تدوین سند توسعه تجارت برای هر منطقه آزاد
رئیس کل سازمان تجارت ایران با بیان اینکه مزیتهای بالقوه مناطق آزاد با تجارت امکان بالفعل شدن را پیدا میکنند، بر تدوین سند توسعه تجارت برای هر منطقه آزاد تاکید کرد.
محمدعلی دهقان دهنوی در نشست هم اندیشی و بررسی مسائل و موضوعات مشترک بین سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان های مناطق آزاد تجاری - صنعتی که با حضور رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد برگزار شد، با اشاره به اهداف مشترک این دو نهاد اظهار داشت: به نظر میرسد مهمترین دغدغه مناطق آزاد از دست رفتن مزیتهای اقتصادی این مناطق است اما اینکه این مناطق جایگاهی برای واردات شدهاند را نباید با دید منفی نگریست.
دهقان دهنوی بین مقوله صادرات و واردات نسبت ایجاد کرد و تصریح کرد: واردات و صادرات از یکدیگر جدا نیستند؛ واردات در یک منطقه باعث ایجاد تمرکز و تخصص گرایی میشود به بیان دیگر با واردات زیرساختهای آن در منطقه شکل میگیرند و گمرکها و جادهها راه اندازی میشوند و آن منطقه نیز به یکی از بهترین مناطق برای تولید کالا تبدیل میشود.
معاون وزیر صمت با طرح این پرسش که چرا نباید با ایجاد زیرساخت مناسب و برنامهریزی واردات در مناطق آزاد ما انجام شود؟ گفت: وقتی مردم متقاضی کالای مصرفی هستند وظیفه ما تامین آن است چرا که باعث ایجاد رفاه برای آنها میشود.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه در این سازمان دنبال تحول هستیم، خاطرنشان کرد: هر یک از مناطق آزاد کشور دارای مزیتهای بالقوه خاصی هستند که در تجارت میتوانند بالفعل شوند؛ این امر نیازمند این است که برای هر یک از مناطق مسیر را به درستی مشخص کنیم.
دهنوی با بیان اینکه برای هر یک از مناطق آزاد میتوان سند توسعه تجارت تدوین کرد، ادامه داد: در قالب این سند میتوان به هدفهای کمی مشخص دست یافت. سازمان توسعه تجارت ایران این آمادگی را دارد که این مهم را با مناطق آزاد پیش ببرد و پایش برنامهها را داشته باشد.
خبر مرتبط تجارت ایران با اوراسیا 20 درصد رشد کردرئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: آمارهای صادرات و واردات در 9 ماه امسال نشان می دهد که تجارت ایران با کشورهای منطقه اوراسیا 20 درصد رشد داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اهمیت صادرات برای توسعه کشور، خاطرنشان کرد: وقتی صادرات کشور توسعه پیدا کند؛ بسیاری از مشکلات حوزه واردات هم برطرف خواهد شد. اگر تراز تجاری مثبت شود بسیاری از این دغدغههای اقتصادی نیز متعاقب آن از بین خواهد رفت.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه هر یک از مناطق آزاد کشور میتواند در راستای توافقنامه اوراسیا با کشورهای همسایه مراودات تجاری خود را داشته باشد، ادامه داد: طبق این توافقنامه تعرفه تجاری بسیاری از کالاها صفر خواهد شد از اینرو تجار و بازرگانان میتواند فرصتهای زیادی برای صادرات کشور ایجاد کند همان طور که در واردات هم میتواند تهدید باشد.
وی افزود: مناطق آزاد از طریق ابزارهای ترویج تجارت همچون برگزاری نمایشگاههای تخصصی خارجی در کشورهای همسایه عضو اوراسیا میتوانند تهدید واردات را به فرصت تبدیل کنند؛ همچنین مناطق آزاد باید در کشورهای همسایه برای خود خواهرخواندگی پیدا کنند.
دهقان دهنوی در پایان با اشاره به ناکافی بودن زیرساختها در مراودات تجاری با کشورهای همسایه، بیان کرد: باید کارگروههای تخصصی برای پیگیری موضوعات تجاری مناطق آزاد با کشورهای همسایه تدوین شود که ما آمادگی کامل برای همکاری در این زمینه را داریم.
ضرورت تهیه یک سند مشترک توسعه صادرات برای حمایت از سرمایهگذاریهای صادرات محور
رضا مسرور در این نشست بر ضرورت تهیه یک سند مشترک توسعه صادرات برای حمایت از سرمایهگذاریهای صادرات محور و همکاریهای بیشتر در تصویب و اصلاح آئیننامههای هیئت وزیران در خصوص خودرو و کالاهای مسافری اشاره کرد و گفت: یکی از اقدامات این تفاهمنامه این است که محدودیتهای ثبت آماری خودرو و کالاهای همراه مسافر و کالاهای مصرفی و تولیدی مناطق آزاد که بعضاً با ضوابط و مقررات داخل کشور محدود و ممنوع میشوند مانند خدمات نمایندگی، خدمات پس از فروش و شناسه کالا با همکاری سازمان توسعه تجارت رفع گردد.
وی یکی دیگر از خواستههای دبیرخانه از سازمان توسعه تجارت را همکاری بیشتر در پاسخ به استعلامات مناطق در خصوص وضعیت نمایندگی، خدمات پس از فروش، ثبت برند و تسهیل در تأیید آمار خدمات فنی و مهندسی اعلام کرد و خواستار همکاری بیشتر دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت در بازگشایی کد تعرفه کالایی گروه 4 اعلامی از دبیرخانه جهت ارائه مشوق به سرمایهگذاران این مناطق جهت صیانت از قوانین و مشوقهای مناطق شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد بر ضرروت حمایت از صدور مجوز شرکتهای مدیریت صادرات EMC در مناطق آزاد ویژه و همچنین ایجاد کنسرسیومهای تخصصی توسعه صادرات به کشورهای هدف تأکید کرد و افزود: این شرکتها نقش کلیدی در فروش و بازاریابی خواهند داشت.
وی مجدداً تأکید داشت که: مناطق آزاد ظرفیتهای قابل توجهی دارند و از سازمان توسعه تجارت میخواهیم با سیاست های اعلامی همراهی کند تا بتوانیم با همکاری هم باعث سربلندی ایران اسلامی شویم.
مسرور از پیگیری برای فعالسازی رایزنان بازرگانی سفارتخانهها خبر داد و افزود: رایزنهای بازرگانی نقش مهمی در معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در راستای جلب و جذب سرمایهگذاران خارجی ایفا میکنند و دبیرخانه آمادگی و ظرفیت معرفی و اعزام این افراد به عنوان رایزن و فعال اقتصادی به کشورهای هم مرز با مناطق را دارد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد بر ضرورت تدوین تقویمی مشترک برای اعلام برنامهها و رویدادهای تجاری و نمایشگاهی همراه با مشخص کردن مجریان آن تأکید کرد و از فراهمسازی زیرساختهای لازم با هدف رونقبخشی به رویدادها و نمایشگاههای مشترک خبر داد.
وی در پایان از پیگیری برای «توریسم حلال» و گردشگری صادرات در مناطق آزاد به عنوان یکی از ابزارهای توسعه صادرات خبر داد و گفت: برای اجرایی کردن مفاد تفاهمنامه و نشان دادن عزم و اراده جدی دبیرخانه برای عملیاتی کردن آن معاون اقتصادی و مدیریت گمرک و معاونت حقوقی و مدیرعامل یک منطقه را برای کارگروه بررسی موضوعات معرفی میکنم.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.