با هزینه ای معادل 15میلیارد تومان طرح دیگری است که امروز افتتاح شد.

پست 400 به 230 و 400 به 63 کیلوولت سپاهان در مجاورت فرودگاه در شمال شرق اصفهان در زمینی به مساحت 15 هکتار احداث شده و با ظرفیت 800 مگاولت آمپر در سه سطح ولتاژ 400، 230 و 63 کیلوولت به عنوان یکی از بزرگترین ایستگاه‌های برق 400 کیلوولت منطقه و از پروژه های راهبردی و ملی صنعت برق کشور محسوب می‌شود.

همچنین احداث 2 بی (اصطلاحی در عملیات توزیع و تامین برق) 63 کیلوولت در پست 63 به 20 کیلوولت شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختیاری جهت تغذیه پست 63 به 20 کیلوولت دشتک و با هدف تامین برق پایدار برای مشترکان صنعتی و تجاری و تغذیه پست دشتک با هزینه ای معادل 9 میلیارد تومان به تلاش شرکت برق منطقه ای اصفهان انجام شد.

امروز در هفته سوم طرح پویش الف - ب - ایران در سال 1400 بهره برداری از هشت پروژه صنعت آب و برق در قالب 6 طرح در استان‌های اصفهان، کرمانشاه و چهارمحال و بختیاری با اعتبار 225 میلیارد تومان با حضور رضا اردکانیان وزیر نیرو از طریق ویدئو کنفرانس آغاز شد.

استان پنج میلیون نفری اصفهان 24 شهرستان دارد.

*س_برچسب‌ها_س*