تحقیر قدرت دریایی آمریکا؛ این بار دریای عمان / وقتی ناوشکنهای 9 هزار تنی جلوی قایقهای تندرو کم میآورند!
ناوگان دریایی ارتش تروریستی آمریکا و ناوشکنهای پیشرفتهاش اینبار هم توسط رزمندگان نیروی دریایی سپاه تحقیر شدند، و آرلی بورکهای 9 هزار تنی اسیر قایقهای تندرو شد.
به گزارش فارس، عملیات برخورد نیروی دریایی سپاه با ناوگان نیروی دریایی ارتش تروریست آمریکا که خبر آن روز گذشته اعلام شده است، هفته گذشته برای توقیف یک نفتکش با پرچم ویتنام به نام SOTHYS اجرا شد، که قبل از آن تروریستهای آمریکایی با توقیف یک نفتکش ایرانی، محموله نفتی آن را در نفتکش ویتنامی تخلیه کرده بودند و قصد هدایت آن به مسیر دیگری را داشتند.
در این عملیات که به صورت ترکیبی در منطقه فراساحل توسط یگانهای شناوری، تکاوری، هوادریا و با پشتیبانی پهپادهای نیروی دریایی سپاه اجرا شد، تروریستهای آمریکایی با تعداد قابل توجهی از یگانهای سطحی و پروازی قصد مداخله و جلوگیری از توقیف نفتکش حامل محموله سرقت شده را داشتهاند که با قاطعیت و اقدامات رزمندگان نیروی دریایی سپاه در دست یافتن به هدفشان ناکام میمانند.
تصاویر منتشر شده از این عملیات نشان میدهد که پیش از اجرای عملیات، ماموریت رصد و رهگیری نفتکش با استفاده از پهپادهای شناسایی ندسا انجام میشود و همزمان موقعیت و اطلاعات شناور نیز توسط سامانههای جمعآوری اطلاعات در اختیار مرکز فرماندهی عملیات قرار میگیرد.
بلافاصله یگان تکاوری وارد عمل میشود و با اعزام تیم تکاوران یگان واکنش سریع نیروی دریایی سپاه به وسیله بالگرد 412، عملیات هلیبرن و تخلیه تکاوران بر روی عرشه نفتکش انجام شده و عملیات تصرف با هدایت ناو سرفرماندهی شهید ناظری آغاز میشود؛ عملیاتی که حین آن، پایش هوایی و سطحی منطقه هم توسط ناو شهید سیاوشی انجام میشود.
اجرای عملیات هلیبرن توسط تکاوران ندسا بر روی عرشه نفتکش
پس از تصرف نفتکش، همزمان یگانهای شناوری ندسا نیز با قایقهای تندرو، نفتکش را اسکورت میکنند تا اینکه آمریکاییها برای جلوگیری از توقیف نفتکش وارد عمل میشوند و دو ناوشکن از کلاس آرلی برک (Arleigh Burke) به نامهای سالیوان با شماره بدنه DDG-68 و مایکل مورفی با شماره بدنه DDG-112 وارد کارزار مقابله با رزمندگان نیروی دریایی سپاه میشوند.
ناوشکنهای کلاس آرلی برک با کلاس تناژی 9 هزار تن، از جمله پیشرفتهترین و پرتعدادترین ناوشکنهای نیروی دریایی ارتش تروریستی آمریکا هستند و از سامانهها و تجهیزات و تسلیحات متعددی برخوردار هستند. 90 سلول پرتابگر عمومی موشک با قابلیت شلیک موشکهای کروز توماهاک و موشکهای پدافندی استاندارد، پرتابگرهای موشک ضدکشتی هارپون، پرتابگرهای اژدر، توپ 127 میلیمتری دریایی، سامانه دفاع نزدیک فالانکس و انواع سامانهها و سنسورهای راداری و اپتکی که همگی توسط سیستم یکپارچه Aegis کنترل میشوند، از جمله قابلیتهای ناوشکنهای کلاس آرلی برک است.
قیمت هر فروند از ناوشکنهای این کلاس در آخرین نمونههای خود به 1.9 میلیارد دلار میرسد.
ناوشکن سالیوان از کلاس آرلی برک با شماره بدنه DDG-68
در این عملیات ناوشکن سالیوان نزدیکترین رویارویی را با رزمندگان نیروی دریایی سپاه دارد، ناوشکنی که در تاریخچه خدمتی آن هم موارد جالبی دیده میشود، از تلاش القاعده برای منفجر کردن این ناوشکن و انفجار موشک RIM-67 روی عرشه آن تا برکناری فرماندهاش به دلیل آزار و اذیت جنسی خدمه زن!
موقعیت ناوشکن سالیوان در نزدیکی نفتکش
با اینحال ناوشکن مایکل مورفی نیز که در پشت سر ناوشکن سالیوان است، قصد نزدیک شدن به نفتکش و پیوستن به ناوشکن سالیوان را دارد، اما راهش توسط سه فروند قایق تندرو سپاه سد میشود و نمیتواند خود را به موقعیت نفتکش برساند که در همین حال تصمیم میگیرد بالگردش را به پرواز در بیاورد.
جلوگیری قایقهای تندرو سپاه از پیوستن ناوشکن مایکل مورفی به ناوشکن سالیوان
بلافاصله پس از به پرواز درآمدن بالگرد آمریکایی Sea Hawk و گشت زنی آن بر فراز شناورهای سپاه، ناو سرفرماندهی شهید ناظری به آن هشدار میدهد که از محدوده دور شود و بالگرد آمریکایی هم فاصله میگیرد.
پرواز بالگرد Sea Hawk
نیروی دریایی ارتش تروریستی آمریکا که شرایط صحنه را به نفع خود نمیبیند، تلاش میکند تا تعداد شناور بیشتری را به محدوده اعزام کند که در همین حین یک فروند ناوچه گارد ساحلی نیز به آنها اضافه میشود؛ با آمدن نیروی بیشتر بالگرد آمریکایی نیز جسارت بیشتری پیدا میکند و مجددا به موقعیت نفتکش نزدیک میشود و حتی در اقدامی تحریک آمیز اقدام به پرتاب فلر (منور) نیز میکند.
اینجا هم رزمندگان نیروی دریایی سپاه با نشان دادن قاطعیت خود و اعزام 9 فروند شناور موشکانداز و تهاجمی مجهز به موشکهای کروز ضدکشتی، به آمریکاییها نشان میدهند که برای مقابله با آنها کاملا آماده هستند و همین دلیلی میشود که آمریکاییها از ادامه تعقیب منصرف شوند و شناورهای آنها محل را ترک کنند.
اجرای این عملیات توسط نیروی دریایی سپاه در شرایطی است که آمریکا طی هفتههای گذشته تلاش کرده سطح جدیدی از تنش را در منطقه خلیج فارس و دریای عمان به وجود آورد و پرواز بمبافکنهای آنها بر فراز آبهای خلیج فارس را میتوان شاهدی برای این ادعا در نظر گرفت؛ آنچه ایران همواره بر آن تأکید کرده، ضرورت تأمین خطوط مواصلاتی و تجاری در دریاها است که باید امنیت برای همه برقرار باشد.
با اینحال ایالات متحده نیز در این عملیات بالاترین سطح دخالت را به منظور جلوگیری از اجرای عملیات توقیف نفتکش نشان داد که اعزام یگانهای متعددی از جمله ناوشکنهای پیشرفته و سطح تماس نزدیک از جمله نشانههای آن است؛ با اینحال قاطعیت پاسداران عملکننده در صحنه باز هم سرنوشت همیشگی یعنی شکست را برای آنها رقم زد.