تحلیل فعال سیاسی اصولگرا از جایگاه خاتمی / اصلاحطلبان به براندازی نزدیک میشوند
فردا نوشت: یک تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: این احتمال وجود دارد که طیف رادیکال و تحریمطلب اصلاحات به سمت تبدیلشدن به ضدانقلاب حرکت کنند و به نیروهای برانداز نزدیک شوند.
سخنان برخی از اصلاحطلبان رادیکال نشان میدهند آنها قصد دارند عموم اصلاحطلبان در انتخابات پیش رو را به سمت تحریم سوق دهند. حالا پرسش آن است در صورتی که اصلاحطلبان تحریم را بر مشارکت ترجیح دهند، سرنوشت سیاسیشان چه میشود؟ آیا میتوان در این صورت آنها را نزدیک به اپوزیسیون تصور کرد؟
بیژن مقدم، تحلیلگر مسائل سیاسی، درباره این موضوع گفت: «اصلاحطلبان تصور میکنند گرفتن امتیاز بیشتر جز با تهدید به تحریم انتخابات ممکن نمیشود. ضن اینکه تجربه گذشته هم این را میگوید که هر وقت این جریان در انتخابات موفق نشده است، انتخابات را به انحاء مختلف زیر سوال برده است؛ اکنون هم در همان مسی حرکت میکند.. آنها جایگاهی در بین مردم برای خود نمیبینند و تصور میکنند با ژستی نزدیک به اپوزیسیون و گفتن اینکه ما انتخابات را تحریم میکنیم، میتوانند امتیازاتی دریافت کنند. حالا اگر نتوانستند امتیازی دریافت کنند، آن وقت واقعا به سمت تحریم میروند».
او ادامه داد: «اکنون جریان تندرو در جبهه اصلاحات دست بالا را دارد و هدایت جبهه اصلاحات در اختیار نیروهای رادیکال است و پیشبینی میشود این طیف بخواهند اصلاحطلبان را به سمت تحریم سوق دهند اما چون تا انتخابات فاصله داریم ممکن است شرایط تغییر کند و حتی ممکن است رئیس جبهه اصلاحات تغییر کند یا شرایط دیگری به وجود آید».
این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین درباره جایگاه سید محمد خاتمی در میان اصلاحطلبان بیان کرد: «آقای خاتمی گاهی رفتارهای فردی و نه جمعی از خود بروز داده است که آثارش کمتر از کنش جمعی است. او در بعضی موارد گفته است مردم رأی بدهند اما طیفهایی از اصلاحطلبان رویکرد دیگری را دنبال کردهاند یا آنکه آقای خاتمی شخصا و به صفت شخصی روز انتخابات رأی داده است. اگر قرار است رهبری اصلاحات یک کنش اثربخش داشته باشد، باید سطح فعالیتش را از کنشهای فردی به تصمیمهای جریانی توسعه دهد تا همه اصلاحطلبان به سمت مشارکت در انتخابات پیش بروند. تا این لحظه هم کنش خاصی از سوی آقای خاتمی در ارتباط با انتخابات پیش رو ندیدهایم».
مقدم در پایان گفت: «جبهه اصلاحات به دلیل آنکه طیفهای گستردهای را شامل میشود، نمیتوان گفت که همهشان به سمت اپوزیسیونشدن میروند. از فراری خارجنشین تا نیروهای جبهه ملی و نهضت آزادی و تا افرادی که خود را داخل مجموعه انقلاب اسلامی تعریف میکنند و با مسیر امام راحل (ره) باور دارند، در جبهه اصلاحات دیده میشود. جبهه اصلاحات هم هیچگاه از نیروهای اصلاحطلب نزدیک به اپوزیسیون برائت نجسته است زیرا تصور میکرده همه اینها ظرفیتهایی هستند که روزی به درد میخوردند. با این همه این احتمال وجود دارد که طیف رادیکال و تحریمطلب اصلاحات به سمت تبدیلشدن به ضدانقلاب حرکت کنند و به نیروهای برانداز نزدیک شوند». بیشتر بخوانید:
مقدم: پیششرطهای انتخاباتی باهنر برای اصلاحطلبان، موضع حاکمیتی نیست، شخصی است / حرکت اصلاحطلبان به سمت تحریم انتخابات است
216220
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1785681