یک‌شنبه 30 دی 1403

تاکید عضو کمیسیون انرژی مجلس بر ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر درباره میادین مشترگ گاز

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تاکید عضو کمیسیون انرژی مجلس بر ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر درباره میادین مشترگ گاز

یک عضو کمیسیون انرژی مجلس بر ضرورت سرمایه‌گذاری بیشتر درباره میادین مشترگ گازی ایران و قطر تاکید کرد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا ورناصری نماینده مجلس شورای اسلامی درباره میدان گازی مشترک میان ایران و قطر گفت: پارس جنوبی با حدود 8 درصد از ذخایر گازجهان و 50 درصد از ذخایر گاز داخلی ایران بعنوان بزرگترین میدان گازی جهان از نظر ذخایر و یکی از بزرگترین منابع گازی مستقل دنیا روی خط مرزی مشترک ایران و قطر به فاصله 100 کیلومتری ساحل جنوبی ایران قرار دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ایران از میدان گازی مشترک پارس جنوبی برداشت کافی دارد یا خیر؟ تاکید کرد: در پاسخ این سوال شما بایدبگویم که به فضل الهی پارس جنوبی در آبهای ایران پربارترین قسمت میدان 3700 کیلومتر مربع را شامل میشود و کشورمان از این میدان برداشت مناسب دارد، هرچند ایران با اتکا به توانمندی داخلی این میدان را به مرحله تولید رسانده اما حقیقت امر این است که منابع سرمایه گذاری در ایران محدود است و ضروریست برای توسعه صنعت نفت و گاز جذب سرمایه خارجی توسعه و تسهیل یابد.

وی در ادامه افزود: البته ضمن اینکه باید تفاهم نامه های انرژی با همسایگان را جنبه اقتصادی بدهیم ایضاً باید جهت توسعه، برداشت مشکلاتی مثل کمبود منابع سرمایه گذاری، عدم استحصال تکنولوژی روز دنیا و مهاجرت گاز در نتیجه افت فشار را به سرعت مدیریت کنیم.

عضو کمیسیون انرژی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که پیشنهاد شما برای توسعه میادین گازی مشترک ایران و قطر چیست؟ افزود: همانطور که در پاسخ سوال پیشین عرض کردم مهمترین مشکل تاخیر پروژه های نفتی گازی تامین منابع مالی و فناورانه است ما باید شرایط ایده آل جهت جذب سرمایه گذاریهای متعدد را فراهم کنیم البته این پروسه دشواری های خود را دارد چرا که برخلاف قطر ما درگیر تحریم های غرب هستیم.

نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: بنا براین باید توجه داشته باشیم که قطر با سرمایه گذاری گسترده و همکاری با شرکتهای عظیم انرژی، استفاده از فناوری مدرن و صادرات گاز طبیعی به روشهای متعدد از محل میدان پارس جنوبی درآمدهای چشمگیری داشته، ما نباید اکثر گاز تولیدی این میدان مشترک را برای مصارف خانگی - صنعتی و یا پرداخت یارانه ها عرضه کنیم همچنین به تغییرات جدید در ساختار سیاستهای کلی اقتصادی در حوزه نفت و گاز و اصلاح قوانین این حوزه نیاز داریم و در صورت عدم توسعه پارس جنوبی با مشکل جدی برای تأمین سوخت و امنیت کشور روبه رو خواهیم شد لذا باید به این مهم توجه شود. وی در پاسخ به این سوال که توسعه و سرمایه گذاری روی این میادین تا چه حد اهمیت دارد؟ یادآور شد: بدیهی است که طبق برآورد برخی کارشناسان ظرفیت برداشت گاز از میدان گازی پارس جنوبی به پیک خود رسیده و از سال 1404 روند تولید از این میدان احتمالا کاهشی خواهد داشت، لذا برای افزایش سهم مشترک منابع هیدروکربونی در پهنه خلیج فارس به سرمایه گذاریهای بیشتر نیاز خواهیم داشت. از سوی دیگر همکاری قطر با شرکتهای متعدد اروپایی جذاب سازی روشهای انعقاد قراردادها و گنجاندن ردیف مشارکت در تولید استفاده از تکنولوژیهای جدید، عدم اعمال تحریمها بر تجارت این کشور شرایطی را رقم زده که هرچه ایران در توسعه این مخزن مشترک تاخیر داشته باشد به صورت تصاعدی منافع ملی در برداشت گاز از دست خواهد رفت که این امر کار ما جهت کاهش ناترازی گاز و تأمین سوخت را افزایش خواهد داد.

ور ناصری در پایان خاطر نشان کرد: این میدان بزرگترین کانون توسعه صنعتی - اقتصادی ماست که علاوه بر درآمد 414 میلیارد دلاری تأمین حداکثری گاز کشور رونق صنعت پتروشیمی اشتغال پایدار را هم رقم میزند لذا بدیهی است که توسعه این میدان بسیار حیاتی و با آینده نگری همراه است.