تحریم های نفتی
تحریم های نفتی
اکوایران: سه عامل تحریمهای نفتی، خطر تصرف نفتکشها و بیمه نشدن کشتیهای حامل نفتهای تحریمی باعث شده تا کشورهای تحریمشده مانند ایران و روسیه برای کاهش هزینهها و ریسکها اقدام به خرید کشتیهای فرسوده و انتقال نفت با این کشتیها کنند. از زمانی که روسیه تحت تحریم نفتی قرار گرفته، میزان خرید این کشتیها به اندازه قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
اقتصادنیوز: رویترز ادعا میکند که تحریمهای آمریکا - حتی با تأثیرات ثانویهشان - نتوانستهاند ایران را از تولید سطوح خالصتر اورانیوم باز دارد و چین با خرید نفت ایران آنها را نادیده گرفته است و مشخص نیست که آیا اقدامات سازمان ملل مؤثرتر خواهد بود یا خیر.
به گفته شبکه خبری بلومبرگ، با وجود تحریم های نفتی غرب علیه روسیه که در ماه فوریه اجرایی شد، این کشور در حال حاضر در مسیر ثبت بالاترین نرخ صادرات محصولات نفتی خود در 7 سال گذشته پیش میرود.
مرکز آمار اروپا از واردات نفت ایران توسط سه عضو اتحادیه اروپا در سال 2022 خبر داد و بلغارستان را جدیدترین مشتری نفت ایران در این اتحادیه معرفی کرد.
مرکز آمار اروپا بلغارستان را جدیدترین مشتری نفت ایران در اتحادیه اروپا معرفی کرد.
مرکز آمار اروپا از واردات نفت ایران توسط سه عضو اتحادیه اروپا در سال 2022 خبر داد.
مرکز آمار اروپا بلغارستان را جدیدترین مشتری نفت ایران در اتحادیه اروپا معرفی کرد.
حمیدرضا صالحی، رئیس فدراسیون صادرکنندگان انرژی ایران، درباره خبر بلومبرگ مبنی بر تخفیفهای بیشتر ایران از روسیه در بازار چین گفت: این عددهای تخفیفی که بلومبرگ اعلام کرده است باز هم به قیمت روسیه نمیرسد، چیزی که اروپا با روسیه بسته بود کمتر از 12 دلار پایینتر از برنت بود با این وجود ایران باید تخفیف بیشتری دهد. گفته میشد ایران تا 15 دلار هم تخفیف میداده است و عدد جدیدی هم نیست.
روابط ایالات متحده و عربستان از زمان کلید خوردن آن در پایان جنگجهانی تا به امروز بارها بازتعریف شده است. اخیرا نیز شواهد نشان میدهد که روابط ریاض و واشنگتن شاید نیاز به خانه تکانی داشته باشد.
اگرچه بسیاری تصمیم ریاض مبنی بر کاهش تولید نفت را دهن کجی به واشنگتن قلمداد کردند، مقام های دولتی می گویند که ایالات متحده از این تصمیم آگاه بوده است.
اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش میکنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را بهصورت گذرا و در میان اخبار و گزارشهای منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم.
در دوران سلطنت فتحعلیشاه و محمدشاه قاجار دو پوند استرلینگ برابر با یک تومان ایران شد. در این زمان یک پوند برابر بود با 25 فرانک فرانسه و 10 روپیه هند، یعنی، یک تومان ایران برابر بود با 5/ 12 فرانک فرانسه. در همین زمان، یک تومان ایران با دو دلار و پنجاه سنت آمریکا برابر بود. در سالهای منتهی به انقلاب و از نیمه دوم سال 1356 نرخ رشد اقتصادی روند کاهشی به خود گرفت. با این وجود قیمت ارز...