پنج‌شنبه 17 آبان 1403

تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟

شنیده‌ها و دیدههایمان نشان می‌دهد که افزایش قیمت میوه و کاهش قدرت خرید مردم، باعث شده است بیشتر خرید‌ها به صورت دانه‌ای باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، میوه های خوش آب و رنگ تابستانی دل هر رهگذر را می برد. تنوع میوه در این فصل بیش از هر مواد خوراکی دیگری به چشم می آید. هر چند که به لطف وجود انواع روش های نگهداری تهیه هر نوع میوه در هر فصلی از سال ممکن به نظر می رسد در این بین مسئله ای که مطرح است مصرف هر میوه در همان فصل سال مستلزم پرداخت قیمت های چندبرابری نیست.

اما به لطف قیمت های سرسام آور این بازار مصرف هر نوع میوه در هر فصل سال را به یک کالای نسبتا لوکس تبدیل کرده است که از توان مصرف هر خانواری خارج است و گاها فصل تمام می شود و آرزوی خرید این میوه ها در دل عده‌ی زیادی باقی می ماند...

تورم بالا در بازار میوه

هرچند خشک سالی و سرمازدگی، بین 20 تا 100 درصد از محصولات باغی استان را از بین برده، تا دلتان بخواهد میوه چه تابستانی و چه غیرتابستانی در بازار فراوان است، اما همان طور که مطرح شد، گران است. آن طور که مرکز آمار اعلام کرده، نرخ تورم نقطه‌ای خرداد برای گروه عمده خوراکی ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات 3/62 درصد است. یعنی شما برای خرید یک بسته کالای مشخص در خرداد 1400 باید 62/3 درصد بیشتر نسبت به خرداد 99 هزینه کنید.

در کنار گرانی روغن، برنج، گوشت و مرغ مردم مشکلات دیگری هم دارند که ساده‌ترین آنها گرانی مایحتاج عادی و اصلی زندگی مثل میوه است. این روز‌ها و در حالی که به پایان فصل تابستان نزدیک میشویم، تورم و افزایش قیمت‌ها گلایه شهروندان کردستانی و فروشندگان را با هم به دنبال داشته است.

وضع قیمت ها در بازار میوه

یک فروشنده میوه در راسته میوهفروشان میدان انقلاب سنندج میگوید: میوههای وارداتی مثل موز، آناناس، انبه و نارگیل تکلیفشان روشن است و با گران شدن دلار هر روز افزایش قیمت می‌یابند. موز از کیلویی 13 هزار تومان به 30 هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرده است، سایر میوههای وارداتی هم در بازار گران شده‌اند و مردم به گران شدن این دسته از میوهها اعتراض ندارند، چون مشتریان خاص خودش را دارد.

«قادر الیاسی» گفت: میوههای نوبرانه هم به دلیل شرایط آب و هوایی استان از جنوب وارد میشود و طبیعتا گران است، در حالی که وقتی میوه‌های محلی باغ‌های استان میرسد، باید قیمت میوه در بازار کاهش پیدا کند اما امسال وضعیت به این صورت نبود. به عنوان نمونه یک کیلوگرم انگور از 10 تا 25 هزار تومان و یک کیلوگرم هلوی انجیری از 10 تا 20 هزار تومان در بازار به فروش میرسد.

وی می‌گوید: گرانی میوه از جانب ما نیست و 15 درصد سود برای ما تعیین شده است.

عامل گرانی میوه دلالان هستند و باید دستشان کوتاه شود. شاید سرمای امسال کردستان دلیل دیگر کمبود میوه‌هایی در بازار بوده است. همچنین نظارت خاصی بر کار عمدهفروشان میدان میوه و تره‌بار نمیشود و میوه را با جعبه فاکتور میزنند، در حالیکه این رویه روی قیمت کیلویی میوه‌ها تاثیر میگذارد.

شنیده‌ها و دیده هایمان نشان می‌دهد که افزایش قیمت میوه و کاهش قدرت خرید مردم، باعث شده است بیشتر خرید‌ها به صورت دانه‌ای باشد.

این نکته را میوه فروشان مناطق مختلف شهر سنندج می‌گویند: یکی از میوه فروشان قدیمی در بازار همان طور که یک چشمش به تلویزیون نصب شده روی دیوار مغازه است و چشم دیگرش به ترازو، در پاسخ ما که می‌پرسیم آیا می‌شود چند دانه از هر میوه برداریم، می‌گوید: فقط شما دانه‌ای خرید نمی‌کنید. الان از یک طرف کرونا باعث شده است میزان مهمانی‌ها کم شود و از طرف دیگر با این قیمت‌ها دیگر خیلی‌ها نمی‌توانند کیلویی خرید کنند. خیلی از قدیمی‌های محله که قبلا کیلوکیلو میوه می‌خریدند، حالا چند قلم خریدشان به دوسه کیلو هم نمی‌رسد؛ شما که دیگر جوان هستید.

برخی افراد سودجو به ویژه کسانی که با وانت میوه می‌فروشند نبض بازار میوه را در دست گرفته‌اند و به راحتی مانند نرخ طلا قیمت میوه را بالا و پایین می‌برند نظارتی بر روند کار و فعالیت آنها وجود ندارد تنها متولیان امر می‌تواند به مغازه‌داران گیر بدهند.

الان در این شرایط در حالی که به مردم و مغازه‌داران فشار جدی وارد شده، دست دلال‌ها برای خراب کردن بازار باز شده است.

عرضه مستقیم میوه به مصرف کننده بدون دخالت دلالان و ایجاد بازارچه های محله توسط شهرداری ها راهکار مناسبی است که می تواند تا حدودی تب افزایش قیمت میوه را فروکش کند تا مردم عادی نیز بتوانند از نعمتهایی داخلی که نه به واردات ارتباطی دارد و نه ارز خاصی می خواهد، بهره مند شوند!

انتهای پیام /
تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟ 2
تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟ 3
تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟ 4
تب گرانی میوه خیال پایین آمدن ندارد / چه کسانی مسئول گرانی و چندنرخی بودن میوه هستند؟ 5