تخلیه و بارگیری کالا در خرمشهر 26 درصد رشد داشت
آبادان - ایرنا - مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر گفت: تخلیه و بارگیری کالای کانتینری در بندر خرمشهر پارسال به 400 هزار TEU رسید که نسبت به سال 97، رشد 26 درصدی را نشان میدهد.
TEU در سیستم های کشتیرانی کاربرد داشته و به عنوان یونیت واحد در حمل و نقل کانتینر مصطلح است. معیار احتساب کانتینر، اعم از 20 یا 40 فوت. در این شیوهی محاسبه، براساس و معیار کانتینر 20 فوت، محاسبه انجام میشود. بهعنوان مثال، یک کانتینر 40 فوت، برابر 2TEU × محاسبه میشود.
به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر نوراله اسعدی بیان کرد: احداث و بهره برداری از پایانه کانتینری و تامین تجهیزات تخلیه و بارگیری با سرمایهگذاری بخش خصوصی به میزان یکهزار و 750 میلیارد ریال مهمترین اقدامات این بندر در پارسال بود.
وی افزود: عملیات ریلی در زمینه حمل و نقل کانتینر و نیز ادغام قراردادهای پایانه کانتینر و پایانه کالای متفرفه از دیگر اقدامات مهم بندر خرمشهر سال 98 در خرمشهر بود.
اسعدی، لایروبی اسکلهها را یکی دیگر از اقدامهای این اداره کل، برای تردد شبانه شناورها به بندر خرمشهر بیان کرد و گفت: به منظور تردد آسان شناورها به صورت 24 ساعته لایروبی اسکلههای بندرخرمشهر انجام شد.
وی افزایش صادرات کالا را از مهمترین اهداف و برنامههای امسال ادارهکل بندرخرمشهر اعلام کرد و ادامه داد: در راستای توسعه اقتصادی و بهبود فعالیتهای بندری، بهکارگیری کلیه ظرفیتهای بندر، جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی و نیز افزایش سهم ریلی، از اهداف مهم این بندر در زنجیره تامین کالا در امسال است.
اسعدی، اجرای پروژههای تعامل شهر و بندر در راستای مسوولیتهای اجتماعی و هوشمندسازی این بندر را از دیگر برنامههای سال 99 بیان کرد و گفت: اجرایی کردن طرح مدیریت سبز و کاهش مصرف انرژی و استفاده از تعرفههای ترجیحی برای ایجاد رونق کسب و کار از دیگر اقدامات بندری خرمشهر در سال 99 خواهد بود.
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر مقابله با آلودگی و خارج سازی مغروقههای باقیمانده در آبراه اروند را از دیگر برنامه های امسال این اداره کل بیان کرد و ادامه داد: افزایش ضریب ایمنی تردد شناورها و نیز لایروبی نقاط حادثه خیز مسیر آبراه از مهمترین برنامههای تعریف شده در حوزه دریایی در امسال در خرمشهر است.
اسعدی گفت: طرح تعیین تکلیف شناورهای غیرفعال و ابطال گواهینامههای آنها، احداث ساختمان مرجع دریایی و برج کنترل ترافیک دریایی و نیز توسعه زیرساخت های گردشگری دریایی در سال 99 در بندر خرمشهر در دستور کار قرار دارد.
بندرخرمشهر با برخورداری از 20 پست اسکله، 230 هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهره مندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی (ره) از مهمترین بنادر کشور در حوزه خلیج فارس است و به دلیل موقعیت استراتژیک و نزدیکی به بازار پر مصرف کشورهای عراق و حوزه خلیج فارس، یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به این کشورها است.
*س_برچسبها_س*