تحقق شعار سال در گرو حمایت از تولید داخلی است / ضرورت گسترانیدن چتر حمایتی مسئولان بر سر فعالان اقتصادی
با وجود تاکیدات رهبر انقلاب بر روی ضرورت توجه به مسائل اقتصادی کشور همچنان شاهد وجود مشکلات عدیده ای بر سر راه فعالان اقتصادی هستیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، طی سالهای اخیر عوامل مختلفی از جمله سو مدیریت، اعمال تحریم های ظالمانه، رانت خواری عده ای سودجو سبب وخیم تر شدن اوضاع فعالین اقتصادی شده تا جایی که اکنون شمار فراوانی از بنگاه های اقتصادی راکد یا نیمه راکد هستند.
فعالیت واحدهای تولیدی، خدماتی و صنعتی با کمتر از ظرفیت واقعی به معنای از دست دادن فرصت اشتغال و تولید و تشدید وابستگی کشور به بیگانگان است که چاره آن در عزم دولت و مجلس با تخصیص تسهیلات متناسب بانکی و حمایت از فعالین اقتصادی است درحالی که اکنون چنین فضایی بر کشور حاکم نیست.
روند فعلی حاکم بر بنگاه های اقتصادی کشور سبب شده که سال به سال بر شمار افراد بیکار افزوده شود و کشور هم با مشکلات عدیده ای مواجه شود که دود آن به چشم همه مردم خواهد رفت برهمین مبنا امیدواریم در دولت سیزدهم شاهد ایجاد تحولاتی جدی به ویژه در راستای حمایت از فعالین اقتصادی و فعال کردن بنگاه های راکد و نیمه راکد باشیم.
هرگز اختصاص40 درصد منابع بانکی به تولید و اشتغال به خوبی مدیریت نشد
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: علاوه بر قانون در برنامه ششم توسعه هم تعیین شده که 40 درصد منابع بانکی باید به سمت تولید و اشتغال پیش رود که سهم بزرگی است.
وی افزود: اگر بانکها به درستی پای کار آیند و از سوی دولت که در یک طرف آن وزارت صمت قرار دارد مدیریت درستی صورت گیرد فعال سازی واحدهای نیمه راکد و راکد ظرفیت خوبی در راستای ایجاد اشتغال و تولید است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: در حال حاضر حرکت دولت برای فعال کردن واحدهای نیمه تعطیل بسیار کند است و بانکها به تکالیف خود عمل نمی کنند.
حجت الاسلام حسینی کیا خاطرنشان کرد: اکنون نظارت مسئولان وزارت اقتصاد و دارایی و بانک مرکزی برای فعال کردن بنگاههای اقتصادی راکد و نیمه راکد ضعیف است.
وی با انتقاد از عملکرد دولتها در فعال کردن واحدهای راکد و نیمه راکد، افزود: در این چند سال هرگز به درستی اختصاص40 درصد منابع بانکی به تولید و اشتغال مدیریت نشده است.
15 درصد واحدهای صنعتی راکد در کرمانشاه فعال شدند
مریم آزادی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت:830 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری با هفت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری و 30 هزار نفر اشتغال اسمی در استان کرمانشاه وجود دارد.
وی افزود: 100 واحد از مجموع واحدهای صنعتی مذکور تعطیل هستند که بر اساس برنامه های ابلاغ شده از سوی وزارت صمت در سال جاری 20 واحد از این تعداد باید به چرخه فعالیت باز می گشتند که با فعالیتهایی چون اختصاص تسهیلات، برگزاری جلسات ستاد تسهیل و پیگیری رفع مشکلات واحدهای مذکور با ارگان های مختلف 15 واحد با سرمایه گذاری 630 میلیارد تومان و ایجاد اشتغال برای 593 نفر مجددا فعال شدند.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: با برنامه ریزی هایی که انجام داده ایم درصدد بازگشت پنج واحد تعطیل شده باقیمانده به چرخه فعالیت هستیم.
آزادی تصریح کرد: از ابتدای سال77 جلسه ستاد تسهیل در استان کرمانشاه برگزار شده که حدود 550 مصوبه داشته و البته در این جلسات مشکلات واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی سازمان صمت و سازمان هایی چون جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی که با اشتغالزایی سر و کار دارند، مورد بررسی قرار گرفته و درباره این واحدها تصمیم گیری شده که در راستای رفع موانع و مشکلات این واحدها بسیار موثر بوده است.
وی عنوان کرد: شرایط هر واحد صنعتی با دیگر واحدها متفاوت است و نمی توان یک نسخه همسان برای تمام این واحدها درنظر گرفت برهمین مبنا یک شناسنامه از واحدهای تعطیل در مورد سوابق، دلایل تعطیلی این واحدها، راهکارها و پیشنهادات مربوطه جمع آوری کرده ایم تا برای هر پروژه متناسب با این شناسنامه رفع مشکل صورت گیرد.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، درباره عمده ترین دلایل تعطیلی واحدهای صنعتی استان، گفت: تکنولوژی برخی از این واحدها قدیمی بوده که باید به بازسازی و نوسازی آنها کمک شود همچنین برخی از این واحدها مشکلات مالی و بدهی های معوق داشته اند که برای رفع آنها باید با بانکها رایزنی شود.
آزادی با برشمردن دیگر علل تعطیلی واحدهای صنعتی در سطح استان کرمانشاه، تصریح کرد: تامین مواد اولیه برای برخی واحدهای صنعتی در استان نیز از دیگر علل تعطیلی این واحدها بوده که برای حل آن تلاش می کنیم همچنین برخی از واحدهای تولیدی مشکلات خاصی دارند که نیازمند رایزنی با ارگان های مختلف است.
وی افزود: بازگشت واحدهای صنعتی به چرخه فعالیت در همه گروه های صنعتی اعم از مواد غذایی، شیمیایی، معدنی، فلزی و... انجام شده که با توجه به شرایط و سوابق شان قابلیت احیا داشته اند در واقع ما درصدد فعال کردن واحدهایی راکدی هستیم که مدیران آنها نیز تمایل به فعال سازی واحدهای خود داشته باشد.
معاون امور صنایع اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تاکنون با وجود گذشت هفت ماه از سال، 75 درصد هدف گذاری های امسال محقق شده است.
آزادی گفت: آمادگی داریم درباره رسیدگی به مشکلات واحدهای صنعتی درخواست ها را دریافت و بررسی کنیم و البته این موضوع یکی از وظایف اصلی سازمان صنعت، معدن و تجارت است.
وی از واحدهای صنعتی خواست که مشکلات خود را به سازمان صمت انعکاس دهند و افزود: یکی از برنامه هایی که وزارت صمت در سال جاری تعریف کرده کمک به بازسازی و نوسازی صنایع است برهمین مبنا اگر واحدی برای خود برنامه ریزی کرده تا نسبت به جایگزینی بخشی از ماشین آلات و بهبود وضعیت خود اقدامی انجام دهد به این سازمان مراجعه و درخواست خود را ارائه دهد و ما نیز در اسرع وقت طبق ضوابط و مقررات عمل خواهیم کرد.
به گزارش مرصادنیوز، حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران موجبات رونق اقتصادی و رفع دغدغه های رهبر انقلاب را فراهم می آورد و وضع شاخصه های اقتصادی کشور را بهبود خواهد بخشید برهمین مبنا ضرورت تحقق آن امری بدیهی است.
انتهای پیام /