چهارشنبه 23 مهر 1404

تحقق ترانزیت 15 میلیون تن کالا تا سه ماه آینده

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
تحقق ترانزیت 15 میلیون تن کالا تا سه ماه آینده
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران به نقل از وزارت راه و شهرسازی، فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، روز سه‌شنبه 22 مهر پس از بازدید از پروژه‌های زیرساختی و بارانداز ریلی آستارا در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پروژه راه‌آهن رشت - آستارا که حلقه مفقوده کریدور بین‌المللی شمال - جنوب به شمار می‌رود، با سرعت قابل توجهی در حال اجراست و بر اساس برنامه‌ریزی انجام‌شده تا سه سال آینده تکمیل خواهد شد.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه گفت: تاکنون بیش از نیمی از مسیر این خط‌آهن تملک شده است. تملک مسیر بر عهده ایران بوده و ساخت ریل و تجهیز ناوگان با فاینانس روسیه تأمین می‌شود. روسیه تاکنون 34 کیلومتر از زمین‌های تحویل‌شده را برای آغاز عملیات اجرایی آماده کرده و مطالعات فنی نیز در حال انجام است.

صادق تأکید کرد: همکاری‌های سه‌جانبه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان روند توسعه کریدور شمال - جنوب را سرعت بخشیده و برگزاری منظم کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با این کشورها در سال‌های اخیر، زمینه‌ساز رشد مبادلات تجاری و توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل شده است.

وزیر راه و شهرسازی از توافق سه کشور برای ایجاد سامانه مشترک گمرکی و دیجیتال‌سازی فرایندهای مرزی خبر داد و گفت: تسهیل فرایندهای گمرکی نقش مهمی در افزایش سرعت و دقت تبادل کالا دارد. همچنین مقرر شد کارگروه ویژه‌ای برای بررسی و رفع مشکلات رانندگان کامیون‌ها در مرزهای سه کشور تشکیل شود.

صادق با اشاره به چشم‌انداز همکاری‌های سه‌جانبه تصریح کرد: هدف‌گذاری ما افزایش حجم ترانزیت کالا تا 15 میلیون تن در سال تا سال 2028 است که تحقق آن نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و تسهیل فرایندهای تجاری و گمرکی است.

وی با بیان اینکه کریدور بین‌المللی شمال - جنوب چارچوبی منحصربه‌فرد برای توسعه مناسبات اقتصادی، حمل‌ونقلی و انرژی میان سه کشور است، افزود: تفاهم‌نامه‌هایی نیز در حوزه انتقال برق و گاز میان ایران، روسیه و آذربایجان به امضا رسیده که زمینه‌ساز افزایش تبادلات انرژی و تسریع در توسعه زیرساخت‌های منطقه خواهد بود.

وزیر راه و شهرسازی در پایان تأکید کرد: برنامه اقدام مشترک سه کشور برای تحقق هدف 15 میلیون‌تنی ترانزیت باید طی سه ماه آینده تدوین و در نشست آتی سران ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان به امضا برسد.

صادق یادآور شد: کمیسیون‌های مشترک اقتصادی با کشور روسیه هم مستمر و منظم در حال برگزاری و انجام است ضمن اینکه برگزاری این کمیسیون‌ها به طور قطع در میزان مبادلات تجاری، ترانزیت و هم در مسایل مربوط به اقتصاد کشورها اثرگذار خواهد بود.

وی اظهار کرد: رئیس جمهور هم در همه سفرهای خارج کشور خود جمعی از تجار و بازرگانان را با خود همراه می‌کند و این موضوع در نوع گفتمان بین تجار و بازرگانان کشور، اثرگذارست.