یک‌شنبه 4 آذر 1403

تامین 8.7 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تاکنون

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
تامین 8.7 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تاکنون

اقتصادنیوز: سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلا ایران با اشاره به میزان تامین ارز صورت گرفته از ابتدای سال تا هفته گذشته گفت: مبلغ 8.7 میلیارد دلار ارز از ابتدای سال تامین شد که از این میزان مبلغ دو میلیارد دلار تنها در هفته گذشته تامین ارز شده است.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اصغر بالسینی در یک برنامه تلویزیونی با تشریح میزان تامین ارز صورت گرفته از ابتدای سال تا پایان هفته گذشته گفت: مجموع ارزی که بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته برای واردات کشور تامین کرده است، مبلغ هشت میلیارد و 743 میلیون دلار است که از این میزان حدود دو میلیارد دلار تنها در هفته گذشته تامین شده است.

وی افزود: بیشترین تامین ارز صورت گرفته در هفته گذشته برای گروه کالاهای تجاری و بازرگانی با مبلغ 882 میلیون دلار بوده است.

سخنگوی مرکز مبادله خاطر نشان کرد: کالای اساسی یکی از مهم‌ترین اقلامی است که بانک مرکزی برای تامین نیازهای کشور ارز آن را با نرخ ترجیحی 28 هزار و 500 تومان تامین می‌کند که مجموع آنچه بانک مرکزی از ابتدای سال تا هفته گذشته برای این گروه تامین ارز انجام داده، مبلغ دو میلیارد و 362 میلیون دلار است که مبلغ دو میلیارد و 36 میلیون دلار آن برای تامین کالای اساسی و کشاورزی و مبلغ 326 میلیون دلار از آن جهت تامین دارو و تجهیزات پزشکی صورت گرفته است.

بالسینی با اشاره به گروه کالاهای مشمول ارز ترجیحی اظهار کرد: کالاهایی که مشمول دریافت ارز ترجیحی می‌شوند؛ بر اساس بند الف تبصره قانون بودجه سال 1403 شامل انواع گوشت وارداتی (گوشت گوسفندی و گوساله ای)، گندم، جو، ذرت دامی، دانه‌های سویا، کلزا و پنبه است. همچنین در سرفصل دارو نیز شامل داروهای خارجی می‌شود که نمونه مشابه داخلی ندارد. همچنین، مواد اولیه دارو و برخی اقلام دارویی دیگر در گروه کالاهای مشموع ارز ترجیحی (28 هزار و 500 تومان) است.

وی ادامه داد: سرفصل دیگری که باید به آن اشاره کرد، گروه صنایع است که از ابتدای سال تا امروز از طریق سامانه نیما، مبلغ چهار میلیارد و 683 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است و همچنین از طریق ارز واردات در مقابل صادرات (ارز اشخاص) مبلغ یک میلیارد و 499 میلیون دلار تامین ارز صورت گرفته است.

سخنگوی مرکز مبادله در پایان ضمن اشاره به هدف از تخصیص ارز ترجیحی به برخی از اقلام و کالاها گفت: هدف از تخصیص ارز ترجیحی این است که کالاهای مصرفی نهایی در سبد معیشتی مردم با نرخ و هزینه ارزان‌تری به دست مردم برسد.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید